Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Randizás » Szerintetek jogos betegségek...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek jogos betegségek után kérdezni?

Figyelt kérdés

Randizások során nekem fontos hogy megtudjam az illetőnek van-e valami tartós betegsége, akár mentális vagy fizikai, hogy ezáltal ezt is beleszámítsam a döntésbe hogy akarom-e vele folytatni ha esetleg tetszik de lenne mondjuk egy súlyos/középsúlyos betegsége. Nagyon nehezen viselem sajnos és tudom hogy sokan amíg lehet sokáig eltitkolják annak reményében hogy több időt tölthetnek egy adott lánnyal. Legalább is volt ezzel rossz tapasztalatom.

Természetesen nem direkt faggatnék erről senkit, azt gondolom fel lehet ezt értelmesen hozni.

2022. dec. 4. 23:38
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%

HA te ezt kevésbé tudod elfogadni akkor jogos. Én például elárulnám neked, ha ilyet kérdeznél és elfogadnám, ha nem akarnál ismerkedni a továbbiakban.

De nyilván egy olyannak akinek diagnosztizált betegsége van például mentális vagy valami szervi és nem csak jó eséllyel van valami baja, annak sokkal rosszabbul esne szerintem. Viszont a helyzet ugyan az, ha te amúgy sem tudnád elfogadni akkor kár egymás idejét húzni.

2022. dec. 4. 23:44
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem jogos. Nem mindenki tudja ugyanazt a csomagot cipelni, és jobb ezt már az elején tisztázni mint később.
2022. dec. 5. 00:29
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
Nyilván jogos bármi miatt visszautasítanod bárkit, engem csak az érdekel, van-e listád. Cukorbetegség off, lúdtalp on, magasvérnyomás eldöntendő...
2022. dec. 5. 00:47
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
Azt még hozzátenném, hogy nekem refluxom van, ami sztem nem nagy dolog, de nálam akkor is egy bizalmi szintet el kell érni ahhoz, hogy ezt megosszam valakivel. Ha megkérdeznéd ezt tőlem egy randin, nem mondanám el, mi a bajom, de felajánlanám, hogy hagyjuk abba az ismerkedést.
2022. dec. 5. 00:54
 5/15 anonim ***** válasza:
55%

Arra nem is gondolsz, hogy az illető nem vallja be????

Állásinterjún se szokták bevallani a nők, ha 1-2 éven belül gyereket terveznek....

2022. dec. 5. 01:32
 6/15 anonim ***** válasza:
74%
Jogosnak jogos, csak etikátlan, ahogy eltitkolni is.
2022. dec. 5. 03:11
 7/15 anonim ***** válasza:

"hogy ezáltal ezt is beleszámítsam a döntésbe"

Ha már ennyire egyenesek vagyunk, szerintem mondjuk ki:

tartós betegség fennállása -> kapcsolat kizárva.

Felesleges erről ilyen pc módon értekezni, hogy majd az információ birtokában te itt akármit is mérlegelni fogsz. Ezek amúgy valóban kényes kérdések, sajnos hiába a kultúra, az ösztöneinket nem tudjuk felülírni, miszerint lehetőleg egészséges emberrel akarunk kapcsolatot, hogy majd egészséges géneket örökíthessünk tovább. Szerintem ez teljesen jogos a biológia szempontjából. Persze nem pc ezt így kimondani. Megkérdezni randin meg pláne nem. "Halálos beteg vagy? Jó, akkor szia."

2022. dec. 5. 09:20
 8/15 anonim ***** válasza:
Mi a tartós betegség?
2022. dec. 5. 09:52
 9/15 A kérdező kommentje:

#5 De sokan vannak akik nem vallják be, fel sem merül bennük hogy etikátlan nem közölni.

#7 Nem értem miért kell szétcincálni, nyilván mérlegelek mivel emberből vagyok, és én se vagyok tökéletes hogy mindent elutasítsak. Sok ember él betegségekkel, és van amivel együtt lehet élni, mint cukorbetegség, laktózérzékenység stb ami már minden harmadik embernek van, de én a komolyabb betegségekkel nem tudok mit kezdeni. A határ talán az, ami már jelentősen befolyásolja a hétköznapokat egy kapcsolatban, állandó kezelést igényel, akár öröklődik stb.

2022. dec. 5. 12:12
 10/15 anonim ***** válasza:
100%

Az a baj ezzel a kérdéssel, hogy egy csomó betegséghez (nemcsak pszichiátriai betegségekhez) rengeteg előítélet és ostoba túlzás tapad.

Pl. nekem volt epilepsziás barátnőm. Akkor alaposabban utánaolvastam, ez mivel jár. Nos, ezerféle fokozata és súlyossága van (mint általában a legtöbb krónikus betegségnek). A barátnőm nagyon enyhe kategóriába tartozott. De évekkel később internetes fórumokon, cikkekhez való hozzászólásokban vagy éppen itt a gyakorin hátborzongató ostobaságokat olvastam, hogy honnan és miből kéne kitiltani és eltiltani az epilepsziásokat. Olyan rosszindulat és undorral keveredett félelem volt ezekben a hozzászólásokban, hogy csöppet sem csodálkoznék, ha egy epilepsziás ember a végletekig titkolná környezete előtt (pl. munkahelyen, párkapcsolatban) hogy neki ilyen baja van.

Énszerintem első néhány randira nem valók ilyen kérdések. Később, ahogy egyre közelebb kerülnek egymáshoz, nyilván erről is helyes beszélni, de nem azonnal.

Mondom ezt úgy, hogy nekem szerencsére semmiféle betegségem nincs.

2022. dec. 5. 12:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!