Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért baj az a barátnőm szemében ha sikeres vállalkozó lettem?
Több éve együtt vagyunk, az elején alkalmazott voltam egy üzletben, jól kerestem viszonylag, megbecsült voltam. Ő egyetemre járt akkor. Miután elvégezte ő nagyvállalatnál helyezkedett el, én meg kitaláltam hogy beiratkozok egy számtech tanfolyamra! Mindig is akartam, volt hozzá tehetségem de a szüleim tiltották a geek dolgokat, az ördögöt látták benne.
Olyan jól sikerült a tanfolyam, hogy az egyik legnagyobb céghez kerültem, az eddigi fizetésem duplájáért! Pár hónappal később meg egy nagyon király startup céghez mentem át ahol nagyon büszke voltam arra amit alkottunk, elismert mindenki, erre vágytam!
Majd saját céget alapítottam, ami mára oda jutott hogy a társak mellett már 6 alkalmazottunk van! Jól megy az üzlet, közben a sok elismerés miatt nagyon megnőtt az önbizalmam. Nem lettem nagyképű, mindenki őszintén kedvel. De a sok tárgyalás, komoly emberek megismerése elvitt engem is egy komoly üzletember irányba. Nem lettem a szó szoros értelmében vett milliomos, de van egy szép házam, egy cégem, egy jó autóm.
A barátnőm végig támogatott, de most kiakadt. Ő ugyanott dolgozik, ugyanabban a pozicióban azóta is! Most meg azt mondja rám, hogy megváltoztam és nagyképű lettem! Szerinte mindez az autóm miatt van, ezért el kell adni minnél hamarabb mert nagyképűséget sugall, megjátszós embereknek van ilyen (egy felsőkategóriás sedan amivel az üzletemberek nagyrésze jár, nem egy cabrio). Mindent az autóra fog! Valójában a sikeremet mutatja idegen számára.
Lefordítom: nem tetszik neki hogy önálló komolyan viselkedő, tárgyalásokat lazán bonyolító ember lettem. Neki jobb volt, hogy a tech üzlet eladója voltam, akkoriban kicsit félszegen, szégyellősen viselkedő ember. Az sem tetszik neki hogy csomó nővel kapcsolatba kerültem akik szerinte vadásznak rám. Ebből én semmit nem vettem észre, soha nem voltam csajozós, engem csak ő érdekel, jól megvagyunk!
Meg lehet javítani még ezt a kapcsolatot? Ha igen hogyan? Mit kéne csinálnom? Nem vagyok az érzelmek embere, inkább a kockulásban vagyok otthon. Adjam el a kocsit, viselkedjek úgy mint aki egy senki aki nem ért el semmit? Az lenne neki a jó? A programozói karrier elején még ilyen voltam, mint aki szégyelli amit tud.
El ne add az autód, inkább dobd ki az irígy nődet, és keress egy hasonlóan sikeres nőt.
Neki is volt lehetősége feljebb lépni, nem élt vele.
Milyen jogon kéri tőled számon, hogy sikeres vagy?
Szerintem is le akar húzni a mélybe, mert irigy és persze féltékeny lett. Más lenne, ha úgy érezné a több munka miatt nem tudnál vele törődni, elhanyagolnád. De itt most nem erről van szó. Azt is érezheti valóban, hogy már nem az az ember vagy aki voltál és biztosan ez is zavarja. Párunk általában tükröt tart elénk. Azért egy nőnek bizony az jár a fejében, hogy vajon később megállapodhat, tervezhet e azzal aki ott van mellette, vagy bebeszélheti magának, hogy párjának minden fontosabb (munka, kocsi stb) csak a kapcsolatuk nem. Az, hogy ezen változtatni akartok e,rajtatok múlik meg persze tisztázni komolyan a dolgokat. Nem akarlak befolyásolni, de aki nem becsüli meg, hogy a párja milyen sokat elért, nem rinyál, nyafog a kevés bérért, hanem odatette magát és igenis biztos egzisztenciát teremtett, azzal az emberrel nem biztos hogy érdemes folytatni a kapcsolatot.
28/n
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!