Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Jogosan hívott drogosnak a barátnőm?
Igaza van, drogos vagy. Aki rendszeresen LSD-zik, az drogos. Aki füvezik, az is drogos. Legalábbis az emberek többsége szerint, meg a törvények szerint is.
A kávé, cigi és alkohol már megosztóbb dolog. Ha csak tudományos szempontból nézzük, akkor ezek is drogok, de társadalmilag sokkal elfogadottabbak, ráadásul törvényesek.
Jogosan, hiszen drogozol. Te is nyugodtan hívhatod büdös bagósnak, vagy alkesznak, ha neked attól jobb.
És igen, még a tea, kávé és a csoki is drognak számít, ha a szigorúan vett definíció szerint nézzük, de azért szerintem te is érzed, hogy egy kocka csoki nagyságrendekkel kisebb hatással van a szervezetre, mint egy spangli, a bélyegről nem is beszélve. A törvény valahol húzott egy határt, mert meg kellett húzni. Ezzel érthetsz egyet, vagy sem, és mehetsz olyan helyre, ahol mások a határok. Ettől még ebben az adott közösségben, az a szociális szabály él, hogy az LSD illegális, büntetendő, a csoki pedig nem. Innentől kezdve pedig teljesen jogosan vagy törvényszegő drogfogyasztónak, aka drogosnak titulálva.
Drogos az, aki rendszeresen droozik. TE magad írod, hogy 3 hetente drogozol. Akkor mi is vagy?..
Egyébként mi szükséged van rá 3 hetente? Ahogy írta valaki, évi 1-2 alkalom még simán belefér a legtöbb embernél. (De azt is megértem, ha valakinek nem):
Alkalmi szinten én is simán elnézem, a rendszeres drog fogyasztást viszont nem toleráom.
Még egyszer: Te nem alkalmilag fogyasztod, hanem 3 heti rendszerességgel.
Jogászról meg ne beszéljünk, attól, hogy valaki bekerült egy szakra, még közel sem jelenti azt, hogy el is végzi. Pláne, ha sűrűn fog tudatmódosítókhoz nyúlni. ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!