Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Mit tegyek ha nem érzem jól...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit tegyek ha nem érzem jól magam a pasim barátaival?

Figyelt kérdés
A barátom zenész, az ő barátai is azok, mindig megvan a közös témájuk amihez én nem értek, nem tudok hozzá szólni. Nincs egyetemi végzettségem, mint nekik ezért kevesebbnek érzem magam a társaságba. Van hogy felidézik a multjukat, olyan helyeken jártak vagy olyan dolgokat csináltak amiket én is szerettem vólna, csak nem volt rá lehetőségem, és valamijen szinten irigy is vagyok ilyenkor. Egyszerűen úgy érzem nem vagyok oda való, eléggé szorongok amikor csak 'tervben' van az hogy talalkozzunk a barátaival. Amikor velük vagyok próbálom ezt leplezni, kisebb nagyon sikerrel...

2018. szept. 26. 10:39
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
65%

Szerintem elsősorban magadban kellene tisztázni ezeket a dolgokat, azért is zavarhat az egész ennyire, mert, mint ahogy előttem is írták, ezek szembesítenek téged azzal, amit nem volt lehetőséged megvalósítani eddig.

Alapvetően az, hogy nem tudsz hozzászólni a témákhoz, nem annyira egyedi eset szerintem. Pláne ha az eddigi életetek, érdeklődési körötök eltérő a barátaival. Elvégre ők a párod barátai, az ő életének a részei régebb óta, nem a tieid. Biztos a párod meg a te barátaid esetében érez hasonlót. Sajna azt nem lehet "megszabni", vagy kérni akár, hogy kb miről beszélgessenek, egy adott társaságban automatikusan jönnek fel a megszokott témák.

Tudom, mit érezhetsz, én a párom családjával, illetve családjának ismerősi társaságával kapcsolatban vagyok így. Én nagyvárosi vagyok, ők viszont egy vidéki kis faluban, illetve környékén élnek. A közös rendezvényeken mindig olyan témák kerülnek elő, amihez nekem esélyem nincs érdemben hozzászólni (pl. mezőgazdaság, autószerelés, mit csinált a szomszéd Pisti, a Marika már a 3. férjét fogyasztja és meghízott, és ehhez hasonló pletykák :) ). Én ezt elfogadtam, és megszoktam, hallgatom a beszélgetést, mert esetenként tök szórakoztató, ha olyan van, akkor én is bekapcsolódom, de ez a ritkábbik eset. A párom amúgy ugyanígy van az én barátnőimmel, ha közösen találkozunk velük, nekünk megvannak a megszokott dolgaink, ezer éve ismerjük egymást, a párom nem igazán tud bekapcsolódni, hiába figyelek rá, hogy őt is bevonjuk.

Nálunk az vált már rutinná a párommal, hogy a szabadidőnk nagy részét együtt töltjük, néha pedig mindenki elmegy a saját barátaival, ismerőseivel is szórakozni stb, én sem vagyok ott minden családi rendezvényen. Szerintem ilyen is kell egy kapcsolatban, nem feltétlenül kell mindenhova együtt menni, meg mindenkinek mindenkivel jóban lenni.

Szerintem neked sem kell menni az összejövetelekre ha nem érzed jól magad, beszéld meg a pároddal, meg fogja érteni. Néha persze elkísérheted, meg próbálhatsz bekapcsolódni a beszélgetésbe. Az szerintem ne tartson vissza, hogy neked nincs diplomád, stb, biztos vagyok benne, hogy veled is lehet jót beszélgetni, nem a végzettség határozza ezt meg. 24/N

2018. szept. 26. 14:15
 12/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2018. szept. 28. 12:16
 13/13 anonim ***** válasza:
Én is voltam ilyen szituációban. Nekem is kellemetlenek voltak a találkozások. Még visszagondolni is rossz.
2019. jan. 1. 16:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!