Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Mennyire érdemes a múlton...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mennyire érdemes a múlton rágódni?

Figyelt kérdés

Lassan két éves kapcsolatban vagyok benne, tavaly év elején, egy nagy hullámvölgybe került a kapcsolatunk, nagyon sokat veszekedtünk, majdnem szakítottunk, mindketten úgy éreztük ennek nincs jövője. De végül túljutottunk rajta, próbálunk figyelmesebbek lenni egymással. Sokan ismerőseim közül már tavaly feladták volna, de valahogy nem tudtam elengedni, és ő se engem, mert ő is keresett engem. Egy jó fél éve már béke van közöttünk, úgy érzem könnyebben átgördülünk a problémákon mint tavaly ilyenkor. Viszont nekem sokszor eszembe jut ez a veszekedős majdnem szakítós időszak, és félek, mi lesz ha megint beleesünk egy ilyenbe. Ő nem tudom mit gondol erről, még egyikünk se merte felhozni ezt, szerintem ő is attól fél, hogy nehogy megint megtörténjen. De amikor eszembe jut a múlt mindig rossz kedvű leszek, és elgondolkozom, meg félek nehogy megint bekövetkezzen.

Amikor együtt vagyunk, valahogy fényesebben látom a jövőt, de amikor egyedül vagyok sokszor eszembe jut, hogy régen miket voltunk képesek egymás fejéhez vágni. Szerintetek sokáig fog még eszembe jutni? Egyáltalán mennyi idő után üljek le átbeszélni a barátommal a múltban történt nagy veszekedéseket. Szerintem ennyi idő után máshogy látnánk, de valahogy mégis félek. Lehet még túl korai lenne.

2019. jan. 25. 09:53
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%

NA majd a gyikes kapcsolatoszakértők itt mindjárt meg fogják neked 5 mondatból mondani, hogy mi lesz a kimenetel.

Mi is 1 évig elég sokat veszekedtünk sajnos.. A mi barátaink sem jósoltak nagy jövőt, ahhoz képest már eltel pár év. Miért maradtunk mégis együtt? Amíg mindkettőtök hozzáállása az együtt felé húz, és nem kifelé, addig nem lesz gond. HA már az egyik fél nem hajlandó a csapatjátékra, onnantól van vége.

Ha megbeszéltétek, és levontátok a következtetést, nincs gond. Jól látod, hullámvölgyem mindenhol, és mással is lesznek. Sőt, ha sokáig együtt lesztek, bizony, sanszos, hogy lesz is még.

Mi is mindketten rossz szájízzel gondoltunk vissza sokig az első évre, volt, hogy ezt a párom hozta fel, hogy bántja. Ezen túl kell lépni, és megtanulni a másik nyelvén kommunikálni, meg eleve megértened őt. A veszekedések - nem azt mondom, hogy gyakorinak kell lennie, mert nyilván nem-, de ebben segítenek.

Igyekezni kell tanulni a múltból és ha legközelebb hullámvölgy lesz, akkor másképp reagálni, stb.

Egyébként még valami: mi ezeket a nagyobb veszekedéseket már akkor utána megbeszéltük, gondolom ti is.. HA valami bántott, én már akkor kértem hogy legközelebb ezt hogy ne, és a párom is. Többször felemlegetni, ha nincs probléma fölösleges, meg ezen agyalni.

2019. jan. 27. 19:19
 12/12 anonim ***** válasza:
Ha már egyszer úgy döntöttetek, hogy félreteszitek a sérelmeket, akkor az szívből jöjjön! Értendő ez alatt, hogy elfogadod a másikat hibáival együtt, úgy szereted, ahogy van.Elfelejted a múltat, továbblépsz. Továbbá megbocsájtasz magadnak, és neki is. Ha ez nem megy, döcögős lesz a dolog.
2019. jan. 27. 21:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!