Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy ne 'bétásítsam' be a leendő pasimat?
Közös döntések. + ha elhatározod hogy valami jó lenne, akkor kérd ki a véleményét.
Pl. Ne azt mond, hogy ma délután elmegyünk vásárolni.
Hanem: elfogyott itthon a kaja pótólni kéne, mit szólsz ha ma elmegyünk du bevásárolni? Megoldható?
Minden legyen közös döntés. A pénzügyektől a hétvégi bevásárlásig.
Hmm. Én a környezetemben azt látom, hogy ritkán van jó vége annak, ha két erős személyiség kerül össze (mindketten akaratosak, stb)
A karakán nőismerőseim közül annak van boldog kapcsolata évek óta, akinek a párja engedékenyebb, kevésbé nagy hangú - természetesen így is lehetnek teljes értékű emberek, és ezekben a kapcsolatokban is működik egymás meghallgatása, elfogadása, nem úgy kell elképzelni, hogy diktátorként viselkedik az erősebb jellem. :))
A többiek meg folyton valami "alfahímmel" akarnak összejönni, de nem férnek meg egyszerűen egymás mellett, és nem bírják pár hétnél, max pár hónapnál tovább, addig is folyton veszekednek.
Én a helyedben egyszerűen megpróbálnék olyan férfit keresni, aki nem pincsikutya, de kevésbé vezető jellem. Egyszerűbb, mint a komplett személyiségedet megváltoztatni.
Az megvan, hogy a farkasoknál az alfahím párja az alfanőstény? :)
Pár tipp:
Nem kell minden "vitát" megnyerni
Nem kell mindenből elvi kérdést csinálni
Kompromisszumokra törekedni kell amíg mindenkinek jó
Szerintem ebben nagy szerepe van annak is, hogy milyen partnerrel vagy, nem csak annak, hogy te magad milyen vagy. Például én félénkebb, papucs pasik mellett simán irányítós, domináns leszek, de nem szeretek az lenni. Ilyen pasikkal soha nemis voltam együtt pár hétnél tovább. Ellenben, ha nálam dominánsabb pasival kerülök össze, akkor átmegyek szubmisszívbe, imádom, ha irányítgatnak, ha tudja, hogy mit akar és szeret ő dönteni dolgokban. Persze ettől még én is mindig mondom, ha valami zavar, meg az én akaratomnak is hangot adok, nem megyek át totál papucsba, de egész másmilyen vagyok egy domináns férfi mellett, mint egy “nyámnyila” pasi mellett.
Szerintem keress olyan férfit, aki kellően határozott és aki mellett megszűnik az ilyen akaratos, irányítgatós éned. Vagy ha te alapból mindenkivel ilyen vagy, hát akkor meg nem lehet mást javasolni, mint azt, hogy tudatosan változtass magadon.
"Pl. Ne azt mond, hogy ma délután elmegyünk vásárolni.
Hanem: elfogyott itthon a kaja pótólni kéne, mit szólsz ha ma elmegyünk du bevásárolni? Megoldható?"
Érdekes módon az én párom meg egyenesen arra vágyik, hogy az első módon beszéljek hozzá, ha intézünk valamit. Nálunk forditott az eset, túl puha, alkalmazkodó vagyok hozzá. De nálam "puhább" férfival még kevésbé működött a kapcsolat. Szóval a határozottságot is tanulni kell egyeseknek. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!