Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » A barátom utálja, hogy túl...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A barátom utálja, hogy túl sokat járok boltba?

Figyelt kérdés
Több éve együtt élünk. Nekem az a rutinom alakult ki, hogy akcióváltáskor, azaz csütörtökön és hétfőn megyek el boltba, mert így elég sokat tudtok spórolni. Barátom szerint ez rengeteg, havonta 1x kéne 50-60 ezerért bevásárolni (azt mondjuk nem kérdeztem, hogy ennyi minden hova férne el az icipici konyhában)... Az igaz, hogyha nehezet vásárolok (innivaló, macskaalom, kutyatáp, kutyakonzerv, mosószer, CSAK EZEK, amiket biciklin nem tuok elhozni) mindig megkérem, hogy vigyen el boltba, ő be se jön soha (!!!!) én meg siessek, hogy ne hisztizzen a sok várakozástól. Nem érti, vagyis nem érdekli, hogy neki is ugyanekkor veszem meg, amit megeszik... Szerinte kéne nekem jogsi és egy autó. 1. nem akarok vezetni, 2. erre a hetente max 3 alkalomra elég vicces lenne megvenni egy autót (ő képes lenne rá, nem azért, mert annyira nagylábon élünk, hanem azért, mert pont telibeszarja a vásárlást) Általában biciklivel vagy gyalog járok el, ha dolgozik pl és el kell mennem bevásárolni, volt, hogy 16 kg-nyi cuccot hoztam haza gyalog. Most ráadásul olyan munkarendben dolgozik, hogy még kevesebb a szabadideje, így mégjobban nem fogja ez érdekelni. Nem mintha neki nem lenne érdeke, hogy ne költsünk sokat, de csak annyit szokott mondani, hogy "jaj mi lesz ha 200 forinttal többe fog kerülni?". Utoljára december 31-én ugrottam be boltba, amikor direkt megkérdeztem, hogy nem gáz-e, hogy elvisz, elmegyek egyedül ha más dolga van, mert nem kell sok minden, válasz persze nem... És most kiborult, hogy megkértem, hogy eldobna-e.
2019. jan. 3. 15:50
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Szerintem inkább örülnie kéne, hogy erről is levan a gondja, vagy rosszul látom? A havi pár alkalom meg nem hinném, hogy a világ vége, főleg, hogy az állataink miatt van rá szükség első sorban.
2019. jan. 3. 16:07
 12/17 anonim ***** válasza:
31%

jó hát nem tudtam hogy nem élettársad van hanem gyereked.

de minden lehetőségre csak kifogásokat írsz. nem hiszem, hogy nem tudnád heti 1re csökkenteni és akkor mindenki hepi, élhetsz tovább a gyermekeddel az meg heti egy morgással letudja :D

2019. jan. 3. 16:07
 13/17 A kérdező kommentje:
Neki a heti 1 is sok, a kérdésben havi 1-ről van szó.
2019. jan. 3. 16:08
 14/17 peca1000 ***** válasza:
94%

Én is utálok boltba menni, de basszus én nem nézném el, hogy bringával szerencsétlenkedve hozná el az asszony a vásárolt dolgokat.

Nálunk úgy van, hogy kb. 2 naponta összeírja, hogy mjt hozzak a boltból, beugrok èrte a kocsival, megveszem, és hazahozom.

Én vagyok a férfi, én cipekedek.

Ha együtt megyünk, akkor közösen visszük fel a cuccost.

Nálatok is ezt kéne tenni.

2019. jan. 3. 16:59
 15/17 anonim ***** válasza:
94%
A párod nem jól gondolkozik. A heti 2 bevásárlás pont ideális, mi is ennyiszer járunk általában boltba hetente. Mi van azokkal az élelmiszerekkel például, amik nem állnak el 1 hónapig? Felvágott, sajt, tej, stb... Ezeket nem lehet havonta venni, mert 1 hónap múlva megromlik, ha még elfogy, el kell menni a boltba, szóval sakk matt. Nekem sokszor a párom megy boltba, mert én takarítok, szóval megosztjuk a munkát és szokott főzni is, szóval nem várja el, hogy a szájába repüljön a sült galamb. Meg már senki meg ne haragudjon, nem fogok például üdítőből 25 darabot venni csak azért, mert a lángész pasim egy lusta disznó, aki nem tiszteli a saját barátnőjét. Az én párom sem tökéletes, de nem várná el sosem, hogy 16 kilot cipeljek, soha, soha...
2019. jan. 3. 18:09
 16/17 anonim ***** válasza:

Sokkterápia! Innentől kezdve is ugyanúgy jársz el vásárolni, de csak MAGADNAK! Így rá lesz kényszerítve, hogy menjen el ő is. És írogasd szépen egy excel táblába, hogy mit mennyiért veszel, milyen a havi költségvetésed. Tudja meg, hogy ez nem móka. Ha nem érti az elméletet, akkor tapasztalja meg gyakorlatban! 🙂

Tuti ki lesz akadva, de nem tudnám sajnálni.. 😄

26f

2019. jan. 3. 19:17
 17/17 anonim ***** válasza:

Én sosem értettem ezt, egyeseknek olyan boltfóbiája van, hogy az hihetetlen. Nálunk a család nőtagjai ilyenek, hogy pl. havonta egyszer járnak bevásárolni és kartonostól viszik a joghurtot meg a tejet stb., előre megterveznek és beosztanak mindent. Engem pedig folyton csesztetnek, mert én meg minden nap megyek boltba... Én így szeretem, ezt szoktam meg. Ami olyan alapvető élelmiszer vagy háztartási cikk (pl. tisztítószerek, liszt, olaj stb.), az nyilván van itthon nagyobb tételben, de csomó mindent nem szeretek előre megvenni. Én nem eszem meg akármikor akármit, emiatt nem tervezem meg, hogy pl. mikor mit fogok főzni stb., illetve nem is minden áll el, vagy csak szimplán nem akarok egyszerre nagy mennyiséget megvenni. Így mindig azt veszem meg, amit éppen szeretnék, amit megkívánok, mindig friss és nem kell otthon halmokban tárolni vagy kidobálni. Nekem ez így jó.

A párodnak meg amúgy elképzelni nem tudom, hogy mi baja van. Azért abba talán nem kellene belehalni, hogy heti egy-két alkalommal elvisz a boltba. Ennyi dolga van, nem neki kell elintézni, bevásárolni stb.... Én a a helyedben tényleg nem vennék neki semmit, aztán akkor azt majd lereagálja úgy ahogyan (pl. tényleg nem megy magának venni vagy mégis), de azért remélhetőleg rájön, hogy nem csak úgy ott terem az asztalon.

2019. jan. 3. 23:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!