Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit jelent, ha férfi ismerősöm valamelyik nap így köszönt el tőlem: "Jó legyél"?
Néha én is használtam ezt, de nem érződött, hogy ennek jó kimenetele lenne, így elkezdtem hanyagolni, pedig csak normális szerettem volna lenni az illetővel, semmi hátsó szándék nem volt mögötte.
Szerintem a magyaroknak mindig mindennel bajuk van: ha normális vagy a másikkal, az is baj, ha bunkó az is, így akkor foglalkozzon velük a bánatos Isten haragja...
Tegnap pont így köszöntem el. Ott és akkor arra gondoltam:
“Aludj sokáig, Józsi, élvezd ki, hogy neked nem 6:30-kor indul a műszak. Csak éljem túl ezt a hétfőt…”
Ha csak ismerős, akkor lekezelő és bizalmaskodó. De igazából midenkitől lekezelően hangozna. Én utálom ezt a jó legyélt, nem használom soha senkinek, és nem is tűrném senkitől. De igazából egy emberre emlékszem aki használta, de neki mindenki elnézte mert enyhén értelmi sérült volt. A környékünkön lakott fiatalkoromban, mindig csavargott vagy a kisboltoknál ácsorgott és mindenkivel mindig beszédbe elegyedett. Na és neki volt ez a szokása hogy mindenkitől úgy köszönt el hogy szia! Jó legyél! És integetett. Ráhagyta mindenki, integettünk, oké, szia!
Szóval nekem erről bölcsis gügyögés vagy egy fogyatékos jut az eszembe...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!