Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Mi a véleményetek erről a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi a véleményetek erről a szituációról?

Figyelt kérdés

Párommal - akivel már majdnem 5 éve vagyunk együtt - terveztük, hogy veszünk saját lakást, vagy házat... aztán ezt jegeltük abból az okból, hogy ő felmondott a munkahelyén, illetve édesanyám nagyon beteg lett.

Édesanyám sajnos november végén elhunyt a betegség miatt, amit nem tudok feldolgozni, sokat agyalok dolgokon, hogy miért ő, miért most, és halála napján hajnalban vele álmodtam és arra ébredtem, hogy be kellene mennem hozzá a kórházba, de nem mertem, mert féltem, hogy a buta nővérek majd megbosszulják rajta. Apukámmal élünk jelenleg, mert mégis egyedül maradt, jobb neki, kap támogatást, mégsem egyedül bolyong a házban, van kihez szólnia.

Ma ismét szóba került a lakás, vagy ház vásárlás. Én annak idején is mondtam páromnak, hogy nem szeretnék az ország nyugat csücskébe költözni a határ mellé (párom Szlovákiában dolgozik), mert ahol most élünk nagyvárosban (megyei jogú) tökéletes, jól érzem magam, szeretek itt élni, igaz, hogy nem ebben a városban dolgozom.

Ma is elmondtam neki, hogy ne akarjon olyan helyre költöztetni, ahol tudom, hogy nem érezném jól magam, ami számomra egy pocsolya.... és tudom, hogy ott nem lennék boldog, akkor inkább visszamenekülnék apukámmal közös házba.

Erre ő kiborult és kiabált velem, csapkodott... és elkezdett fenyegetni, hogy akkor ő elhagy ha nem költözünk, keres albérletet Szlovákiában, vagy majd maga vesz ott egy lakást, házat.

Mondtam neki, hogy ezzel nem ér el semmit, csak azt, hogy ellök magától és, hogy értse meg, nem szeretnék költözni, nem szeretnék egy olyan lakásra/házra áldozni, amit nem tudnék belakni, ahol nem érezném jól magam és inkább csak menekülnék. Nekem még jól is esik, ha 20-25 percet mindennap vezetek a munkába és vissza.

Odáig fajult a helyzet, hogy bedurcázott és átköltözött a másik szobába aludni, gondolom, holnap újra jönni fog ezzel, vagy fenyegetően, kiabálva, vagy először normálisan, aztán felhúzva magát, csapkodva.

Ti mit tennétek a helyemben? Volt már valaki hasonló cipőben?

2019. febr. 1. 22:16
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Igaza van az egyesnek.

Próbáljatok, közösnevezőre jutni, de ha nem megy, akkor ne erőltesd magad egy olyan helyzetbe, szituációba amelyben nem elennél boldog.

2019. febr. 2. 02:20
 12/12 anonim ***** válasza:

Őszinte részvétem neked. Tökéletesen megértem a helyzeted, mivel már én is elveszítettem a szüleim, és engem is nagyon megviselt.

De a párod aggodalma is érthető, hisz most semmi esélyt nem lát melletted a nyugodt, közös életre, családalapításra. Most azért maradsz ott apukádnál, hogy vígasztald, törődj vele, aztán pár év, és már azért, mert rászorul... stb. Magyarul a párodtól azt várnád el, hogy 2 emberrel éljen ezentúl, nulla magánélettel. Ha szeretnél vele maradni, akkor neked is kompromisszumot kell hoznod, meg neki is, és nem a saját igazatokhoz kell ragaszkodnotok körömszakadásig, hanem meg kell találni azt a megoldást, ami mindkettőtöknek jó. Pl elköltözöl vele apukádtól egy közös albérletbe, ahol nyugodtan élhettek kettesben. De maradtok a városban, és akkor látogatod meg apukádat is, meg a sírt is, amikor csak akarod. Vagy még egy konkrét ideig maradtok apukáddal, aztán költöztök el. A lényeg, hogy az ő szempontjai, hogy nyugodt életet szeretne veled kettesben élni, ez is legyen olyan fontos, mint a te szempontod. És lássa, hogy ha most türelmes, és megértő veled, akkor x időn belül az ő vágyai is teljesülnek.

2019. febr. 2. 02:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!