Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Összejöttem egy pasival, aki miért nem érti meg, hogy én nem szeretem a könyveket?
Minden jól alakul közöttünk, de ez fel-feljövő téma, hogy nem szeretek olvasni. Soha életemben nem olvastam ki egyetlen könyvet sem, a kötelező iskolaiakat sem. Egyszerűen nem köt le, nem érdekel, és hiába is olvasnám, lemegy úgy 100 oldal, hogy észre sem veszem közben, hogy máshol járnak a gondolataim.
A párom viszont, vagy inkább randibarátom, falja a könyveket, gyakran ez a téma, és az utóbbi időben cikiz emiatt hogy "nem vagy olvasott".
Mégis mit jelentsen ez? Én nem érzem magamat kevesebbnek emiatt, és őt sem tartom többre hogy szeret olvasni. Tiszteletben tartom, és ennyi. Én sem kezdek csúfolódásba hogy pl. "könyvmoly".
Járt már valaki így? Vége a kapcsolatnak? Hogy lehet ezt kezelni?

Én mondjuk könyvmoly vagyok, részemről vége lenne, mert egy elég nagy téma (az olvasás, a könyvek szeretete) kiesne így a repertoárból.
Ez nem lenézés amúgy, csak mások vagytok.
Én ugyanolyan olvasós sráccal jöttem össze, mint amilyen én magam is vagyok, mi még az elején "kötelező olvasmányt" is adtunk egymásnak, aztán átbeszéltük a könyveket, de jó is volt:)
Férjem is imád olvasni.
Hát ez ilyen.

Hogy miért nem érti, egyértelmű: azért, mert intelligens, művelt ember elképzelni sem tudja a környezetét könyvek nélkül, az életformájának szerves része az olvasás, művelődés.
Nem vagytok egymáshoz valók.
4# Pont ezt várnám tőle, hogy mivel intelligens, értékelni tudja, hogy másokat más érdekel. Engem pl a sport, és valahol el is várom hogy sportoljon valamit, de ő pl nem tud úszni, ami szerintem alap lenne és fontosabb is mint a könyvek szeretete.
De köszönöm a válaszokat, akkor lehet hogy tényleg nem vagyunk egymáshoz valók, csak én erőltetem az egymás elfogadását, amire ő képtelen.

9# Itt vagyok! 😊
Nem tehetek róla hogy nem érdekel. Párszor beleolvastam könyvekbe, de tulajdonképpen nekem semmitmondóak, a semmit ragozzák pl. Müller Péter könyvei, bocs de egy nagy szar. A semmiről szól. Szememben senki nem több aki elolvassa mert csupa csupa ábránd és lényegtelen baromságokat űzi fűzi csak hogy eladható legyen a könyv.
Én valahogy nem veszem be ezeket a maszlagokat.
Tisztelem aki érti, biztos velem van a baj hogy nekem nem mondanak semmit ezek az írmányok. Én inkább reál beállítottságú vagyok, és az egyszerű, lényegretörő pár mondatos mondanivalókat szeretem.
Nem érzem ettől kevesebbnek magamat, esetleg másnak. De nekem ők éppúgy mások akik olvasnak, mint én nekik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!