Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A barátnőm egy gyerekben látja a munkahelyi problémáinak megoldását?
Ki van készülve a munkahelye miatt. Jelentkezett vagy 20 állásra, kivett egy csomó szabadnapot az állásinterjúkra de sehova nem vették fel. Diplomája van és két nyelvvizsgája! Teljesen kikészült. Azt ordítja minden nap, hogy felmondani nem fog, hanem az egyetlen lehetősége a szülés! Akkor kap majd valamennyi pénzt és nem kell sehol dolgoznia 3 évig!
És válaszút elé állított: most azonnal gyerek vagy felmond a munkahelyén és szakít velem, hazaköltözik a szüleihez. Minden a munkahelyéről indult, amíg ott rendben volt minden nem akart gyereket, sokszor beszéltünk róla. Most viszont átváltott arra, hogy az én hibám minden, én nem akarok gyereket, nekem kell döntenem a jövőről!
Szerintem nem jó dolog, hogy egy nő a problémái megoldását látja egy gyerekben. Elég, ha megnézi önmagát! A szüleinek azért lett ő, mert már 30 évesek voltak és megszólták őket a faluban, így kötelező volt. Soha nem szerették igazán, a mai napig sem nagyon beszélnek. Magáznia kell őket és úgy viselkednek egymással mint az idegen. “Hogy vagy lányom, jól megy a sorod, van munkahely?” Kb ilyen szinten tudják a lányuk életét.
Van értelme így gyereket vállalni? Egy munkahely miatt? Azt mondja, hogy már 27 éves, ha új helyre menne ott újabb 3 év amíg biztos helye lesz, így nem akar már máshol dolgozni. Azt is mondja hogy ő már öreg, most vagy soha! 7 éve vagyunk együtt se eddig hallani sem akart a gyerek témáról! Még a házasságot is ellenezte, kétszer utasította vissza a gyűrűt! Most meg azt vágja a fejemhez, hogy körülötte mindenki házas, csak ő van szégyenben!
Most mit kéne csinálnom? Fröcsögő “dobd ki” hozzászólásokat nem kérek!
Mi lenne, ha simán felmondana, és pihenne mondjuk egy hetet, majd újra nézné az álláshirdetéseket? Durván kikészült, ahogy leírod.
"Azt mondja, hogy már 27 éves, ha új helyre menne ott újabb 3 év amíg biztos helye lesz, így nem akar már máshol dolgozni. " A mai világ nem is arról szól, hogy valaki beül egy munkahelyre, és onnan megy nyugdíjba 40 év elteltével. Ez kb. irreális elvárás, de akinek bejön, és tényleg boldog azon az egy helyen, azt irigylem.
Egyébként egyik tanárom mesélte, hogy az előző sulijából úgy menekült el, hogy gyereket vállalt. Nyilván annyira nem ismerem a családot, de a megnyilvánulásaiból végig az jött le, hogy szereti a gyermekeit. Az azonban nem egy életbiztosítás, hogy a te barátnőd is jó anyuka lenne.
Kösz mindenkinek!
Sajnos beszélni nem lehet vele, a maga igazát hajtogatja. Vállalkozni akarna, ilyen home made dolgokat szokott csinálni otthon, azokat árulná (kulcstartó, váza, ilyesmi). Azt mondja innentől rajtam a feladat, hogy eltartsam a családomat, ő már elegett letett az asztalra munka terén.
Hiába beszélek vele, a válasz: gyerek vagy szakítás?
Sajnos a legrosszabbkor kezdte el ezt csinálni, az ő hatására kiléptem a munkahelyemről, hogy jobbra váltsak de azt közben elvitték előlem, így most munkanélküli vagyok ideiglenesen. Az összes megtakarításomat a közös otthonunkba tettem, az utolsó félretett pénzemből múlt hónapban vettünk bútorokat. Így ha azt mondom várnék még a gyerekkel, akkor szakít azonnal és az utcára kerülök vagy visszamehetek a szüleimhez Szeged mellé egy faluba, akik nem szívesen látnának (kimondottan örülnek hogy megszabadultak a gyerekeiktől és kettesben lehetnek) plusz ott munka sincs még a városban se!
Nagyon jól kitalálta ezt. Vagy a gyerek azonnal vagy nekem végem van. Akár fel is köthetetném magam, már mindegy is. Én nagyon szeretem, meg akarom tartani ezt a kapcsolatot de ő nem tudja elfogadni hogy nekem most nincs itt az ideje. Először új állást kell találnom, amire azt mondja hogy csak kifogás! Most hogy nincs félretett pénzem, az ő fizetéséből élünk, meg amivel Apám segít a nehéz helyzetben. Nagyon biztos volt az a meló ami miatt eljöttem az előző helyről! Az első munkanapon mondták meg, hogy nem tudtak megvárni és felvettek mást (2 hónap után engedtek el a cégtől ezt az új helyen is mondtam, de akkor azt mondták rendben van!)
Azt mondja a nőknek biológiai órája van és az neki nemsokára lejár! És az ismerősei is a gyerek téma miatt piszkálják mert csak neki nincsen ennyi idősen.
Nekem sincs 30 évesen és most csak azért szüljek, mert a szomszédnak van? Amúgy ha munkanélküli vagy, akkor a pénzből ami van nem bútort kell venni!!!
Ennek a kapcsolatnak már úgyis vége van, szóval lehet, hogy inkább csak gyáva szakítani vagy van már másik kan akivel kavar és aki akar gyereket.
Azta... Te önhibán kívül munkanélküli lettél, ő meg szerinte eleget tett le az asztalra?! Ezek után röhögve dobnám ki.
30n
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!