Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » A férjem szerint féltékeny...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A férjem szerint féltékeny vagyok a fiára. Hogy kezelhetném ezt a helyzetet?

Figyelt kérdés
A fiú 18 éves, velünk lakik 3 éve. Előtte ritkán találkoztak. 4 közös gyerekünk van és a nagy fiú, tehát 5 gyermeket nevelünk. Építkeztünk, a férjem csak a saját gyerekének bútorozta be a szobáját, a többiekét 2 év alatt lassan fizettem én. A nagy fiú minden évben külföldre utazik az anyukájához kb. 500e Ft értékben, a többieknek az iskolai nyári táborba nem ad semmit. Jogosítványt, magán tanárt, zsebpént fizet neki, a többieknek semmit. Néha (max. évente egyszer-kétszer) kapnak a többiek tőle cipőt vagy nadrágot. A nagynak teljes ruhatár csere van minden szezonban. Amíg nem lakott velünk, ezek a dolgok nem tűntek fel. Dolgozok, a lehető leghamarabb visszamentem dolgozni az összes gyereknél. Mindnél 6 hónapot voltam itthon, a csed alatt. Gyed alatt végig dolgoztam. A fiú anyukája nem dolgozik, anyósomék egyik házában él, minden segítséget megkap. Nekem nagyon fájnak ezek a dolgok. Amúgy szereti a gyerekeket, de szeretném, ha egyenrangúak lennének.
2019. márc. 1. 03:04
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
98%
Négy közös gyermek vállalása közben ez nem tűnt fel? Azért az nem egy két év. Tudom hogy nem lakott veletek a nagyfiù, de ahogy születtek a tieitek sorba, nem tűnt fel hogy nem szán rájuk anyagiakat?
2019. márc. 1. 03:27
 2/12 anonim ***** válasza:
56%

Agyonkényeztetni egy gyereket, hm....nem egy követendő szülői magatartás, átérezem a helyzeted kérdező, nálam ugyanez van/volt a barátnőmmel, és a fiával.

Az ilyen nevelés eredménye egy érzelmi kukabúvár "gyerek" aki minden apróságra bepöccen, ha sérelem, negatív megkülönböztetés éri.

Tele van a világ ilyen emberekkel.

Próbáltam elmagyarázni a páromnak ugyanezt, de mintha falba ütköztem volna.

Lesz egy elkényeztetett felnőtt, aki majd képtelen lesz a párkapcsolatokra is.

2019. márc. 1. 03:58
 3/12 A kérdező kommentje:
A férjem sokáig munkanélküli volt, ezért mindig én fizettem a közös dolgokba többet. Cserébe viszont sokat volt a gyerekekkel, foglalkozott velük, főzött. Amióta itt van a nagyfiú, mindenre van pénze.
2019. márc. 1. 05:09
 4/12 anonim ***** válasza:
84%
Az ilyen nem apa.Első gyerek után lekoccoltam volna.Sok mindent nem tudsz csinálni.Én azért a fejéhez vágnám hogy csak gratulálni tudok hogy 4 gyereket én tartok el,ő meg egyet,milyen dolog ez már.
2019. márc. 1. 06:05
 5/12 anonim ***** válasza:
87%

"Amióta itt van a nagyfiú, mindenre van pénze."

Mindenre nincs, csak arra az 1 gyerekére.A többi 4-re nagy ívben tojik.

Merész dolog volt 4 gyereket vállalni egy ilyen pasi mellett kérdező.Meg is lett a következménye.

Én nem tűrném el ezt a hozzáállást 1 percig se.Nem vagyok híve az ultimátum adásnak, de most megkapná.Nemcsak egy gyereke van, hanem még másik 4 is.Ideje lenne felfognia.

2019. márc. 1. 07:13
 6/12 anonim ***** válasza:
Megmondhatod neki, hogy jogosak az èrzéseid
2019. márc. 1. 07:43
 7/12 anonim ***** válasza:

Nagyon komolyan el kellene beszèlgetnetek. Ez nem fèltèkenysèg, hanem jogos èszrevètel. Nem 1 gyereke van, hanem 5. Kutya kötelessège mindről egyenlő mèrtèkben gondoskodni. Nem egyet kiszemelnie, őt elhalmozni, a többit meg ráhagyni az anyjukra. Ès most teljesen mindegy, hogy más az anyja. Ha a 4 közös közül emelt volna ki egyet, az is ugyanolyan igazságtalan lenne.

Beszèljètek meg, hogy mivel azoknak a gyerekeknek is ő az apja, vegye ki a rèszèt az őket èrintő kiadásokból is.

2019. márc. 1. 08:22
 8/12 anonim ***** válasza:
Nyilván így akarja kompenzálni, hogy a szüleik elváltak és nem volt ott gyerekkorában.
2019. márc. 1. 08:32
 9/12 anonim ***** válasza:
17%

Jól értem, hogy volt egy gyermeke, akivel nem találkozott csak keveset, éveken át gyerektartást sem küldött, most, hogy végre talpra állt anyagilag, a fiút szeretné nevelni, és költeni rá, neked pedig ez fáj?

Szerintem most pótolja az elmúlt 15 évet, amit a gyerektől távol és csórón töltött.

Kicsit eltúlozza..

nem lehet, hogy a gyerek anyja küld gyerektartást, amiből futja ezekre a dolgokra?

Én megmondanám neki, hogy megértem, hogy most pótolna mindent, de a többi gyerek gyerekkorának rovására megy.. az övéket is később akarja pótolni?

Szerintem is féltékeny vagy a fiúra, de emellett a többi gyerek érdekeit is véded.

2019. márc. 1. 08:38
 10/12 anonim ***** válasza:
82%
Kompenzál, csak nagyon túltolja. Jogos az észrevételed, de ezt vele kell megbeszélened. Nyugodt körülmények között, nem veszekedve, nem üvöltözve.
2019. márc. 1. 09:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!