Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Randizás » Elfogadható, ha 30 éves...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Elfogadható, ha 30 éves férfiként egy 19 éves lánnyal szeretnék randizni?

Figyelt kérdés

2023. aug. 27. 22:44
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
23%

12. Te tényleg azt nem érted, hogy valaki vonzóbbnak találja a 20 éveseket, mint a 30 éveseket 30 évesként. Nem akarok labdába rúgni a saját korosztályomnál, ha kevésbé találom őket vonzónak, nem érted? Mint ahogy egy nő sem akar labdába rúgni a 160 centi magas férfiaknál, ha a 185 centi magasak tetszenek neki. Vagy nem akar labdába rúgni a hájas férfiaknál, ha a sportosak tetszenek neki. Stb-stb.

14. Nyilván a 13-as trollkodásból hívja öreganyónak a korabeli vagy általában az idősebb nőket, mint ahogy a nők is trollkodásból hívják a férfiakat sokszor dagadtnak, törpének, incelnek és hasonlóknak.

Brad Pitt nem valamilyen 19 éves nővel volt/van együtt legutóbb?

16. Azt kívánd, hogy lányod legyen, hogy sokkal könnyebb legyen az élete.

18. Szerintem a személyiség egy meme, ami túl van értékelve. Mindenki a személyiség fejlesztéséről, fejlődésről beszél és hasonló baromságokról, saját maguk és egymás f*@szát szopkodják ezzel a mémmel, hogy azt érezzék valamit jól csinálnak. Szerintem a személyiség, ami igazából szokások és a gyerekkori-genetikai behatások összessége, már nagyrészt kialakul 18-huszonpár éves korra és a legtöbb ember semmit nem "fejlődik" egész életében, inkább csak rosszabb lesz, nem pedig jobb. (Bár mindenki szereti azt mondani, hogy ő "fejlődött".) De az emberek nem lesznek intelligensebbek (ez konkrétan mérhető), nem hoznak a korábbi életkorukhoz képest később általában jobb döntéseket. Az emberek a korral általában csak egyre begyepesedettebbek és elviselhetetlenebbek lesznek a fiatalkori saját magukhoz képest, nem pedig jobbak.

2023. aug. 28. 17:06
 22/27 anonim ***** válasza:

"Akiket azonos hatások érnek az életben egy szinten vannak, és mivel a tiniket érettségiig majd' ugyanazok a hatások érik, ugyanott vannak. Lényegi eltérés nincs, csak nyilván mélyszegény meg ilyesmi kategóriában. Nem intéznek maguknak ügyet, nem állnak felnőttekkel egyenrangú viszonyban semmilyen közegben, egész életükben(érettségiig) csak az alárendelt viszonyt ismerik a náluk idősebbekkel, és ez így normális. Mikor először küldik őket személyit intézni, először mennek orvoshoz, először adóznak, papírt töltögetnek, beiratkoznak, vásárolnak magukra, szerződést olvasnak át, csekket fizetnek, megbeszélnek/ügyintéznek, hagyatéki tárgyalásra mennek, meg albit vesznek ki meg ilyenek, akkor kezdik a felnőtt létet, amikor ki kell állniuk magukért másokkal szemben és képviselniük kell a saját érdekeiket és először veszik őket "egyenrangúnak" a felnőttekkel. Nyilván nem soroltam fel minden példát, de sok ilyen van. Ez adja az önbizalmat, helyzettapasztalatot, önismeretet, ha felnőtt dolgokat önállóan el tudnak intézni, erre meg nincs lehetőségük fiatalabbként, hogy több helyzetben felnőttel egyenrangúként próbáljon boldogulni."

Csak a szűkebb családi körömből is tudok mondani most így hirtelen 3 példát arra, hogy 3 tizennyolc éves mennyire különbözhet egymástól.

Egyik unokahúgom általános iskola végén kitalálta, hogy ő Angliában szeretne tanulni, ezért keresett magának Budapesten egy gimnáziumot, ahol tudta, hogy évente több diák megy onnan továbbtanulni külföldre, tehát az ottani pedagógusoknak van a felkészítésben rutinjuk. 1,5 évig, amíg fel nem költöztek családostul egy megyeszékhelyről járt be ebbe a gimnáziumba minden nap, háztól-házig kb 2 óra volt az út. Érted, 15 évesen, saját magától, senki sem kényszerítette erre.

Aztán 18 évesen tökegyedül elment a kinézett angol egyetemre, biológusnak. Intézett magának több a suliból való társával együtt albit, munkát, ösztöndíjat, mittudoménmit. Szülei ekkor már ha akartak sem tudtak volna segíteni, mert sem a nyelvtudásuk, sem a rutinjuk, ismeretük nem volt meg, hogy mit hol és hogyan kell ott csinálni. Ma Németországban dolgozik PhD hallgatóként egy egyetemi kutatócsoportban.

Másik unokahúgom fuvolaművésznek készült, ő amikor megtudta, hogy a tanára aki a zeneművészeti egyetemig kísérte útját, és ott az akadémián is ő tanította volna, végül Pécsen fogadott el egy zeneoktatói állást az ottani zeneművészeti karon, fogta magát és átjelentkezett ő is oda. Pedig akkor már vagy 4 éve együtt voltak az akkor még csak barátjával, most már férjével, és senki egy lukas garast nem adott volna azért, hogy maradnak is. Mégis bejött mindkettő dolog, mert baromira fegyelmezetten csinálta a dolgait. Szintén nem kényszerből, a szüleitől akár varrónő is lehetett volna.

És ott van aztán sógorom első házasságából született lánya, aki idén volt 18 éves és érettségizett. Elbalf*szkodta a tanulást - vagyis úgy mondom, hogy olyan szakot választott, ahová neki a bekerüléshez sokkal többet kellett volna tnaulnia, mint amit valójában tanult. Egy nyomorult ásványvizet nem tud normálisan megrendelni egy étteremben, csak hebeg-habog. Van vagy 90 kiló, és mindig csak nyekereg, hogy "őt azért nem szereti senki, mert milyen kövér, és egyedül fog meghalni". Azt sosem hallod, hogy a f*szomat elegem van, elkezdek naponta csak 500 métert sétálni, aztán egyszer csak amikor már kilométereket futok addigra csak lefogyok, és nem zabálok közben. Hol van ő 18 évesen az unokahúgom 14 éves korához képest? És ezzel nem bántom, mert amúgy jószívű aranyos kis nő, csakhát na... Unokahúgom szerintem 20 éves korára a magyar átlag 30 éves férfiak legalább 70%-ánál több élettapasztalatot szedett össze.

Míg a másik esetben meg egy 18 éves felnőttet kötelességtudatban, fegyelmezettségben és tapasztalatban az átlag 15 évesek 50%-a lehagyja.

Ennyit arról, hogy "ugyanolyan hatások érnek mindenkit". Egyrészt nem, nem ugyanolyanok. Unokahúgom szülei meg tudták engedni maguknak, hogy bármely ilyen lehetőséget meg tudjanak ragadni a lányaik, anyagiakon sosem múlt az, hogy tanulhatnak-e, vagy nem. Igyekeztek nem kényszeríteni, hanem támogatni - és közben tudatosítani, hogy de akkor aztán oda kell rakni magukat.

Utóbbi leányzó meg elvált szülők gyermekeként, anyuka óvónői fizujából és sógorom akkoriban hol volt, hol nem volt fizetéséből fizetett gyerektartásból kevesebb lehetőséghez juthatott. Érzelmileg is elhanyagolták, anyuka többször passzolta le a nagymamához, mint nem. Volt, hogy 15-16 éves kora körül hetekig egyedül lakott otthon, mert anyuka az aktuális élettársánál lakott éppen. Ekkor lett ilyen kövér is.

Másrészt pedig genetika által meghatározott személyiségjegyek sem egyformák. Van, aki nyíltabb, talpraesettebb, van aki zárkózott, szerény, de azért megteszi, amit kitalál és amit el szeretne érni. Meg van akinek kb semmi önbizalma, akin mindenki átlép és akit semmibe néznek.

2023. aug. 28. 18:28
 23/27 anonim ***** válasza:
Így van. Főleg a mentális állapot az ami meghatároz abban ki mire viszi..
2023. aug. 28. 18:50
 24/27 anonim ***** válasza:

Én nem gondolom, hogy az összes 19 éves olyan ügyes, mint az unokahúgaid. Szerintem te se gondolod. És jellemzően nem is ők kellenek a 30as pasiknak. Mert ők valóban felnőttek.

A többség bizony sokkal rugalmasabb, kialakulatlanabb, bizonytalanabb, tapasztalatlanabb, mint egy 30as pasi. De, még ez se jelenti, hpgy egyformák, csupán tény, hogy, az x. komoly kapcsolatban, vagy az 5. állásinterjún már jobban ki tudsz állni magadért, egyáltalán jobban tudod, mit is akarsz, mi a normális, mint az elsőn.

Én annyit mondtam az elején és ehhez tartom is magam, hogy ne csinálja fel direkt, csak mert a csaj rávehető az "épp csak beteszem, majd figyelek" módszerre és ne bacca át azzal, hogy az esze miatt szereti, meg mert annyira érett, mikor épp a naívsága és a fiatalsága vonzza. Ha ezt valaki teljesíti már szuper.

2023. aug. 28. 19:13
 25/27 anonim ***** válasza:

24. Én egyetemre járok, 29 éves vagyok és egy ilyen felnőttes 20 éves egyetemista csajnak kellettem.

Egyébként külsőre 23-25 évesnek szoktak tippelni heti szinten emberek, akiket újonnan ismerek meg. Nem tudom ezeken mi olyan hihetetlen neked.

2023. aug. 28. 21:11
 26/27 anonim ***** válasza:

Írtam én, hogy hihetetlen? Ezt te költöd bele. Annyit írtam, hogy, mikor valaki nála tapasztalatlanabb, gyámoltalanabb, irányíthatóbb párt keres, annak oka van. Ha nem ilyet kerestél, nem rólad beszélek. 🤷‍♀️

Nem is értem miért veszel mindent személyes sértésnek.

2023. aug. 28. 21:16
 27/27 anonim ***** válasza:
Ti dolgotok, a ti életetek. A lány szülei mit szólnak hozzá? Lényeg ne zsarold lelkileg, ne manipuláld
2023. aug. 29. 10:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!