Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Hogy fogok én egyedül megélni?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogy fogok én egyedül megélni?

Figyelt kérdés

A férjem jól keres, én még sosem éltem egyedül, mivel eleinte ugye szülőkkel, aztán meg összeköltöztünk, szóval sose volt még olyan, hogy egyedül kell fenntartanom egy lakást. 2 év múlva végzek a tanulmányaimmal (nem rögtön érettségi után kezdtem el, mert dolgoztam), de csak most kezd bennem tudatosulni, hogy bölcsész végzettséggel (két idegennyelvű nyelvszak) a karrierem csúcsa maximum valami kis nyelviskola nyelvtanári pozíciója lehet minimálbérért. Tervezem megcsinálni a mastert is majd (fordító), de nem rögtön alapszak után, mert szeretnék már teljes állásban dolgozni megint.

Most jól élünk, nincsenek mindennapi megélhetési gondjaink, mondjuk nagy igényeim sem.

Sajnos a nyelveket leszámítva semmiből sem vagyok jó, így nem nagyon volt választási lehetőségem. Vagy kitanulok egy szakmát (pl fodrász), vagy megcsinálok egy nyelvszakot. Keresett képzésekre, mint pl mérnöki vagy IT esélyem nem volt még csak bejutni se, nemhogy elvégzeni.

Úgy számoltunk, hogy az én leendő fizum úgyis csak a férjem keresetének töredéke lesz, maximum megtakarításba lesz jó.

Jó a kapcsolatunk, nem fenyeget, hogy elhagy-most.

De annyira zavar, hogy konkrétan rátámaszkodom anyagilag teljesen most és egészen nyugdíjas koromig.

A megélhetés alatt olyasmiket értek, mint egy egyszobás albi egyedül, alap élelmiszerek (tudok főzni), alap ruházkodás (tehát évszakonként egy darab, ill évi 1-2 pár cipő), valamicske megtakarítás...

Külföldön élünk, itt fontos, hogy az ember a szakmájában helyezkedjen el, másként az életben nem lesz esélye fizetésemelésre.

2019. ápr. 20. 19:23
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
Tudom, kár aggódni azon, ami még be sem következett, de valahogy most eszembe jutott.
2019. ápr. 20. 19:24
 2/11 A kérdező kommentje:
Nem arra gondolok, hogy most (tudom, egy pillanat elég ahhoz, hogy egy kapcsolat elromoljon), hisz diákként ott a kollégium meg a támogatások, hanem az elkövetkezendő 20-40-60 évben.
2019. ápr. 20. 19:29
 3/11 A legrosszindulatúbb ***** válasza:
88%
Mik azok a konkrét munkakörök, amikben el tudsz helyezkedni? Kizárólag a nyelvtanári pozíció? Esetleg abban még nem gondolkodtál, hogy nyelvoktatást vállalj? Egyetemisták is szoktak úgy pénzt keresni, hogy általános és középiskolásoknak adnak magánórákat és nem panaszkodnak az anyagiakra.
2019. ápr. 20. 19:29
 4/11 A kérdező kommentje:

Ha úgy alakul, hogy nem megyek tovább (most ezzel számolok), akkor erre van a legnagyobb esélyem.

Irodába, cégekhez bejutni nehéz, mert oda külön képzés van.

Tehát egy diploma nélküli, de "irodista" képzést végzett személy előnyben van velem szemben.

2019. ápr. 20. 19:31
 5/11 anonim ***** válasza:
25%

Nézd a jó oldalát, te elmehetsz színházba, mert van diplomád.

32/f

2019. ápr. 20. 19:33
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Cégnél az egyik marketinges csaj hasonló sulit végzett mint te. Halálra nem keresi magát, de azért a nettó 250 megvan neki. Tavaly diplomázott.
2019. ápr. 20. 19:36
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Feleslegesen aggódsz.
2019. ápr. 20. 19:58
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Két nyelvszakos diplomával azért nagyon nagy balf...nak kell lenned, ha ennyire kilátástalannak látod a helyzeted...

Az öcsém egyetlen nyelvszakos diplomával tolmácsol alkalmanként 100e Ft-ért (4 órát dolgozik 100e-ért úgy, hogy párban melóznak ketten, és 20 percenként váltják egymást). És még csak nem is valami extra különleges, Magyaro.on senki által nem beszélt nyelvről van szó, hanem a németről. Van olyan, hogy helikoptert küldenek érte. Öltönyös, elegáns munka, politikusok mellett. Szóval szerintem csak akarat kérdése, ki mit hoz kk a diplomájából.

2019. ápr. 20. 20:30
 9/11 anonim ***** válasza:
Egyetlen nyelvvel Magyarországon kényelmesen megéltem. Nyelviskola, magántanítványok, fordítás, tolmácsolás. Most külföldön élünk, továbbra is tanítok nyelvet online, jövőre megyek vissza az egyetemre, egy éves kiegészítő képzés után taníthatok állami intézményekben 35-42 dolláros órabérért. Ez heti 30 óra munka esetén is 4900 dollár.
2019. ápr. 20. 21:49
 10/11 anonim ***** válasza:
En jelenleg kizarolag maganban vallalok par diakot nyelvtanitasra szorakozasbol. Ha mindenkit elvallalnek, aki jonni akar, csak abbol lenne havi 200 ezer zsebpenzem, es akkor meg csak napi max. 2-3 oras elfoglaltsagom van, tobbnyire este, mivel mindenkinek rendes munkaja szokott lenni altalaban. Emelle egy nyelvtanari allas (minimalbert meg eletemben nem ajanlottak a tudasomert), es mar 400-420 ezernel tartok. Ha jo vagy nyelvekbol es igy tengodni fogsz, arrol te tehetsz. Nem a piac vagy barmi mas. De ezt a kerdest mar korabban is kiirtad. Ehelyett inkabb a megoldason valo gondolkodast javaslom.
2019. ápr. 20. 22:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!