Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Miért nagyobb bűn, ha egy nő...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért nagyobb bűn, ha egy nő nem akar megtanulni főzni, mintha egy férfi?

Figyelt kérdés

Direkt nem azt írom, hogy "nem tud", mert nem tudás kérdése, hanem csak gyakorlaté.

Ha egy nő itt azt meri állítani, nem érdekli a főzés, leszedik róla még a keresztvizet is, mert hogy normális családokban már a 6-10 éves kislány be van fogva otthon.

Egyenjogúság és egyenlőség van, vagy mi.

Akkor miért nagyobb baj, ha egy nő nem házias, mintha egy férfi?

2019. márc. 13. 12:04
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
37%
# 20, boldognak lenni? :)
2019. márc. 13. 13:31
 22/35 anonim ***** válasza:
24%

"19" válaszolva.

Hála az istennek vannak még ilyen felfogású nők mint te és a párom. De sajnos el kell keserítselek, már kisebbségben vagytok. Ami régen jól működött az mára ciki lett és lassan felcserélődnek a szerepek.

2019. márc. 13. 14:00
 23/35 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk édesapám főzött mindig - nagyon szerette csinálni, valamint szuper érzéke volt az ízekhez, hogy melyik íz mihez passzol.

Édesanyám is elég jól főz (csomó dolgot eltanult apámtól) de őt nem érdekelte különösebben, így nem is volt kérdés hogy kinél van a fakanál :D

Engem sem hoz annyira lázba a főzés, a páromat viszont igen. Én viszont szeretek körülötte sertepertélni amikor csinál valamit, és én is tanulok tőle.

2019. márc. 13. 14:28
 24/35 anonim ***** válasza:
23%

Mert valszeg a gyereknek az anyja fog elmenni szülni, nem az apja.

Zabálni meg kellene valamit és ha már otthon van, Fter meg dolgozik, akkor egyértelmű, hogy valami zabát kellene csinálnia.

2019. márc. 13. 14:30
 25/35 anonim ***** válasza:
#23 vagyok, persze ha nem szeretne főzni akkor elvállalnám a feladatot - bár akkor valószínűleg ő lenne mellettem, és ha tud, segít (pucolni, darabolni, keverni...) vagy csak simán kiülne a konyhába és beszélgetnénk közben :)
2019. márc. 13. 14:31
 26/35 anonim ***** válasza:
65%
Kérdező, nem értem ennek a kérdésnek az eröltetését: ha te önmagaddal jóban vagy, akkor miért nyomulsz ezzel a kérdéssel? Ha önbizalmi problémáid vannak, mi nem tudjuk neked megadni. Pároddal beszéljétek meg ezt a főzés témát.
2019. márc. 13. 14:31
 27/35 anonim ***** válasza:
100%
Aki olvasni tud, sütni is tud (ez egy bonyolult recept tetején volt alcímnek) Különben a pasim cukrász, állandóan süt.
2019. márc. 13. 14:41
 28/35 anonim ***** válasza:
94%

Én írtam a mosógép szerelést, de írhattam volna bármi mást is.

Egyébként mi nem főzünk, csak hétvégén, én magam nem is látom értelmét, hogy az ember mindennap főzögessen. Nem azért, mert gazdagok lennénk, átlagos család vagyunk, csak meg kell találni azt a helyet, ahol jó áron adnak viszonylag minőségi ebédet. Egy ebéd 2 fő részére megvan napi 1500-1700 Ft-ból. Vacsorára mi nem eszünk főt ételt, a gyerekek pedig pedig napi háromszori étkezést kapnak az oviban, suliban.

2019. márc. 13. 14:46
 29/35 anonim ***** válasza:
34%
Férjem is tud főzni, de amikor egész nap kint tevékenykedik a ház körül, autót bont vagy szerel, akkor nagyon szívesen elkényeztetem akár 3 fogásos kajával is. Meg egyébként is szeretek főzni. Nem érzem magam kizsákmányoltnak azzal, ha gyakran főzök.
2019. márc. 13. 14:52
 30/35 anonim ***** válasza:
91%

ELVILEG egyenjogúság, és egyenlőség van, de ez azért messze nem tiszta mindenkinek, igazából neked sem teljesen.

A kérdésre röviden válaszolva: annak gáz, aki a régi értékeket tartja alap normának, mondhatjuk némileg szexistának is akár. Bár ilyenkor sok más kérdés is felmerül bennem, de ezt most elengedem.

Visszatérve az egyenlőség, egyenjogúság kérdésére: az, ha te nőként vállalhatsz férfi munkát, nem jelenti azt, hogy feltétlenül fel is vesznek, csak mert nő vagy. Hanem annyit tesz, hogy ha egy kemény, férfias szakmában kiemelkedő vagy, akkor nem fognak NEM alkalmazni, csak mert nő vagy. A szint nem megy lejjebb, csak lehetőséged van megugrani. Ugyanakkor nem tilos a hagyományos szerepek szerint otthonülő háziasszonynak lenni sem. Ezt jelentené az egyenjogúság, és az egyenlőség. Mindenre van lehetőséged, amire a másik nemnek, ellenben ugyanolyan szintet is kell megugranotok. Ahogy egy férfi is akarhat otthonülő háziúr is lenni. A joga megvan hozzá, a szint is ugyanaz, találnia kell egy olyan párt, aki ezt tolerálja, és biztosítani fogja. Esélye ellenben kevesebb lesz. Nemes egyszerűséggel azért, mert bár elméletben van rá lehetősége, a hagyományos szerepek nem koptak még ki teljesen, így az attól eltérő életmód képviselése nehezebb. Mindenkinek. Nem csettintésre lesz ugyanolyan arányú érdeklődés mindkét nemnél minden szerepre, sőt, talán soha nem is lesz ilyen, mert akad pár igen éles különbség mint fizikailag, mind mentálisan a két nem között, és nem csupán a neveltetés miatt. Visszatérve, a főzés is hasonló: nem bűn nőként nem szeretni, vagy nem csinálni, ellenben kevesebb férfi fogja tolerálni, mert a hagyományos női-férfi szerepek árnyéka még mindig látszik a horizonton.

2019. márc. 13. 14:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!