Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A 10 körüli évvel fiatalabb nők ennyivel magasabbra nőnek már, mint az én korosztályom?
"A 10 körüli évvel fiatalabb nők ennyivel magasabbra nőnek már, mint az én korosztályom?"
Petrsze. 50 év múlva meg mindenki 3 méter magas lesz.
A középkorban a férfiak átlagmagassága 170 cm, míg a nőké 160 cm volt, de most hirtelen 10 év alatt nőnek 10 cm-t. Az elmúlt kb. 40 évben 2-3 cm-t nőtt a fiatalok magassága.
A testmagasság pedig csökkeni is tud. Nyilván nem fog egy határt átlépni, és nem lesz sokkal magasabb.
A középkor korai szakaszában a férfiak átlagmagassága 1, 73 méter volt, csaknem akkora mint most, és néhány centiméterrel több, mint a 17-18. században élt leszármazottjaik esetében – írja a Social Science History című társadalomtudományi szaklap.
Richard Steckel, az amerikai Ohio Állami Egyetem professzora több ezer, a 9-19. századból származó, észak-európai csontváz magasságát tanulmányozta. Az adatok szerint a 12. századtól fokozatosan csökkent a férfiak testmagassága, a mélypontot, 167 centimétert, a 17.-18. század jelentette. A hat centiméter csökkenést a 20. század elejéig nem is „heverték” ki a férfiak.
2 éve nekem is feltűnt egy fesztiválon hogy mi a 169, meg a 176 centinkkel egész alacsonyak voltunk a fiatalok között
38n,43f
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!