Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit tehet a bántalmazó?
11: Akkor öleld a kebledre, és legyél vele te! Elvégre nem rossz ember, csak kötődési problèmài vannak, magyarul nem képes szeretetre, agresszív, nárcisztikus, és azt hiszi, hogy mindenkinél mindent jobban tud.
Hol itt a probléma?
Megkérdezhetem, hogy mik azok a dolgok, amik szerinted úgy helyesek, ahogy te gondolod, de a párod másként, szerinted rosszul csinálja?
Egyébként átérzem valamennyire a problémád, csak én gyerekkel vagyok ugyanígy.
Mármint nem bántom a gyerekem, csak nem tudom, hogy vegyem rá arra, ami helyes.
Nem lenne jobb nektek egyébként külön, ha ennyire nem értetek egyet?
"Nem, látom azt, hogy a bántalmazás sem jó megoldás, mert így még fáj is. Miért kell úgy történnie? Mert úgy a jó, úgy a helyes, más pedig rosszul csinálja."
Már bocs, de egyáltalán nem biztos, hogy úgy a jó, ahogyan azt te gondolod. Mégis miért kellene úgy történnie, ahogyan te szeretnéd? Mert szerinted úgy jó? A másik szerint meg máshogy jó. Ez még nem jogosít fel arra, hogy megverj bárkit is. Ha nem tudtok közös nevezőre jutni, akkor szét kell válni, ennyi.
11 vagyok. Nem ölelek a keblemre senkit. :D Csak tanultam pszichológiát, és ezért válaszoltam a kérdésre. Mentálisan egészséges ember nem választ magának sem bántalmazót, sem bántalmazottat. De egyébként a normális családból származó embereknek sem könnyű, mindenkinek vannak megküzdő stratégiái. Igazából az ember a kapcsolatai alapján tanul és fejlődik, szükséges a rossz is, épp úgy, ahogyan a jó, csak az a nem mindegy, hogy felvállalom e magam, és kimondom, ha valamivel nem értek egyet, ezáltal bizonyítva, hogy 1, önálló személyiség vagyok, 2, egészséges vagyok, és nincs szükségem rosszra,nem maradok egy rossz helyzetben, 3, nem én akarok csak adni, hanem kapni is, és képes vagyok elfogadni is a jót, valamint azáltal, hogy a másikat tájékoztatom róla, hogy valamit nem jól csinálunk, a másik is csak úgy képes felfogni, hogy amit tesz, az nem jó, és csak így képes változtatni, viszont a bántalmazott nem fogja közölni a bántalmazóval, hogy amit tesz, az nem jó, mert fél, hogy azt a kevés szeretetet is elveszti, ezért benne marad a rossz kapcsolatban.
Nem akarok védeni senkit, mindenki, aki úgy érzi, forduljon szakemberhez, egyik felállás sem egészséges.
Még annyit tudok tanácsként mondani, hogy amíg nem értjük meg, hogy a párkapcsolat két egészséges félből áll, tehát nem a párunk fogja megadni azt, amit pl anyánk apánk nem adott meg, addig keresni fogjuk ezt. Ez olyan, mint a beilleszthetős kockajáték, egy hiányzó kör helyére nem tudunk bepréselni egy négyzetet! ;) És ha mégis, a négyzet oldalai is megtörnek, meg a kör helye is sérül
Köszönöm annak, aki hasznos tanácsot adott. A "kivágtalak volna az ajtón" féle válaszokkal nem tudok mit kezdeni, ez nem visz előrébb.
Békét akarunk mindketten, mégis háború van... :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!