Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Randizás » Egy "idealista filozófus"...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Egy "idealista filozófus" vagyok, akinek senki se elég jó?

Figyelt kérdés

Legalábbis ezt mondták nekem, és hát igaz, hogy sokszor túlgondolom a dolgokat, vagy éppen ábrándokat kergetek, de azért bízom benne, hogy egyszer megtalálom azt a lányt,akivel komoly kapcsolatot is el tudok képzelni.

Számát se tudom, hány lánnyal ismerkedtem már, külsőre többségnek bejövök, normálisan tudunk beszélgetni, de valahogy egy idő után alábbhagy bennem az érdeklődés. Mert olyan partnert keresek, akivel nem csak úgy elvagyunk, hanem tényleg fizikai,szellemi és lelki síkon is összhangban vagyunk. Valakivel egy találkozás után azt érzem,hogy kedves,de nem vált ki belőlem semmit, valakivel a szexig is eljutunk,de aztán valahogy ellaposodik a dolog. Persze az is előfordul, hogy engem hagynak faképnél, mert hogy túl lassan haladunk,és megunják,hogy nem mennek olyan gyorsan a dolgok. Nekem viszont idő kell,h kialakuljon valami komolyabb érzés, és persze nem feltétlen alakul ki, de ha valakivel azt érzem,h komolyat nem tudnék,akkor rögtön megmondom neki,mert nekem komoly kapcsolat a célom, de odáig mégse jutok el soha.

Ezért egyrészt visszajelzések alapján,másrészt bennem is felmerült, hogy az én fejemben van a hiba, lehet,hogy valami nem létező ideát keresek,amit soha nem fogok megtalálni, ugyanakkor mások meg azt mondják, hogy valószínűleg az eddigi lányok tényleg nem illettek hozzám, és hogy tök jó, hogy tényleg olyat keresek,akivel nem csak úgy elvagyunk, hanem minden téren egy nagyon erős összhangot érzek. Mert ha ezt nem érzem, akkor felesleges egymás idejét rabolni.

2023. dec. 16. 21:14
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
45%
Jó hogy nem könyvet is írsz arról hogy miért kell váltogatnod a nőidet. Én biztos nem hiszem ez után hogy monogám vagy, simán szeretsz csajozni és a filozófiai vonulat ehhez is hozzásegít.
2023. dec. 16. 21:31
 2/12 A kérdező kommentje:

#1, Érdekes megközelítés, lehetséges, hogy tudat alatt csak erről van szó, de valahogy én ezt inkább az 'akarás'-hoz kötném, vagyis inkább 'nem akarás'. Van egy mondás,hogy 'nem akarásnak nyögés a vége',na nálam ez fordítva van, inkább úgy,hogy 'nagy akarásnak nyögés a vége'. Lehet csak én működök így, de nálam konkrétan ez valósul meg, hogy amit nagyon akarok, azt sosem érem el, amit meg nem akarok,az simán az ölembe hullik. Direktbe nem akarok alkalmi kapcsolatokat, de ilyenek jönnek csak össze, a komoly kapcsolatra meg rá vagyok görcsölve, így abból semmi se lesz.

Valahogy ki kéne fejlesztenem, hogy fordítva akarjam,és akkor hátha működne a dolog.

2023. dec. 16. 21:52
 3/12 anonim ***** válasza:
próbálkozz kitartóan bástya ennyi a titok.
2023. dec. 16. 22:15
 4/12 anonim ***** válasza:
51%

Kedves barátom, az esszéidből az jön le nekem, hogy te egy szuperintelligens önimádó vagy, aki okoskodásból jeles, de egyéb szociális képességekkel nincs túl bő lére eresztve.

Kérlek ne fáraszd magad a minden részletre kiterjedő válaszoddal, mert nem érdekel.

Jó filozofálást!

2023. dec. 16. 22:20
 5/12 A kérdező kommentje:

#4, Ezek nem esszék, csak amolyan kocsmafilozófus vagyok, hízelgő a szuperintelligens jelző, de sajnos az is max szeretnék lenni. Az önimádat már közelebb jár a valósághoz, és kétségtelen szeretek végtelenségig dumálni mindenféléről, vitázni is, de sokszor megesik, hogy nem én kerekedek felül.

A szociális képességeimet pedig tényleg inkább hagyjuk, netes cikkek alapján simán illenek rám a nárcisztikus jegyek, bár a pszichológusom szerint manapság ez divat, hogy mindenki valami ilyesmi bélyeggel diagnosztizálja magát, hogy hátha akkor ennek be lehet tudni mindent,és nem kell tenni semmit, de ezeken a felismeréseken már túl vagyok a szakembernek hála.

Azért köszönöm a válaszod, még ha nem is vártál rá választ. Bár én ha bármely kérdéshez írnék valamit,pláne ilyen részletes elemzést, biztos kíváncsi lennék a válaszra. Csodálom azt, aki kibírja ,hogy utána rá se néz.

2023. dec. 16. 22:36
 6/12 anonim ***** válasza:
50%
Szerintem nem jó lányokkal ismerkedsz meg.
2023. dec. 16. 22:45
 7/12 anonim ***** válasza:

Hogyha tényleg ezt szeretnéd, amit leírtál, akkor nekem szimpatikus és egyenesen furcsa, hogy egy férfi ilyet akar, már-már gyanús. :D

Van még az a lehetőség, hogy tényleg ez csak egy jó indok, hogy váltogasd a lányokat. Habár manapság már nem is szokás ilyenekkel fáradozni.

Van még ugye az a lehetőség, hogy nem találkoztál a megfelelően lánnyal, és azért nem érezted ezeket az érzéseket. Csak ugye ha ez így van, akkor az a kockázat, hogy nem is fogod soha megtalálni az "igazit", mert lehet mondjuk az országban egy ilyen lány lenne, de pont köztetek van 2 megye. Közben meg elszalasztasz tök normális lányokat, akik már nem lesznek ott, ha mondjuk évekig keresed a tökéletest.

Olyan eshetőséget tudok még elképzelni, hogy valójában nem is ez a baj, hogy nem találod az igazit, hanem hogy valamiért nem is akarsz komoly kapcsolatot, vagy tudat alatt félsz tőle,stb. Habár ha pszichológushoz jársz, akkor hagy higgyem azt, hogy ő ezt már felfedezte volna.

Valamilyen szinten én is ilyen vagyok, csak női változatban. (ez talán már abból is látszik, hogy hajnal egykor gyakori kérdéseken filozófiálgatok vizsgaidőszakban).

Nem volt még úgy igazán olyan, akivel minden síkon úgy éreztem volna, hogy na ő az. Egy kapcsolatom volt, de ott is éreztem ezt a hiányt, vagy hogy is mondjam végig.

Nem vagyok benne biztos, hogy találok olyat, aki tökéletes lesz, nyilván az nem is lehet. Valamennyi kompromisszumot mindenképp meg kell hozni, és dolgozni a kapcsolaton.

Szerintem ezt majd ha visszanézünk az életünkre, akkor fogjuk tudni csak megmondani, hogy mi (lett volna) a jó döntés.

Keresni ezt a valakit, vagy lejjebb adni az igényekből.

Na de hogy írjak valami nagyjából értelmeset is, keress továbbra is, próbálj meg új helyeken, új közegekben ismerkedni. Ne add fel ezt a vágyadat, de hogyha találsz egy "majdnem tökéletes" lányt, adj neki is esélyt, lehet hogy együtt egy tök jó kapcsolatot tudtok kialakítani. Sok sikert Neked! :)

2023. dec. 17. 01:04
 8/12 anonim ***** válasza:
A legfontosabb, hogy tömörítsd a mondanivalóidat. Lényegre törően beszélj, ne végtelenítve, miközben a lényeg meg elvész közte.
2023. dec. 17. 07:10
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem az a baj veled (igen, a gyakoris távpszichologizálás ötperce következik), hogy túl nagy elvárásokkal és tervekkel vágsz bele a kapcsolatokba.

A hasonló elképzelésekkel rendelkező barátnőmnek is azt javasoltam, hogy a tökéletes férfi keresgélése közben esetleg próbálja meg egy kicsit élvezni a randikat. Az jó, ha vannak elvárásaitok, tudjátok mit akartok, és mit zártok ki, de könyörgöm, próbáljátok meg kiélvezni az ismerkedést. Tök izgalmas tud lenni ez az időszak. Emberekkel találkozol, vonzalmak alakulnak ki, új embereket ismerhetsz meg. De amíg ilyen görcsösen áll valaki a dologhoz, addig a legszuperebb partnert is el fogja szalasztani, ebben biztos vagyok.

2023. dec. 17. 09:06
 10/12 anonim ***** válasza:
Ja, utolsó sokan egyáltalán nem élvezik az ismerkedést, mert arra figyelnek, hogy a másik milyen és ők milyenek.
2023. dec. 17. 09:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!