Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Párom édesapja ma elhunyt. Ajánlanátok valami könyvet erre az esetre?
Sajnos borzalmasan rossz vagyok ebben,még nem is történt a közelemben haláleset csak akkor,amikor nagyon kicsi voltam. Most olyan esetlennek érzem magam,nem tudom,hogy mit mondjak neki,nem akarok közhelyeket sem puffogtatni,meg túl sok sem lenni,de azt sem akarom,hogy úgy érezze,hogy magára hagyom vagy nem vagyok eléggé empatikus. Én sajnos nem ismertem az apját(1 éve vagyunk együtt, az apja pedig 10+ éve másik kontinensen élt),de még én is sírtam, de nem előtte és nem is akarom elmondani,hogy engem is megvisel,úgy sajnálom őt is meg az édesapját is,meg azt is, hogy sosem ismerhetem már meg. Szerintem fordított helyzetben nagyon dühös lennék ha valaki azzal "sajnáltatná" magát pont nekem,hogy őt hogy megviselte az apám halála Egy szó mint száz: nem tudom,hogy hogyan viselkedjek az elkövetkezendő heteken, hónapokban,ezért kellene valami könyv, ami leírja,hogy hogyan legyek társa a gyászban is,meg leírja a gyász menetét és lélektanát, hogy ha neadj isten esetleg félresiklik nála ez az egész feldolgozási folyamat akkor felismerhessem időben és segíthessek neki.
köszönöm a válaszokat. 21/L
Sajnos távkapcsolatban vagyunk, így legközelebb csak pénteken tudom megölelni :(
Ezért is írtam a kérdést, mert nem igazán tudom, hog hogyan kezeljem így üzeneteken keresztül a dolgot, nem nagyon tudok mit mondani ami nem közhely és nem fogja az elmúlt napokban 23ezerszer hallani, olyan furcsa volt, hogy nyilván így miután lmondta a dolgot és beszéltünk róla telefonban nem csinálhattam azt,hogy lája,hogy fent vagyok de nem írok semmit egész este mikor amúgy végig beszélünk, de azt sem akartam,hogy állandóan pittyegjen a telefonja,hogy jött az üzenetem.
Mit h Albom, Keddi beszélgetések életről és halálról.
En apukám halála után olvastam ezt a könyvet.
A halállal nem érnek véget a dolgok.
A halál közeli élmény témát sokat olvastam és hallgattam idővel.
Itt az egyik kedvenc beszámolóm:
https://www.youtube.com/watch?v=UOoRuAL_v7c
Itt meg a másik:
https://www.youtube.com/watch?v=NRRdVK0GY3M
Én hiszem, hogy ennyi halálból visszatért ember nem véletlenül számol be hasonló dolgokról. Valaminek lennie kell odaát.
Nem akar találkozni velem a hétvégéig, pedig felajánlottam azt is,hogy ma felmegyek hozzá,meg hogy holnap is, de egyedül akar lenni.
Nagyon szemét vagyok, ha ez most rosszul esik és nem is tudom,picit elbizonytalanít, hogy lehet,hogy most bukik ki,hogy talán nem is szeret? Próbálom mondogatni magamnak, hogy én nem tudom,hogy milyen közeli hozzátartozót elveszíteni, meg mindenki másképp dolgozza fel a gyászát, csak nem is tudom, nekem az az első gondolatom,hogyha bármi baj van, akkor kihez, ha nem a páromhoz menjek vígasztalásért? Meg együtt kellene lennünk a bajban, ti is írtátok, hogy ölelgessem meg, de ő egyszerűen most nem akar látni és nincs rám szüksége, ez most kifejezetten meglepett. Ilyenkor mi van? Ez lehet normális, vagy azt jelenti, hogy akkor ő nem szeret úgy? Tőle ezt most nyilván nem fogom megkérdezni, ígyis elég önző,hisztis p.csa vagyok, hogy ezen rágódok,nem fogom ezzel nyaggatni jó pár hétig, max pár hónap múlva felhozom, neki most sokkal nagyobb baja van.
(ja és elkezdtem olvasni a könyveket,köszi!)
Sue Mayfield: A gyász feldolgozása
Verne Kast: A gyász
Légy vele türelmes, ha egyedül akar lenni, akkor hagyd békén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!