Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Elfogadható, ha 30 éves férfiként egy 19 éves lánnyal szeretnék randizni?
10. Túl sok volt a reddit, nem? Hát persze. Egy 19 éves már mehet háborúba meghalni, szavazhat, egy életre eladósíthatja magát, akármilyen szert bevihet a testébe, de vigyázat, nehogy egy tőle idősebb emberrel szexeljen.
Nem értem, egyszer az a baj az idősebb férfiakkal, hogy éretlenek, komolytalanok és gyerekek fejben és ezért ismerkednek fiatal nőkkel (ez a shamingelni próbálás része), máskor az a baj, hogy minden idősebb férfi agyafúrt, rafinált, igazi master manipulator. Egyszerre a kettő nem működik, megsúgom.
Nem indulnak egy szintről az egy korúak, mert az alapból téves állítás, hogy két egyforma korú ember egy szinten van és hogy kizárólag a kor formálja és határozza meg az embert. Az egyik lehet iszonyú naiv és gyerekes gondolkodású 19 évesen is, míg a másik rafinált, körmönfont és szociálisan jól kalibrált, aki átlátja a dolgokat és jól navigálja magát az életben.
Viselkedésre? Szerintem hatalmas különbség van egy 19 éves között, aki alja családból származik és nem csak 19 évesen, de soha nem fogja tudni összeszedetten élni az életét emiatt, és egy középosztálybeli rendezett családból származó 19 éves között, akit az intelligens szülei a felnőtt életre neveltek korábban gyerekkorában is és tele van célokkal, tervekkel. A 19 évesek sem egyformák, ahogy te sem vagy egyforma az összes veled egykorúval.
A rendőrségi jelentésekben, híradásokban mindig férfiként és nőként hivatkoznak a 18. életévüket betöltött személyekre. Ugyanígy akármilyen hivatalos dokumentumban is. Ugyanígy több 18-25 éves sértődik meg, mint ahány nem, teljesen jogosan, ha le lányozod, fiúzod, tinized őket folyamatosan és infantilizálod őket.
"Nem értem, egyszer az a baj az idősebb férfiakkal, hogy éretlenek, komolytalanok és gyerekek fejben és ezért ismerkednek fiatal nőkkel (ez a shamingelni próbálás része), máskor az a baj, hogy minden idősebb férfi agyafúrt, rafinált, igazi master manipulator. Egyszerre a kettő nem működik, megsúgom."
Nem. Egy béna manipulátor, aki labdába se rúghat a korosztályánál, mert ők érzik, hogy sehol nem tart, de sokkal fejlettebb egy alig felnőtt lánynál.
Én nem vagyok irigy, voltam ilyen kapcsolatban. A sztárok nem kislányokkal vannak többnyire, hanem náluk lényegesen fiatalabb, de felnőtt, kialakult nőkkel.
Egy 30 éves nő nem hinném, hogy öreganyó, de sokat elmond épp a sokat emlegetett fejlettségről, ha ezt érzed.
Akiket azonos hatások érnek az életben egy szinten vannak, és mivel a tiniket érettségiig majd' ugyanazok a hatások érik, ugyanott vannak. Lényegi eltérés nincs, csak nyilván mélyszegény meg ilyesmi kategóriában. Nem intéznek maguknak ügyet, nem állnak felnőttekkel egyenrangú viszonyban semmilyen közegben, egész életükben(érettségiig) csak az alárendelt viszonyt ismerik a náluk idősebbekkel, és ez így normális. Mikor először küldik őket személyit intézni, először mennek orvoshoz, először adóznak, papírt töltögetnek, beiratkoznak, vásárolnak magukra, szerződést olvasnak át, csekket fizetnek, megbeszélnek/ügyintéznek, hagyatéki tárgyalásra mennek, meg albit vesznek ki meg ilyenek, akkor kezdik a felnőtt létet, amikor ki kell állniuk magukért másokkal szemben és képviselniük kell a saját érdekeiket és először veszik őket "egyenrangúnak" a felnőttekkel. Nyilván nem soroltam fel minden példát, de sok ilyen van. Ez adja az önbizalmat, helyzettapasztalatot, önismeretet, ha felnőtt dolgokat önállóan el tudnak intézni, erre meg nincs lehetőségük fiatalabbként, hogy több helyzetben felnőttel egyenrangúként próbáljon boldogulni.
Ez mindenkinél ilyenkor jön el(nyilván akit prostitúcióra kényszerítenek fiatalon és mondjuk lopnia kell az élelmet annak nem) és nagyon megdobja a személyiséget. 30 évesen már sok ilyenen túl kellene lenned, kipróbálni magad mindenféle helyzetben, tanulhattál(volna) magadról, de legalább a lehetőséged megvolt, hogy fejlődj, és ezáltal különbséget érezz egy 19 éves kezdő és közted. Nyilván van aki egy sérült pancser, és nem megy neki, de pont ezek a sérült fazonok(és nők) a legveszélyesebbek, mert csak manipulációra(ami már a 4 évesek sajátja is) képesek, csak ebben sikerült fejlődni, mert más téren nem ment nekik a személyiségük építése. Szóval itt pont fordítottan arányos valaki, minél sérültebb és lemaradt személyiségben, annál veszélyesebb, nagyobb manipulátor. Ilyenek az öngyilkossággal fenyegetőzők is, nem fejlődött a személyiségük úgy, hogy meg tudják oldani a helyzetet normál módon, csak a manipuláció megy. Szegény szerencsétlennek tűnnek, de igazából ez érzelmi manipuláció, csak már "komolyban", amíg a négy éves csak sírni tud, felnőttként már mesterein forgatja a lapokat, aki jobb híjján erre a problémamegoldásra van rászorulva, mert normál módon képtelen elérni, amit szeretne.
És szerintem igen, mindenki beteg, aki nagy korkülönbséggel kezd, de minél idősebb, annál nagyobb korkülönbség elfogadott. A 19 éves kb 3 éve tudja világát, a 30 éves meg 14 éve. Ha csak 3 évig gyakorolsz valamit mindenképp szr vagy benne, de ha már idősebbek a feles és az egyik 13 a másik meg 24 között gyakorolt, akkor már mindkettő elég jó játékos lehet, nyilván az egyik így is sokkal jobb játékos, de legalább a másik se kezdő. Ezért elnézőbbek akkor, ha 40es jár harminc körülivel. Nem a "legbénábbakra" megy rá, kevésbé kiszolgáltatott a fiatalabb fél. Érted, nem a láb nélkülit akarja lefutni, hanem a sántát, úgy már kevésbé igazságtalan a dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!