Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek muködik a no contact, ha elmérgesedik a viszony két szerelmes között, segiti öket visszatalálni egymáshoz?
A dating tanácsadók szerint , ha mar nagyon megromlott a viszony ket ember között es csak veszekdve tudnak kommunikálni egymással, segithet a no contact szabály , ami abból áll , hogy kb egy hónapig megszakitja egyik fél a kapcsolatot a másikkal . Ilyenkor nem szabad likeolni egymas posztjait , sms ezni , hivogatni egymast .
Allitólag ez segit letisztázni az érzéseket és megnyugodni .
Legföbb célja a no contactnek hogy lenyugodjon az ember es ne keruljön bele megalázó szituációkba . Kiindulòpontként el kell fogadja hogy a kapcsolatnak vége es a lényeg hogy szedje össze magát , es javitson önmagán azalatt a hónap alatt , edzzen, foglalkozzon az élete elhanyagolt teruleteivel es persze az is kiderul ezalatt , ha megmarad e kapcsolat , vagy tényleg vége szakad
Állitólag a kapcsolat megszakadása a távolódó felet visszafordithatja , mert rajön mit veszit . Vagy nem . De igy nagyobb az esély , hogy felszinre kerul a szerelem a kapcsolatban , ragaszkodas , ha még van . Ti hogy látjátok ? Ti , aki használtátok , nektek segitett ? Mennyi idö után ?
Mondjuk ha az ex nem keres egyszer sem a hónap alattt az is mindent elmond
De ha valaszolsz es megszakitod akkor elrontod az egészet mert ha túl hamar válaszolsz, nincs ideje rájönni semmire
"A dating tanácsadók"
Vagyis önjelölt pszichomókusok.
Az, hogy ez a módszer működhet, nem jelenti azt, hogy csak ez a módszer működik és egyáltalán nem biztos, hogy mindenkinél.
Ez alapvető a pszichológiában!
Bizonyos esetekben segíthet a szünet, a távolság. De nem a szakítás, és nem egy hónap. Mondjuk hazamegy a hétvégére vagy maximum egy hétre szülőkhöz vagy akárhova az egyik fél. Így a távolság miatt van lehetőség mindkettőnek átgondolni a dolgokat.
De olyan nincs, hogy csakazértse keresd, ha hiányzik. Pont az a lényeg, hogy utána tudja megbeszélni a két fél, hogy mi volt a gond és tudnak e javítani. Nem magukkal kell foglalkozni, hanem egymással.
Első barátnőmmel mikor éreztem hogy már vége közöttünk és csak vitatkoztunk, ő meg csak a rosszat látta bennem, azt hittem ha eltűnök, az idő úgyis megoldja. Nagy szerelem volt, de nem haladtunk előre. 2 hétig nem kommunikáltunk, az első 3 nap kegyetlen volt nekem, nem tudtam enni, gondolkodni, csak ő járt a fejemben. Aztán később kiderült hogy neki semmit sem jelentett hogy én "kisétáltam" az életéből. Már a következő nap ahogy eldöntöttem hogy nem keresem, a munkatársával mulatta az időt. Pont ilyen időszak volt, jött a tavasz, nagyon szép napsütéses hétvége volt, aztán a közös napjuk után a munkatársával lefeküdtek. Tudtam hogy valami ilyesmi van, két hét után ráírtam hogy most mi van? Gyorsan jött a válasz hogy fogjam fel nem körülöttem forog az élete és vegyem tudomásul, hogy túllépett rajtam.
Tehát az én esetemben nem volt jó ötlet a mosolyszünet...
Az szerintem igaz , hogy ha bebizonyosodik a no contact alatt , hogy a másik mással kezd kapcsolatot , akkor az nem egál azzal , hogy a no contact téves eljárás , hanem azt jelenti , hogy a már vége volt a kapcsolatnak es most kiderül a szünet alatt . Sokszor a sok kritika az egyik részéröl azért jön , mert már továbblépett vagy már mással flörtöl , es ilyenkor jól jön a no contact mert a megcsalt fél , akit folyton kritizálnak , bántanak , van ideje megnyugodni es kivonni magát egy számára káros helyzetböl , perspektivat kap a dolgok fölött , méltóságot , visszakapja az ” erejèt ”, mert gyenge pozicióban volt eleve a kapcsolatban es az eltávolodás segit ebben
Vagy , ha valakit a társa lekezel , semmibe vesz , nem tiszteli , es elkezdi a no contactot , de a lekezelö társ 2-3 nap után sms ezik ( kiváncsiságból lehet ) hogy mi van es ha ö rögtön válaszol , akkor semmit se tanult meg a másik , ugyanúgy folytatódik minden , a lekezelés stb
De ha van ereje kivárni a hónapot , addig a másik teljesen kétségbeesik , törekedni kezd esetleg es egy hónap után új alapokra lehet helyezni a kapcsolatot .
Vagy esetleg kiderul az igazság , hogy már nincs mit megmenteni , mert a társa nemhiába kezelte le , mert már rég meg akarta szakitani a kapcsolatot
Ahhoz hogy VÁLTOZÁS KÖVETKEZZEN BE , annak idö kell , nem egy hétvége. Kell hiányozzon a másik és rájöjjön a gonoszkodó fél , hogy mit tévedett , szálljon magába . De csak az igazsag derul ki , olyan nincs , hogy azért lett vége mert egy hónap szunet volt
A no contact kideriti az igazságot , hogy milyen is a kapcsolat
Szóval én egyetértek ezzel hogy ez egy jó módszer , és nem taktika , hanem neha egy szukseges elvonulás a kapcsolatból , hogy átgondolódjanak a dolgok .
Néha rájönnek a felek hogy fontosabbak egymásnak ,mint hitték , vagy arra, hogy nem .
Ja , es minden coach szerint min egy hónap kell ehhez , van 30 nap 60 nap stb .
Szerintem ha belegondoltok , rájössztök ti is , hogy amikor szerettetek valakit , akkor egy hónap szunet nem ártott a kapcsolatnak , nem felejtettétek el , nem csaltátok meg
Ha a masik megtette , akkor az nem a szunet miatt volt , hanem mert te nem jelentettél ugyanannyit neki es ez kiderult
A no contact alatt nem szabad semmilyen módon tartani a kapcsolatot , SEM VÁLASZOLNI a másiknak mert az a no contact megszegése és akkor az már nem no contact.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!