Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Randizás » Online dating fail?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Online dating fail?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

TL;DR: Tapasztalatok érdekelnének hazai online datingről. Minden platformon teljes kiégést és szaturációt látok, matchelni csak online prostikkal lehet. :D Külföldön egész más a helyzet. Ha csúcson lévő férfiként nincs hal a magyar tengerben, akkor kinek van?

Harmincas éveim elején járok, és magasra tettem a lécet: éltem több kontinensen, egyetemeken tanítok, mindkét cégemben megy a szekér, annak anyagi vonzataival, modern pesti lakással, stb. Szeretem amit csinálok, pezsgek, utazok, élem az életem.

Főleg hosszú együttélős kapcsolataim voltak (7 év, 3 év, stb), de ezeken kívül is mindig fantasztikus lányokkal sodort össze az élet, akikkel jól éreztük magunkat akár lazább kapcsolatokban is.

Tavaly év végére épültem fel érzelmileg egy szakításból, majd külföldön kipróbáltam az online datinget. Sivatagon átlovaglós, roncsbúvár, sziklamászós képek az elmúlt évből, csípős körettel. Hozta amit vártam: néhány hét alatt 700 match, több lánnyal össze is gabalyodtunk, és végül lett egy 20 éves, talpraesett, ragaszkodó, konkrétan egyetemi szépségkirálynő barátnőm akivel sülve-főve együtt voltunk. (Ezeket most csak a kontraszt kedvéért írom.) Persze minden csoda pár (hó)napig tart, a hazaköltözésem miatt ezt lezártuk, majd egy itthoni próbálkozás is zátonyra futott az elmúlt hetekben élethelyzet miatt.

Gondoltam nézzük mit dob az online dating gépezet kishazánkban. Hetek alatt SENKIT. Néha egy-egy online prosti, bot, vagy sugarbaby. Akinek kinn az instája, arra sem lehet ráírni, vagy egyáltalán nem nézi, soha nem válaszol. Teljes vákuum, mintha nem is létezne az ember. Kicsit kontrasztos a külföldi 700 match-el. Persze most beszél belőlem pár coldplay-hallgatós magányos vagy haverokkal gamelős nyári este, amire évtizedek óta nem volt példa, de ha nem lennék tele jó emlékekkel és önbizalommal, akkor az online dating alapján már tuti felkötöttem volna magam. :D Tudom hogy egymással átfedő pareto-eloszlások (80-90% user férfi, a férfiak 80-90%-át a lányok átlag alattinak tartják) és egyéb társadalmi trendek áldozatai vagyunk (pl gondolom az aktív vagy instát megosztó lányokra éhes farkasként vetődik mindenki, ezért hamar kiég/megdugand/elkel vagy aprópénzre és személyi kultuszra váltja...).

De vannak még normális, építkezni és komolyan ismerkedni vágyó magyar lányok az online térben? Vagy teljes a pusztulat és délibábot kergetek? Ha igen, mi ennek az oka? Titokban rosszabbak a demográfiai arányok, mint Kínában? Túl sok olcsó és/vagy nem kívánt figyelmet kapnak a fiatal lányok? Elvándorlás? Kiégés? APOKALIPSZIS? :D Komolyan, más mit tapasztal?

#Tinder #online dating #rozsaszin elefantok
2023. júl. 2. 13:58
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
Előző vagyok még annyi hogy életkorodnak és a keresett lányok életkorának pl Tinderen mit adtál meg?
2023. júl. 2. 16:37
 12/22 anonim ***** válasza:
74%
Why beszélsz half angolul?
2023. júl. 2. 18:33
 13/22 A kérdező kommentje:

Ja, nekem is volt egy nagyon jó litván barátom (extrákkal), tejfölszőke csajszi, sokat utaztunk együtt, minden ilyen appon 999+ like-ja volt, kb akárkit húzott match, és az instáján is több száz dm-et kapott hetente, pedig nem villantós profil volt, szóval nincsenek illuzióim :D

Előfizetésben igazad lehet. Asszem tinder platinám volt.

Illetve talán a korosztályosdi is bejátszhat. Az a helyzet hogy én sosem rugaszkodtam el a 18-24-től, lehet ilyen keresőkön már kinn vagyok a huszonévesek default settingjéből... de akkor ismét kérdés, hogy miért csak itthon? Külföldön vonzó a lányoknak online datingen egy sikeres, világotjárt, harmincas férfi, itthon meg nem?

Bocs, ritkán fogalmazok szöveget magyarul, pedig igyekeztem elkerülni az angol szlenget. De ne offolj! ;D

2023. júl. 2. 20:34
 14/22 anonim ***** válasza:
92%
Ha mar offolas, akkor nem tudom eldonteni, hogy troll vagy vagy csak meg nem nevelt alazatra az elet, de a siker hangoztatasa olyan erzest kelt, mint amikor valaki hitelre vesz egy uj iphonet, hogy kenyszeresen villogjon vele, de kozben a ho vegen meg ures a huto.
2023. júl. 2. 20:45
 15/22 anonim ***** válasza:
83%

Nem feltétlen kamu, de túlzások vannak benne.

Kezdjük ott hogy ezek az appok a likeot 99+-ig írják és nem 999+ig.

"Hetente több száz dm"

Tegyük fel hogy a legkevesebb több száz, azaz 200. Hetente 200 ember, az kb 100+ ezres követőtábornál lehetne, márpedig ezt valószínűleg megemlítetted volna, ergó kamu. Az hogy tejfölszőke miért számít, örök rejtély marad.

2023. júl. 2. 20:58
 16/22 anonim ***** válasza:
100%

Hány éves vagy pontosan? A harmincas lehet 30, de 39 is. És 30 felett elég valószínű, hogy nem vagy benne a 18-24 éves lányok keresett korosztályában. Valószínűleg külföldön korábban még pont beleestél ebbe a szűrőbe, amikor fiatalabb voltál.

Én azt gondolom, hogy nyugaton nagyobb a lazaság, éljünk a mának, jólét, itthon meg az értelmesebb emberek realistábbak, és nem kezdenek a tanult fiatal lányok náluk 15 évvel idősebb pasival, főleg ha az ennyire hangoztatja a sikereit, mert erről nem az a benyomásom, hogy hosszú kapcsolatot és egyenlő társat keres. Ha ennyire fiatal lányt akarsz magadhoz képest, és ehhez a sikereidet tudod felmutatni, az nekem úgy fest, hogy nem tekintenél egyenlő partnernek, csak vásárolni akarsz egy fiatal puncit. Aztán ki tudja, mikor cserélnéd le. Nekem nem ez az elképzelésem, én egyenlő társat keresek, akivel közösen lehet építkezni. Ha tele van a profilod mindenféle extrém sporttal, menő autóval, akkor még esélyesebb, hogy balra húználak. Bár valószínűleg már a korosztály miatt fel se dobna.

23N

2023. júl. 3. 08:40
 17/22 A kérdező kommentje:

Köszi a választ. Büszke vagyok azokra amiket elértem, de ezeket csak a kontextus kedvéért írtam le. Nagyon kontrasztosnak tartom a korábbi jó, és a mostani rossz tapasztalatokat. Semmit nem nyerek egy anonim fórumon vagizással, de ha nem írom le a helyzetet a perspektívámból, akkor nem tudjátok a szituációra szabni a válaszokat De miért van az, hogy más sikerei ilyen rosszul hatnak rád?

Offolsz, és lényegtelen technikai részleteken kötözködsz. Régen a Tinderen 9,999-ig ment, keress rá bátran.

Köszi neked is! A külföldi történet ahol 20 éves barátnőm volt, most tavaszi. Nálad fiatalabb lánnyal volt a 3 éves együttélős kapcsolatom is, aminek tavaly lett vége. De a 7 éves kapcsolatom velem egykorúval volt. Nálam ez nem számít, egy tucat fontosabb dolgot tudnék mondani amitől egy kapcsolat jó, mély, tartalmas, igazi. Nálad miért?

Benned is triggerelnek valami negatívat a másik eredményei. Miért gondolod, hogy ettől egy párkapcsolatban ne lenne egyenlőség, és hogy csak meg akarnak vásárolni? Ez abszolút csak egy projekció. Én pl azért építettem, amit, hogy ha gyerekeim lesznek, akkor már ne kelljen sokat dolgoznom mellettük. Miért baj hogy a másik már lerakta az alapokat, és nem egy albiban kell birkózni a rezsidémonnal? Persze tiszteletreméltó, de kicsit ellentmond minden általam ismert evolúciós ösztönnel.

2023. júl. 3. 10:06
 18/22 anonim ***** válasza:
100%
Köszi a kontextust. Én nőként kerülöm az ilyen férfit, aki sikeres az élet minden területén, minden extrém helyen járt, minden hobbit űz, aki maga a tökeletesség, akinek a 20-as szépségkirálynő jut ami persze aztán befuccsol. Nem vagyunk egyformákm sok sikert, valahol van egy hasonlóan tökéletes nő.
2023. júl. 14. 19:09
 19/22 anonim ***** válasza:

Azt írod, hogy magasra tetted a lécet, de beérnéd egy lánnyal, aki rajtad akar felkapaszkodni?! 🤣

Inkább tedd még magasabbra, aztán keress egy olyan NŐT, aki veled egyenrangú, saját sikerei vannak, meg magadért szeret, nem pedig a két cégedért!

Am. az emberek többnyire nem kedvelik a hencegést. Erre próbálta a 14-es és 16-os felhívni a figyelmed, jól ki is forgattad a szavaikat.

Egyébként az általad nevezett képek, meg maga a stílusod is nagyon manipulatív. Számomra ijesztő, job kerülni az ilyeneket.

2023. júl. 15. 04:43
 20/22 anonim ***** válasza:

16-os vagyok, elolvastam még egyszer figyelmesebben. Leírom a saját tapasztalataimat. Kontextus: szép vagyok, sok like, írták is, hogy tetszik a profilom is. Komoly kapcsolatot keresek, ahogy írtam, ketten építkezve egy korombeli férfival.

A korodat nem írtad meg, de most látom, hogy harmincas évek eleje. Tegyük fel, 33. Miért 20 éves lányokat keresel? Miért most akarsz csak családot?

A férfi többlet a legbutább incel tan, azt hagyjuk is. A technikai okok (shadow ban, egyéb app algoritmus gonoszsága) mellett valóban van egyfajta kiégés is, de nem ekkora, hogy 0 match legyen. Inkább beszélgetést fenntartani nehéz, mert mindenki húzkodja tovább, a másiktól várja, hogy elég érdekes legyen, hogy letegye az appot. De addigra már függő, szóval nem fogja letenni. Lányként nagyon zavar, hogy 0 energiát tesznek bele a pasik, de panaszkodni tudnak, ha én is kb annyival viszonzom. Aztán persze elhal a dolog, megy mindenki tovább a következő reményében. Soha nem volt könnyebb ismerkedni, egyértelmű visszajelzés a match is, nincs az élőben ismerkedés kockázata sem, mégis ez a 0 energia befektetés kiábrándító. Persze van a másik véglet, akivel 2 hetet végigbeszélek tartalmasan, mégse hív randira. Az ilyen mire vár? Ezek után persze nekem is elmegy a kedvem attól, hogy az egész napomat idegeneknek írkálással töltsem. Inkább nyaralok, aztán ha ír valaki, válaszolok, de nem csetelek órákat, mert az a tapasztalatom, hogy nem lesz belőle gyakrabban randi.

Ezek mellett még miért van kiégés a fiatal lányok részéről? Először is nem tudom, most pontosan mi a vágyott célcsoportod: a szépségkirálynő instamodell, vagy az intelligens, célokkal rendelkező nő, akivel lehet közösen építkezni? Mert az előbbit meghatja a sok extrém sportos képed meg bármi, ami gazdagságra utal. De az utóbbiak tagjaként engem borzasztóan zavar, hogy miért gondolják a hozzád hasonló aranyifjak azt, hogy a húszas évek még kamaszkor, és majd ráérnek harmincason megkomolyodni és egyáltalán elkezdeni a családról gondolkodni, nemhogy alapítani. És ekkor van az, hogy nálam 10+ évvel idősebb férfiak azt hiszik, hogy az én korosztályom "illik" hozzájuk. Igen, itt most bennem van egy adag sértettség. Ez a kiégésem oka. Próbálok a saját korosztályommal ismerkedni, de lehetetlen komoly szándékkal. A legtöbb 23-28 éves, akikkel matchelek, az még sehol sem tart ott fejben, hogy a jövőbeli tervekről lehessen velük beszélni. Sokszor érdekes, sokszínű személyiségek, sokoldalú nyitott gondolkodással, árnyalt világképpel. És közel harminchoz még utazgatna, tanulna, egyáltalán nem akar megállapodni. És itt már van benne válogatás, mert balra húzom, aki kifejezetten lazát keres. Még aki elvileg komoly kapcsolatot is keres, az se tudja, mit akar az élettől. A legtöbb csak fent van és maga se tudja miért, majd ha összejön egy randi, eldönti, "mire jó az adott lány". Nagyon fárasztó ezeket a köröket futni és szűrni. Ha komolyabb tervekről kérdezek, mit keres, akkor csak "új embereket megismerni", "semmi jónak az elrontója" süketelések. Család legalább 10 év múlva jöhet szóba nekik. És ugye akkor ők már 35 evesek, tehát felteszem nem egykorú nőt keresnek erre. Akkor most mit szeretne egy ilyen srác (még határozottan nem férfi) tőlem, vele kb egykorútól? 35 évesen lombikra járni, vagy lecserélni 10 év múlva?

Ha azt mondom, én komoly kapcsolatot keresek, hümmögnek, aztán elijednek. Én is életem párját magyarnak képzelem el, és elég elkeserítő ez a helyzet, nőként sem jobb.

Szóval itt a kiégés oka a céltudatos, építkezni vágyó komoly kapcsolatot kereső lányok esetében.

Veled kapcsolatban:

Nem triggerelnek a sikereid, sőt, örülnék neki, ha a korosztályom lennél, és a társad lehetnék benne, közös munka lenne. Én így érzem jól magam egy kapcsolatban. Nem vagyok féltékeny mások eredményeire, nekem is meglesz a magam útja. Szép benne egymást támogatni akár teljesen más területeken is párként. Nekem az a komfortos, ha egymáshoz csiszolódunk, "közösen megyünk" jellegű a dinamika. Úgy érzem, te a koroddal és az egzisztenciáddal le akarod dominálni a párodat, azért is keresel fiatalabb lányt. Ez nem vonzó kapcsolati dinamika. Egy hozzám hasonló tanult, célokkal rendelkező lány nem akarna ilyen kiszolgáltatott lenni. Szóval ha megnézed, egyáltalán nem mond ellent semmilyen evolúciós ösztönnel: a biztonság keresése az egyik legalapvetőbb ösztön. Én úgy biztosítom egy kapcsolatban a biztonságom, hogy teszek bele, nem csak beleülök a készbe. A része leszek, én is meghatározom azt, így tőlem is függ, nem csak én tőle, nem egyedül a gazdag pasi definiálja a kapcsolatot. Nem akarom azt, hogy jól érezte magát velem X évig, de köszöni szépen, elég volt, kiszórakozta magát. És főleg nem a családdal, gyerekekkel szeretném "bebiztosítani a pozíciómat", mert az csak engem is még kiszolgáltatottabbá tesz. Ilyen a mai világ, sajnos ésszerűen át kell gondolni, mibe lép az ember, mert a házasság sajnos már nem az az intézmény. De ez egy másik téma. De az anyagi, jogi megfontolásokon túl is a közös építkezést érzem a magaménak, arra tudok én is büszke lenni, abban van ott a MI. Az én szememben te lekéstél erről, mert korban is idősebb vagy és ennek megfelelően te már kialakítottad a saját egzisztenciád. Ami szuper, pont tökéletes neked ebben a korban. De ez nem az én párom, mi utunk így.

Ez az első gondolatom egy sikeres harmincas dating profil alapján. Aztán ha mégis építkezne a másik közösen, és ténylegesen társsá tudna fogadni, tudnánk egymást emelni... Na azt bizonyítani kell. Nem lehetetlen, de általában a hozzád hasonló férfiak úgy vannak vele, hogy ők megcsinálták amit kell, hátradőlhetnek, oda már csak egy szép fiatal nő hiányzik. És ilyen nő persze lesz, fiatal, szép, instakirálynő akad biztosan. Ha az a célcsoport, akkor jó a profilod. Ha egyenlő társat szeretnél, akkor pedig érdemes erre kitérni a profilodban, leírni, milyen kapcsolatot képzelsz el. A megfelelő társ megtalálásának előfeltétele az alapos önismeret. Tudni és kommunikálni a céljaidat, preferenciáidat szexi!

23N

2023. júl. 15. 10:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!