Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A legtöbben valóban elítélik az eltartott/háztartásbeli létformát?
Tehát ha a pár egyik tagja (általában a férfi) keres annyit, hogy a másiknak ne kelljen dolgozni, vagy legalábbis ne kelljen 8 órában ne, hanem mondjuk részmunkaidőben, hobbi munka otthonról, időszakos munkák.
Nagyon sokan írnak itt olyan válaszokat, hogy ha mondjuk nappalis egyetemista az illető nő (ugye nem csak magának, hanem kettejüknek, a közös jövőért tanul), akkor is kellene legyen szabad 20-25 órája egy héten, hogy rendszeresen dolgozzon, és beszálljon a költségekbe.
Akkor is, ha ez az összeg nem fedezi az ő részét, meg nem is oszt-szoroz a párja bevétele mellett.
Az életben is így gondolják/megmondják sokan, vagy inkább csak itt?
Erős túlzás az, hogy elítélem. Viszont hatalmas butaságnak tartom. Rendben, most még együtt vannak. És ha 10 év után kiderül, hogy nem működik a kapcsolat? A nőnek munkatapasztalat 0, igazából semmit nem tud letenni az asztalra. Normális munkahelyre nem fogják felvenni. Aztán lehet robotmunkázni 12 órákat. Se lakhatás, se félretett pénz hiszen minden a férfié volt. És igen, valóban ilyenkor szokott az lenni, hogy a pasi tulajdonképpen azt csinál amit akar, sakkban tartja a nőt azzal, hogy ha nem marad vele mehet az utcára.
Másrészt az én felfogásommal ez eljesen ellentétben áll. Nem tudom hogy tudnak úgy élni emberek, hogy bármit venni akarnak pénzt kell kérni a párjuktól meg engedélyt. Nem tudnék függni valakitől.
Engem csak azok idegesítenek akik munka helyett szülnek, a férjük mneg több műszakban görnyed, majd megunja/elveszíti a mhelyét/meghal, és anyuka megy kéregetni. Pláne most, minden platform ilyen kéregetőkkel van tele, 6-8-10 gyerekesek, de dolgozni nem mennek el.
Nekem a vezető oldali tükrömet kellene lecserélni, mocsok drága lesz, de ez van, én akartam vezetni, kellett nekem a gyönyörű, drága autó, kifizetem hát.
A lényeg, hogy nem tapétázom ki a nyűgömmel a világhálót, pedig megvisel.
Én eltartom a jelenlegi barátnőmet, de ez a kapcsolatunkat is veszélyezteti. Nem párként nézek rá, hanem lassan úgy, mintha a lányom lenne, egy alárendelt fél, emiatt szexuálisan sem kívánom.
Pedig mindig törekszem arra, hogy magammal egy szinten, egyenlő félként kezeljem a másik felet, de az embernek nemcsak jogai vannak, hanem kötelességei is. Nemcsak kapni kell, hanem adni is kellene.
Van az a tipikus fajta eltartott. Aki fogja magát, beköltözik a pasihoz (általában anélkül hogy ezt a férfi kezdeményezné), aztán (esetleg 'véletlen') teherbe esik, esetleg megkéreti magát, aztán nem csak a pali fogja eltartani hanem az állam bácsi is, persze elhízik, a pali szerető után néz, de nem szakít a kölök miatt, aztán megint terhes lesz a nő, és így tovább. Az ilyen csaj a büdös életben nem dolgozik egy percet se, és általában tényleg úgy végzi hogy megy vissza sírva az anyucihoz a kölykökkel együtt, vagy pedig egy fos kapcsolatban, ahol csalják össze vissza, marad, és így éli szánalmas kis életét.
Ezt elítélem, igen.
Arról meg ne is beszéljünk hogy vannak ugye ezek a kis fiatal k u r v á k, akik vén gazdag pasas után néznek, és konkrétan abból élnek hogy kihasználtatják magukat. Amíg szépek és fiatalok, amíg a nagyapa nem néz másik kislány után.. De az biztos hogy ezeket nem lesz ki eltartsa vénasszony korukra, és ha csak nem szülnek le mondjuk vagy kapnak válás után (már ha elveszik őket egyáltalán) asszonytartást vagy valami, akkor nem is tudom mi lesz velük. Nem is érdekel.
Ezeket is elítélem.
Nah, és akkor van az olyan, aki mondjuk előtte dolgozott teljes munkaidőben, de megismerte a párját, a FÉRFI kérte meg hogy hozzáköltözzön (vagy esetleg együtt, közös albérletbe), megcsinálja otthon a házimunkákat, főz mos takarít kb. És a férfi felajánlja hogy vagy nem kell dolgoznia, vagy ha akar akkor részmunkaidőben. De ugyanúgy besegít, mondjuk megveszi a kaját, vagy fizeti a rezsit, ilyenek. Igazából én ezt annyira nem is nevezném eltartottnak.. Mi ezt csináljuk a párommal. Megkért hogy költözzek hozzá, konkrétan elutasította mikor fizetni akartam a lakbérért, egy idő után meg látta milyen keményen dolgozok (kemény fizikai munkát végzek, még most is, csak nem teljes időben), és azt mondta ne csináljam.. persze sose mennék bele hogy semmit ne dolgozzak és tőle kelljen kunyerálnom. De valóban sokat segít és megkönnyítette az életemet. Rengeteg problémám volt a munkám miatt (ízületi gyulladás, hátamban lábamban, a kezeim véresre voltak kiszáradva, meg ilyen 'apróságok'), amik közül néhány még most is megvan, de már nem olyan durván. Hála neki. Van félretett pénzem is, vészhelyzet esetére. Nem tervezek szülni, hogy 'bebiztosítsam' magam (meg úgy egyébként se, ha valaha gyereket vállalnék az csak örökbefogadott lehetne, 5+ év jól működő párkapcsolat után). Nem tartom magam, meg a többi hasonlót eltartottnak.. de mondjuk hogyha a többségnek ez is az a kategória, akkor részemről nem elítélendő. Nem csak magam miatt, hanem 'common sense' miatt is. Plusz magamról tudom, hogy nem lesz gondom visszamenni a munkába ha úgy adódik. De az első két kategória az olyan hogy kb inkább felkötné magát csak dolgozni ne kelljen.
24L
A legjobb a külön kassza. A költségeken meg fele fele arányban kell osztozni.
25/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!