Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Sokan miért a párjuktól várják a motivációt a céljaik megvalósításához?
Sziasztok!
Mostanában elég sokat észlelem a környezetemben a fentebb említett jelenséget. Rengeteget hallom az ismerőseimtől, -elsősorban férfiaktól, de ritkán nőktől is- hogy addig nem tesznek a céljaik elérésébe energiát, amíg nincs kapcsolatuk. Mintha teljesen motiválatlanok lennének kapcsolat nélkül.
Pár példa:
"Majd elutazom xy helyre, ha lesz párom és lesz kivel..."
"Majd lefogyok ha..."
"Majd elkezdek aktívan sportolni, ha..."
"Majd igényesebben öltözködöm, ha..."
"Majd elkezdek karriert építeni ha lesz kiért..."
"Majd elkezdek xy dolgot tanulni, ha..."
(Én azt gondolom, hogy egy jó párkapcsolat hatalmas húzóerő és erős pozitív töltet bárkinek az életében. Viszont attól várni a motivációt kicsit egészségtelen dolognak tűnik. Én szingliként is tettem energiát a szakmai fejlődésembe, utazgattam és belevágtam új dolgokba, beiratkoztam tanfolyamokra ha éppen tanulni akartam valamit. Mindig volt egy erős belső motivációm.)
Mit gondoltok erről?
Remek. Linkelsz nekem egy eladót, ha megkérlek? Azt nem mondtam, hogy garzon méretű házat akarna a hipotetikus én. A valóságban meg megvan a házam, szép nagy, egyedül élek benne. Be kellene lakni, szóval jó lenne összebútorozni, mert akkor lenne értelme ennyi négyzetméternek. Csak azt mondom, hogy nem kell belegebedni sem az életcéljaink elérésébe, meg az időre sem kell rástresszelni. Úgy kell szerintem intézni a dolgokat, hogy öszességében meg legyünk elégedve az életünkkel, ahol a fejlődés nem kényszer, hanem választás ami szórakoztató. Nekem eddig bejött.
32/f
A számomra reális kategóriában nem is tudtál volna linkelni szerintem. Pont a napokban böngészgettem ingatlanokat. Köszi a pontozást. :)
32/f
Én azt érzem hogy nem vagyok fontos. Hogy nem érek semmit. Belátom komoly önértékelêsi problémáim vannak - de ez van.
Csak a barátnőm mellett éreztem életemben hogy talán van remény számomra.. De így hogy megint egyedül maradtam - feladtam. Ennyi.
Mert igazából egy önző rossz ember vagyok. Meg is érdemlem hogy saját tehetetlenségem börtnébe záródtam.
Alapvetően igazat adok neked. Nyilván az a legjobb verzió, ha az ember önakaratából akar jobbat és tesz is érte.
Viszont nem érzem úgy, hogy lehúzna egy olyan társ, aki miattam motivált, miattam lesznek ambíciói, mindaddig amíg nem próbál hátráltatni vele, nem húz le, hogy én ezt nem tudom elérni, mert ő sem. Szóval érted biztos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!