Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Valóban nyugdíjas éveink...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Valóban nyugdíjas éveink végéig gyűjteni kéne a megtakarítást?

Figyelt kérdés

Külföldön élünk a férjemmel. Ezt csak azért írom le, mert otthon kicsit máshogy zajlanak a dolgok pl lakás tekintetében.

Amióta együtt élünk, mindig hónap elején kifizetjük a számlákat, majd eltesszük a megtakarítást, és a fennmaradó összegből élünk.

Nem nagylábon, de kényelmesen, megvan minden, ami kell.

Összejött már egy adott összeg, persze még nem annyi, hogy soknak számítson.

Haza nem készülünk, itt pedig nem szeretnénk házat venni, mivel a jelenlegi albérletünk is határoztatlan idejű, másrészt nem tudjuk, hogy végleg itt akarunk-e maradni, és nem költöznénk-e idővel egy másik országba, harmadrészt pedig mindkettőnk szüleinek saját háza van otthon, látom az én szüleimnél, mennyire viszi a pénzt. Egyik éven a tetőt kell cserélni, a következőn az ablakokat, utána a bútorokat...És ha el akarná adni az ember, nem ér már nagyon semmit (a miénk is csak a telek miatt ér, a férjem szüleié a fekvése-belváros-miatt).

(én egyedüliként öröklöm a nagyszüleim lakását majd otthon remélhetőleg nagyon nagyon sokára, tehát ha mégis hazamennénk, ott lesz lakás, a férjem az öccsével közösen a szüleiét)

Szóval, saját lakás mint cél, kiesik, kocsit megintcsak nem szeretnénk.

Ezért én felvetettem, ha elér egy meghatározott összeget a megtakarításunk (az általam nevezettet 10 éven belül eléri a jelenlegi tempóban is), mi lenne, ha már csak olyan apróságokra spórolnánk, mint pl nyaralás, ez-az a lakásba, elég lenne a jelenlegi összeg egy részét eltenni csak havonta.

A férjem szerint ez butaság, ponthogy emelni kell a megtakarításba szánt összeget az évekkel, ahogy a bevétel emelkedik (remélhetőleg), nem pedig csökkenteni.

Mert ha nekünk sem is fog kelleni már, jönnek majd a gyerekek (még nincs, csak tervben), nekik is el kell kezdeni az életüket valamiből.

Szóval, szerinte ameddig csak van miből, előbb kell letenni a megtakarításba amennyit csak lehet, és csak aztán élni, nem pedig felélni, és eltenni, ami marad, mert az nem vezet semmi jóra.

Melyikünknek van inkább igaza?

Egy fiatal (25-30 közti) házaspár

2019. ápr. 22. 16:00
1 2
 11/11 A kérdező kommentje:
Igen, ha a törlesztő lakbér árban van, valóban megéri inkább azt fizetni. Itt, ahol mi lakunk viszont nagyon alacsony a lakbér (pedig szép ház jó helyen), viszont a törlesztő egy hasonlóra úgy a háromszorosa lenne havonta.
2019. ápr. 22. 21:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!