Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Miért baj az a barátnőm...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért baj az a barátnőm szemében ha sikeres vállalkozó lettem?

Figyelt kérdés

Több éve együtt vagyunk, az elején alkalmazott voltam egy üzletben, jól kerestem viszonylag, megbecsült voltam. Ő egyetemre járt akkor. Miután elvégezte ő nagyvállalatnál helyezkedett el, én meg kitaláltam hogy beiratkozok egy számtech tanfolyamra! Mindig is akartam, volt hozzá tehetségem de a szüleim tiltották a geek dolgokat, az ördögöt látták benne.

Olyan jól sikerült a tanfolyam, hogy az egyik legnagyobb céghez kerültem, az eddigi fizetésem duplájáért! Pár hónappal később meg egy nagyon király startup céghez mentem át ahol nagyon büszke voltam arra amit alkottunk, elismert mindenki, erre vágytam!

Majd saját céget alapítottam, ami mára oda jutott hogy a társak mellett már 6 alkalmazottunk van! Jól megy az üzlet, közben a sok elismerés miatt nagyon megnőtt az önbizalmam. Nem lettem nagyképű, mindenki őszintén kedvel. De a sok tárgyalás, komoly emberek megismerése elvitt engem is egy komoly üzletember irányba. Nem lettem a szó szoros értelmében vett milliomos, de van egy szép házam, egy cégem, egy jó autóm.

A barátnőm végig támogatott, de most kiakadt. Ő ugyanott dolgozik, ugyanabban a pozicióban azóta is! Most meg azt mondja rám, hogy megváltoztam és nagyképű lettem! Szerinte mindez az autóm miatt van, ezért el kell adni minnél hamarabb mert nagyképűséget sugall, megjátszós embereknek van ilyen (egy felsőkategóriás sedan amivel az üzletemberek nagyrésze jár, nem egy cabrio). Mindent az autóra fog! Valójában a sikeremet mutatja idegen számára.

Lefordítom: nem tetszik neki hogy önálló komolyan viselkedő, tárgyalásokat lazán bonyolító ember lettem. Neki jobb volt, hogy a tech üzlet eladója voltam, akkoriban kicsit félszegen, szégyellősen viselkedő ember. Az sem tetszik neki hogy csomó nővel kapcsolatba kerültem akik szerinte vadásznak rám. Ebből én semmit nem vettem észre, soha nem voltam csajozós, engem csak ő érdekel, jól megvagyunk!

Meg lehet javítani még ezt a kapcsolatot? Ha igen hogyan? Mit kéne csinálnom? Nem vagyok az érzelmek embere, inkább a kockulásban vagyok otthon. Adjam el a kocsit, viselkedjek úgy mint aki egy senki aki nem ért el semmit? Az lenne neki a jó? A programozói karrier elején még ilyen voltam, mint aki szégyelli amit tud.

2019. ápr. 20. 09:50
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
89%

Talán úgy érzi, hogy nem lehet a párod, mert kinőtted őt.

Én is feszélyezve érzem magam, egy brutál model csaj mellett, mert egyszerűen úgy érzem, hogy egy másik világ.

Arról kell meggyőznöd, hogy még mindig ő a világ közepe neked és nem kell aggódnia a helyéért.

Ne a kocsit add el, hanem vegyél egy gyűrűt és jegyezd el.

Ezzel nem vállalsz túl nagy kockázatot sem, lehettek jegyesek még pár évig, de azért egy elég nagy gesztus, hogy komolyan gondolod vele. Figyeld utána, hogy megnyugszik-e.

2019. ápr. 20. 09:57
 2/19 anonim ***** válasza:
58%

Inkább a nagy arcodból adjál el egy focipályányit! Hiába adod el a kocsit, mert az önbizalmad felduzzadása nem tetszik a feleségednek, amit te meg sem látsz. Azzal, hogy eredményeket ér el valaki, nincs semmi baj, sőt! De az ilyen mondatokkal, hogy "Ő ugyanott dolgozik, ugyanabban a pozicióban azóta is!" - na, ebben már ott a nagy lenézés. Az írásod tele felkiáltójellel ok nélkül, és még "lefordítod" a szöveget is nekünk, gyengeelméjűeknek.

Igaza van a feleségednek, egy nagyképű sggfej vagy.

2019. ápr. 20. 10:00
 3/19 anonim ***** válasza:
100%
Mondjuk ne fordítsd le, hanem azt halld meg, amit mondd. Ha nem elég egyértelmű, akkor kérdezz rá, kérd meg, hogy pontosítsa. Lehet, hogy te azt mondod, hogy nem lettél nagyképű, de ő annak lát. Ha neked nem egyértelmű miért, kérd meg,hogy magyarázza el, mit ért ezalatt. Hiszen az eredeti érvei ellen nyilván tudsz ellenérveket felhozni, meg tudod magyarázni, hogy te miért nem vagy nagyképű attól még, hogy ilyen kocsid van, nem?
2019. ápr. 20. 10:03
 4/19 anonim ***** válasza:
100%
#2 Mi abban a lenéző, hogy "Ő ugyanott dolgozik, ugyanabban a pozicióban azóta is!"? Ez egy tényközlés. A felkiáltójel tényleg felesleges, de ettől még nem lenéző.
2019. ápr. 20. 10:05
 5/19 anonim ***** válasza:
0%
Mert semmi jelentősége. Csak azért hangsúlyozta ki, hogy érződjön a különbség, hogy ő mennyi mindent elért, miközben a felesége semmit. Undorító.
2019. ápr. 20. 10:09
 6/19 anonim ***** válasza:
35%

El ne add a kocsid.

A bnod onbizalomhianyat csak a bnod sajat maga tudja megjavitani.

Konnyebb lenne neked egy hasonloan sikeres csinos lannyal.

A bnod teszi tonkre a kapcsolatotok. Te meg nem tehetsz rola. Inkabb orulnie kellene a sikerednek.

N/38

2019. ápr. 20. 10:13
 7/19 A kérdező kommentje:

Dehogy nézem le! Ő jól érzi magát az egyébként nagyon jó poziciójában de ő egy olyan ember aki szereti az állandóságot, nem szeret váltani, nem szeret továbblépni (több előléptetést is elutasított mert megszokta ahol van). Így fogadom el őt, viszont ezek szerint neki nem tetszik ha más fejlődni szeretne. Amúgy viccelődni is szoktunk hogy neki a szocializmusban arany élete lett volna az életpálya modellel, 18 éves kortól 65-ig ugyanott dolgozni. Ő szokta mondani mindig, saját magát parodizálja ki mindig.

Inkább magamnak fordítottam le a dolgot most így hogy leírtam, nem nektek, nem nézek senkit hülyének csak máshogy gondolkodom mint az átlag.

A gyűrű jó ötlet de már kétszer elutasította a szülei rossz házasságai miatt (mindketten háromszor váltak!)

2019. ápr. 20. 10:16
 8/19 anonim ***** válasza:
6%

"viszont ezek szerint neki nem tetszik ha más fejlődni szeretne."

Ő ugyanannyit fejlődik, mint te, sőt. Annyi a különbség köztetek, hogy te karrierista pöts vagy, emiatt a lelki fejlődésed épp visszafele "szárnyal", mivel egyre egoistább, önteltebb, nagyképűbb leszel, miközben ő fejlődik. A helyében egy percig se maradnék veled. Nem csoda, ha nem fogadja el a gyűrűt sem. Majd rájössz te is, hogy a karriered semmit sem ér, és pont azt veszted el miatta, ami a legfontosabb lenne.

Komolyan sajnállak.

2019. ápr. 20. 10:24
 9/19 anonim ***** válasza:
100%
Az emberek idővel változnak.Vagy összecsiszolódnak közben, vagy eltávolodnak.Ez a változás titeket inkább eltávolít.
2019. ápr. 20. 10:26
 10/19 anonim ***** válasza:
22%

"Lefordítom: "

Talán ha nem néznel másokat gyengeelmejunek, kevesebb problémád lenne.

2019. ápr. 20. 10:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!