Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Randizás » El tudnátok képzelni kapcsolat...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

El tudnátok képzelni kapcsolatot valakivel, akinek hiányzik valamelyik végtagja?

Figyelt kérdés
Pár napja láttam egy nagyon helyes embert. Annyira természetesen nézett ki, bármilyen kozmetikai szer használata nélkül is bájos volt. Láttam, hogy bottal jár, aztán észrevettem, hogy az egyik cipőjében acél láb van. De még is annyira tetszett, többször gondoltam rá azóta. Kár, hogy rohannom kellett (mint mindig), meg egyébként sem nagyon ismerkedem utcán, mert nem szeretek tolakodni.
2021. máj. 29. 18:01
A kérdező szavazást indított:
El tudom képzelni.
Nem tudom elképzelni.
28 szavazat
 1/4 anonim ***** válasza:
69%

Tartózkodom a szavazástól, egyszerűen nem tudnék a kérdésre válaszolni. Sajnos, vagy nem sajnos, nem haragszom meg, ha esetleg ezt valaki etikailag helytelennek tartja. Egyébként Tinderen egyszer megismertem egy lábprotézises lányt, fogalmam nem volt arról, hogy milyen problémája van, természetesen nézett ki a profilképei alapján (leírását nem olvastam, de abban benne volt, hogy nincs meg 1 lába). Végül ő írt rám először (mind sejtjük sajnos, hogy miért), és elkezdtem vele beszélgetni. Elmesélte, hogy 15 éves korában egy autóbalesetben vesztette el a lábát (amikor beszéltünk, 18 éves volt már), beszélgetésünk során gyakorlatilag minden létező sztereotípiát megdöntött előttem, amit a nagymamám bebeszélt nekem gyerekként. Nagyi mindig is azt mondta, hogy ezek az emberek úgy boldogok és úgy élnek teljes értékű életet, hogy nincs meg egy végtagjuk például. Persze vannak kivételek, de ez a lány megcáfolta elég határozottan ezeket az állításokat. Nagyon depresszív, sötét hangulatú beszélgetésben volt vele részem, borzalmas volt olvasni, hogy elásta annak az esélyét, hogy valaha megtudja, milyen a szex, milyen autót vezetni, milyen futni, stb. A hiányzó láb önmagában még nem gátolná annyira, de az emberek egyszerűen tartanak a lerokkantaktól... És ne legyünk álszentek, én is óckodok tőlük (elnézést, ha ezzel megbántottam valakit). Nem azért, mert nincs lábuk, vagy kezük, hanem azért, mert nem tudok rajtuk sehogy se segíteni, mert nem beszélhetek semmilyen gondomról nekik (hiszen az ő gondjuk mindig jelentősebb lesz az enyémnél, bármi is történjen velem), és nem utolsó sorban az én életemre is kihatással lenne az ő lekorlátolt életmódja. Szégyen, nem szégyen, de nem tudám felvenni azt az inget, amit nekik kell hordani életük végéig. Ahogy azt is elismerem a valóságban is, hogy alkalmatlan vagyok gyereknevelésre (szabályosan írtózom, félek a gyerekektől), utálok állatokkal foglalkozni (eleget foglalkoztam már velük az 50 órás hülyeségen érettségi előtt) és nem utolsó sorban nem tudnék együtt élni egy rokkanttal. De úgy gondolom, ez még mindig jobb, hogy bevallom a hibámat, mint, hogy magamat hitegessem, hogy "igen, boldog lennék vele". Egyébként nagyinak abban se volt igaza, hogy ezek az emberek nem akarnak öngyilkosok lenni, mert szó nélkül elfogadják a sorsukat. Ez a lány azt mondta, hogy valójában senki nem fogadja el a rokkantságát, és csak azért nem lesz öngyilkos, mert vagy nem mer, vagy nem tud az állapota miatt. Újra azt tudom mondani, hogy biztos vannak kivételek, akik így is tudnak boldogok lenni, én nem tudnék az lenni, gyenge ember lennék hozzá lelkileg. Végül 3 napig beszélgettem ezzel a lánnyal, de ez alatt a 3 nap alatt teljesen kikészültem lelkileg. Bármit mesélt magáról, nem tudtam rá mit mondani, mert az ő gondja sokkal mélyebb minden bánatnál, szomorúságnál, és csalódottságnál. Ha már egy chateléstől így kibukok, hogy lehetnék alkalmas arra, hogy éljek is vele? Bánom azóta is, de ghostingolnom kellett, egyszerűen azért, mert kevésnek éreztem magamat hozzá.

20/F

2021. máj. 29. 18:34
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
1-es,nem is értem az a lány miért akart ismerkedni mert ahogy leírod Őt valahol mégsem keresett társat.Aki születésétől vagy fiatalkorától rokkant /ez eléggé általános/ elfogadja az életet olyannak ahogy tudja élni. Több vak,látássérült ismerősöm van. Egyikük se boldogtalan,megtalálják az életben ami örömet jelent Nekik. A párkeresés viszont nem mindenkinek egyszerű,de egy rokkant/fogyatékos is találhat párt.
2021. máj. 29. 18:51
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
#1 Nem is értem ez a lány miért volt fent Tinderen. Hogy gondolta, hogy ezzel a depresszív hangulattal, masszív panaszáradattal sikerül párkapcsolatot kialakítania.
2021. máj. 29. 19:15
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ez attól függ milyen közegben nőttél fel. Ha kiskorodban volt a közeledben fogyatékos személy, akkor láthattad, hogy bánik vele a környezete. És ezt a bánásmódot tanulod meg a többiektől.
2021. máj. 29. 19:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!