Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi számít kezdeményezésnek?
Ez egy _nagyon_ tág fogalom, olyannyira, hogy szinte már nem is értelmezhető. Lehet azt is kezdeményezésnek tekinteni, ha te szólítod meg - de ugyanezt lehet úgy is értelmezni, hogy egyszerűen csak lehetőséget adsz rá neki, hogy ő lépjen valamit, ha akar. Lehet azt is kezdeményezésnek nevezni, ha elhívod valahova, de ezt ugyanígy teheted full baráti alapon is, vagyis egyszerűen csak azért mert jó vele beszélgetni. Lehet azt is kezdeményezésnek nevezni, ha megöleled, de lehet az is, hogy egyszerűen csak nagyon hálás vagy neki valamiért, és így fejezed ki...
Szerintem semmi értelme egyáltalában véve "kezdeményezésről" beszélni. Van két ember, van köztük kommunikáció és kapcsolat, az pedig folyamatosan alakul. És ha ezt új szintre akarják léptetni, akkor meg fogják tenni - és édesmindegy, hogy ki forgatja meg a kereket.
Első Kedvesem például úgy "kezdeményezett", hogy egyszerűen hozzám bújt, amikor együtt voltunk, tehát ő "forgatta meg a kereket". Második Kedvesemnek kerek-perec megmondtam, hogy nagyon tudnám szeretni, majd demonstráltam is neki, tehát én lendítettem. Harmadik, és egyben utolsó (miután már a feleségem) Kedvesemnél meg fele-fele arány volt, miután első talink estéjén megölelt-megpuszilt, én pedig ennek hatására a következő találkozást már eleve úgy indítottam, hogy kézen fogtam, és nem sokkal később sor került a csókra is.
Szóval csak azt tudom javasolni, hogy felejtsük el ezt a kezdeményezés-mítoszt. Semmi jelentősége. A kapcsolat megtalálja a maga útját, és akinek lépnie kell, az lépni fog. Semmi értelme azon parázni, hogy ez most a fiú vagy a lány lesz-e. Mindkettőnek ugyanúgy van rá joga és lehetősége is.
Szerintem teljesen megfelelő ha a lány kezdeményez, ha a fiú félősebb.
f/14
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!