Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Zavaró, ha egy férfi nagyon figyelmes?
A figyelmes és a nagyon érdeklődő nem egészen ugyanaz azért.
Az, hogy valaki érdeklődik akár már ismerkedés alatt is, hogy “..és hogy ment az a megbeszélés, amiről a múlt héten azt mesélted, hogy…” vagy “emlékszem, mondtad, hogy te már olvastad”- na ez szerintem bőven alap és jó, ha kölcsönös egy kapcsolatban egy szint felett.
A figyelmes nekem azért mást jelent: udvariasságot társasági helyzetekben (nem suttyóskodik azon, ki megy előre az étteremben, nem flegmáskodik vagy genderezik az ajtónál, hanem kinyitja, mert számítok neki, pedig ugye joga van arcba is vágni vele :D).
Akár már randi alatt is úgy választ programot, helyet, ételt stb. Hogy figyelembe veszi, ha pl a partnere allergiás, esetleg nem kedvel valamit (és nem erőlteti, nem veri a mellét, hogy mennyire űűűűűberász, hogy tudja :), de sokadik alkalommal mondjuk hoz egy kis pocket coffee-t, mert tudja, hogy szeretem. Ha sztoriztam valamiről, valakiről, akkor esetleg alkalmas időben vagy ha szóba kerül, akkor jól esik, ha hozzá tud szólni az előzmények miatt.
Ahogy egyre közelebb kerülünk egymáshoz, úgy “vesz bele” az élet apró-cseprő és nagyobb döntéseibe is és részese leszek.
Ugyanez természetesen fordítva is. Nőként én is szívesen leemelek a polcról egy nasit, ha tudom, hogy a másik szereti, úgy foglalok jegyet, hogy figyelek rá, hogy neki mi fontos az utazás alatt vagy mire vágyik egy koncerten…
Emlékezni mindenki tud, minden másra ott az okostelefon jegyzet funkciója :) ennél azért picit több kell, valami lelkesedés, személyes kapcsolódás.
…jó, nézd el, én 40 felett vagyok, nekem nem a figyelmesség netovábbja egy like :D
Az zavaró ha eljátsza a figyelmes, èrdeklődő embert.
Legyen természetes.
Példa: a férjemmel 30 éve élünk együtt. Semmit sem változott, ha előtte vagy éppen vita volt, akkor is:
Feladja a kabátomat, előre enged ki-be( kivéve a vendéglátóhelyen, ahol ő megy elöl), kinyitja a kocsi ajtaját, megvárja, míg leülök; nem fordul elő, hogy ha koccintunk, ő ül én meg állok éppen;
A piacon kiveszi a kezemből a szatyrot akkor is, ha nincs benne sok áru, meg is mondta: ha velem vagy, nem cipelsz, nem vagy te cseléd.
Lenézi azokat a nőket, akik elhárítják a férfiak udvarias gesztusait.
Ilyenek a felmenői is, ilyen a személyisége.
Az elve: a nő legyen nő, a férfi legyen férfi.
Aki nem engedi meg, hogy udvarias legyen vele a férfi, az önmagát fokozza le, és oktalanul sérti meg a másikat.
Kérdés: mit érez az udvarias, figyelmes férfi, amikor egy amúgy kulturált nő nevelési és szocializációs hiányosságokból
fakadóan nem tud mit kezdeni az udvarias gesztusokkal, ezért úgy viselkedik, mint egy proli cseléd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!