Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » A szerelmet vagy az eredeti...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A szerelmet vagy az eredeti terveim válasszam?

Figyelt kérdés

Egy jó ideje nem tudok dönteni. Kint élek külföldön a párommal, szeptemberben kezdenék távoktatásban egyetemet, mellette dolgoznom kell majd.

Félek, hogy kimaradok valamiből, hogy nem vagyok otthon, nem nappali egyetemre járok, nem járok el bulizni még és szórakozni. Hiányoznak a barátnőim. Sokkal közelebb vagyok a 20-hoz és úgy érzem hogy ugrottam egyet az időben és harmincévesként élek, dolgozok, tanulok, házimunka stb.

Ugyanakkor a páromat nem akarnám elhagyni hogy hazaköltözhessek. Ő pedig nem tudna hazajönni. A párom olyan, mint egy lottónyeremény, számomra tökéletes. Okos, kedves, együtt élünk, stb. Egyszer a jövőben el tudom képzelni apaként mellettem.

Nem tudom hogy az egyetem tényleg életem egyik legjobb élménye lenne-e, és érdemes-e emiatt elhagynom valakit, aki nekem tökéletes. Úgy érzem mintha nem lenne jó döntés. A párom, és a "fiatalságom", a legjobb barátnőim is kellenek, és mindkettőt nagyon sajnálnám elveszíteni.

2019. febr. 25. 14:06
 1/10 anonim ***** válasza:
94%
Pedig egyszerű: szereted a barátod? Akkor vele maradsz. Ha nem szereted, szakítasz. Ne komplikáld túl a dolgokat.
2019. febr. 25. 14:11
 2/10 anonim ***** válasza:
93%
Én a barátommal maradnék,ha olyan nagyon szeretem.
2019. febr. 25. 14:12
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Az en helyzetem nagyon hasonlo volt, azzal a kulonbseggel, hogy nekem ez a dilemma sosem jutott eszembe. En hivatalosan nappalira jartam, de en inkabb kulfoldon voltam az ido nagyreszeben a parommal, az otthonunkban, ahogy az orarend megengedte. Soha nem jutott eszembe, hogy kimaradnek barmibol is csak mert nem jarom az ejszakat a szaktarsakkal, nem iszok, bulizok valami pesti alberletben meg klubokban. Eszembe se jutott ilyenekre vagyni, engem ez az egesz mainstream egyetemista let inkabb undoritott.

De ha benned ezek felmerülnek, akkor ott mar eleve "problema" van, hiszen ugy erzed hogy lemondasz valamirol, tehat akarmennyire is idealis a parod, te valojaban nem vagy boldog es nem akarsz igy elni, csak azert teszed mert biztonsagos es idealis.

2019. febr. 25. 14:16
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Ha szeret téged, akkor megvár.
2019. febr. 25. 14:17
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Èn is külföldön élek,pont így érzem magam èn is,mintha túl öregesen élnék.De gondolj arra,hogy most kicsit nehéz,de hosszabb távon jobban jársz
2019. febr. 25. 14:18
 6/10 anonim ***** válasza:
54%
Ha a pasidként ezt a kérdést olvasnám mehetnél egészen nyugodtan ahova akarsz mert abban a percben szakítanék veled. Nem kell olyan ember mellém aki állítása szerint szeret és tökéletes vagyok neki de közben azon gondolkozik hogy szakítson e velem. Menjél akkor bulizni az éjszakába dugasd meg magad idegenekkel nekem mindegy de ha valakit igazán szeretek sose jutna ilyen eszembe hogy elhagyjam e ezért hanem megtalálnám a megfelelő utat ahol jut idő a barátnőkre a sulira és mindenre amit akarok. Mások is meg tudják ezt csinálni de neked nem lehet olyan fontos a párod ezek szerint.
2019. febr. 25. 14:31
 7/10 anonim ***** válasza:
42%

Miért nem költöztök haza mindketten? A párod is tehetne érted valamit. Itton tudnál rendesen egyetemre járni és vele is lenni.

Vagy iratkozz be külföldön nappali egyetemre.

2019. febr. 25. 15:00
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Nappali képzésen vagyok, de dolgozom mellette. Idősebb vagyok pár évvel a szaktárcánál, nem jövök ki veluk. 80% hogy nem lenne részed az általad leírt életben, akkor sem, ha hazajössz. Maradj a pároddal.
2019. febr. 25. 15:12
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Nem veszitesz semmit az egyetemi bulikkal. Amugy meg eleg szomoru lenne az elet, ha diplomazas utan mar nem varna rad semmi, csak a kunka, bevasarlas, takaritas. Erted hova akarok kilyukadni? Egyetem utan se kell veget ernie a buliknak es a szorakozasnak.

Szerintem a szerelem sokkal fontosabb, mint nehany buli. Nem is ertem hogy merulhetett fel benned az ellenkezoje... Egyik pillanatban mint egy Jane Austen regeny hosnoje aradozol a csodalatos eletrol, aztan meg kamaszos butasagokat hordasz ossze a bulikrol. A baratnoidet miert kene elhagyni? Ritkabban fogtok talalkozni ez teny, de lesznek uj barataid is. Es meglatod, ahogy telnek az evek es ok nem birnak olyan part talalni, mint te, ti eljegyzest meg lakasvasarlast terveztek es te leszel a legirigyeltebb az egesz bagazsbol. Nagyon hamar elmennek ezek a "bulis" evek es sokkal kevesbe meghatarozoak, mint ahogyan azt sulykoljak. Pikk-pakk eljon az az ido, amikor mar a baratnoidnek is elege lesz a hatarozatlan, pillangokent csapongo fiukbol es szeretnenek mar vegre megallapodni, de nem tudnak, mert olyan kicsi a kinalat.

Megertem a dilemmat, ez ilyen felnotte valasi krizis. Talan segit a dontesben, ha elkepzeled ezt a szitut anyukaddal es apukaddal. Toluk milyen dontest vartal volna el?

2019. febr. 25. 15:42
 10/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat, különösen az utolsót :)

"Miért nem költöztök haza mindketten? A párod is tehetne érted valamit. Itton tudnál rendesen egyetemre járni és vele is lenni.

Vagy iratkozz be külföldön nappali egyetemre."

Ha hazaköltöznék, a szüleimhez mennék vissza, mivel nincs még pénzem saját lakásra. Páromnak ugyanúgy nincs rá pénze, annyi különbséggel hogy szülei is kint élnek külföldön, magyarán nem tudná hová ideiglenesen se menni. Nálunk sem férne meg sajnos.

Ha itt kint élek, akkor meg dolgoznom kell és a munka mellett nem tudnék nappallá egyetemre bejárni sajnos.

A bulikon túl a felhőtlen szórakozásra, és a barátnőkre gondoltam a kérdéssel, 10 éve vannak legjobb barátnőim akikkel egymás nyakán lógtunk minden nap, együtt nyaraltunk, és ők hiányoznak a legjobban.

Végülis csak ritkábban találkozunk, de nem veszítem el őket, persze mégse ugyanaz :D

De értem a válaszok lényegét, ahogy írtátok is, hosszútávon ez a jobb "befektetés".

2019. febr. 26. 13:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!