Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Az a tévhit honnan ered illetve miért népszerű még mindig, hogy a férfinek kell fizetni egy randin?
Ha letisztázod az elején, hogy felezni akarsz, akkor nincs ezzel gond. Az más kérdés, hogy, ahogy írták, ez mennyire lesz népszerű. Engem nem zavarna, ha nem akarok semmit a pasitól eleve alap, hogy felezek, mert nem lesz második randi, ahol tudnék én fizetni. Ha a pasi eleve felezni akar, az se lenne feltétlen gond. Nekem speciel kellemetlenebb, ha nem enged fizetni, de kosarat kell adnom a végén. Akkor már inkább, kimeneteltől függetlenül előre letisztázva legyen felezés. De ezt le kell kommunikálni.
"Az a tévhit honnan ered illetve miért népszerű még mindig, hogy a férfinek kell fizetni egy randin?"
Az eredet szerintem elég egyértelmű, régen, mikor ez kialakult, a nők nem kerestek pénzt, tehát, evidens volt, hogy a férfi fizet. Azért maradt fent a szokás, mert a többségnek nem jelent gondot. Illetve, az se pontos, hogy fent maradt, mert átalakult. Most már úgy szól a fáma, hogy aki meghívja a másikat, kitalálja a programot, az fizet. Ugyanakkor az első randira hívást többnyire még mindig a férfi teszi, tehát ő hív meg -> ő fizet. Ha a nő kezdeményez, a nő fizet.
A kezdeményezés pedig szintén olyan, ami a többségnek alap, hogy így működik, nincs vele baja. Ugyanakkor ez is egyre inkább átalakul, egyre több nő kezdeményez.
Tehát, valójában egyszerűen rosszkor születtél, ha neked ezzel minddel bajod van.
Én ezt amúgy totál nem értem. Miért használná ezt ki valaki?
Heti 1-2x elmegyünk barátnőkkel inni-enni valahova, van hogy anyumat viszem el, stb.
Miért sanyargatnám magam egy olyan férfi társaságában, akitől nem akarok semmit? Egy 500 forintos kóláért vagy kávéért? Inkább beülök egyedül akkor már, mint ahogy szoktam is majd minden nap ebédszünetben.
Ez a meghívásosdi akkor volt nagy szám mikor 16-17 évesen meghívott valaki valamire, mikor még zsebpénzből gazdálkodtam, akkor nagyon jól esett, de dolgozó embereknek ez miért akkora dolog, hogy egy fagyiért, kávéért randit"színlelnének", ezt magyarázd el nekem.
Nézd, én nőként leírom neked hogyan szokott ez lenni nálam.
1. Ha első randim van, nem muszáj meghívni semmire. Sétálunk egyet és ennyi.
2. Esetleg egy üdítő, vagy fagyi belefér. Gondolom ettől azért csak nem gatyásodsz le. Ha igen, mert ugye több nő, több fagyi, többe kerül, erre azt szoktam mondani hogy tehetek én róla hogy minden nőre ráhajtasz? Ez már a te dolgod, te döntésed, de itt jön be az első pont.
3. Csak a második, harmadik, negyedik randin szoktam felajánlani hogy fizetek. Természetesen ha engedem fizetni, akkor komolyan gondolom vele az ismerkedést, és imponál is hogy ő fizet.
4. Ha bizonytalan vagyok még a kapcsolatban, akkor sosem engedem hogy meghívjon, mert nem akarok adósa maradni.
Itt is mint mindenben, a valamit valamiért elv van érvényben, és a csak annyit amennyit a másik is beletesz a dologba.
"de továbbra is vállalja csak a férfi a költségeket, "
Hol van ilyen? Rgy kapcsolatban felváltva fizetnek. Ne hívj meg senkit sehova első randin, aztán kész.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!