Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi a véleményetek? Őszintén. (Hosszu lesz)
Szóval rájöttem mar reg óta hogy valami nem Okes. Megprobalom leirni ugy a helyzetet hogy csak a tények legyenek benne. Párommal 1,2 eve vagyunk egyutt van egy nem reg született gyerekünk meg kozos lakásunk, házastársak vagyunk. En az elejétől kezdve furcsa leittam valamit benne de azt hittem velem van a baj. Az elejétől kezdve eljátszott olyanokat pl hogy nem hívtam fel vagy epp rossz kedve volt hogy vege szakitunk mekkora szar vagyok ezert meg ezert stb. Ilyenkor általában oldalas facebook történeteket ir Aztan letilt mindenhonnan. Majd ra par nappal mintha mi sem történt volna “megbocsátott” de ugy hogy nem csinaltam semmit az en olvasatomban. Egy hulye játéknak vettem es en hulye bele mentem. Ekkor meg nem éltünk egyutt csak hétvégente vagy szabadság alatt találkoztunk, de akkor eleg sok szabim volt meg tudtam oldani. Szóval 200km re dolgoztam tole. Amikor megismerkedtünk en cigiztem epp meg am is szeretek inni, 1-2 sort, neha többet de ettől nem erzem rossz embernek magam. Kesobb ebből is problémák jöttek hogy Jajj megint cigiztem stb... mar itt ereztem hogy itt gaz lesz. Elmentünk anyammal tesommal meg vele kozosen nyaralni ahol szerinte megneztem egy szőke haju csajt (felig igaz es de mi van akkor most komolyan) es ezert kb vegig hisztizte az egesz nyaralást. Anyamekkal nem beszelt csak amennyit muszály bunkozptt stb de kozbe meg néhol nem volt semmi baj Aztan megint... anyamek örültek hogy végre megismerik a páromat, tesom mar akkor Látta milyen anyam meg sajnos nem akarta eszre venni. Soha nem ment at hozzajuk( kulon laktunk) csak en mentem mindig Aztan egtem hogy Jajj rosszul van hosszu volt az ut stb. De kozbe vegig veszekedtunk... nekem egy rémálom volt kb es szegény családomat is bele rángatták ebbe. Mind1 ra egy par nappal nekem pont ott kellett dolgoznom ket hetig ahol o lakik. Hat ott is. Valószínűleg ekkor lett terhes na es innen kezdodik igazan... azt hittem ha megszületik a baba o is kinövi ezeket, hat nem. Kozbe meghazasodtunk, az esküvőn vegig baszakodott meg huzta a száját mert mertem inni 3 felest vele meg 1 sort amikor neki nem lehet... Ja elotte volt egy olyan hogy felmentem 1 napra apam hoz, ittunk beszélgettünk, elotte mar ezer eve nem találkoztunk. Hat egyszer kapom a telefont hogy az asszony rajott hogy inni megyek apámmal ( nem is volt titok hogy apa hoz megyek) rohadt alkoholista vagyok latni nem fogom a gyereket meg a féreg apam se stb ilyen hangnembe (apámmal meg nem is találkozott) de nehogy azt higyjetek hogy tenyleg alkesz vagyok, max 1-2 sort iszom meg egy nap de alt. 1-et se... ha nem dolgozom otthon vagyok es a gyerekkel foglalkozom vagy vmit csinalok otthon. Na Mind1 ott hivogatott, szóval kinyomtam, ez olaj volt a tűzre... mondom haza se megyek inkabb.. Ja mert addig az volt hogy haza ne merjek menni ilyesmi ( a kozos albérletunkbe) inkabb lent aludtam a kocsiba masnap délutánig amikor elkezdett hivogatni hogy nem kene bocsanatot kerni stb??? Aztan addig baszogatott amíg csak hazamentem ezt szetsirta a szenet, megvagdosta a kezet ütött vert stb mint egy emebrrel. Mindezt 3 hónaposak... na itt lattam hogy itt vmi nem Oke. Ez csak rosszab lett a hasonlo semmiből csinalt dolgok megismétlődtek, es havonta előfordult hasonlo jelenet. Lelépni nem tudok nyilvan terhes not nem hagyunk ott meg am is reméltem higy a gyerek utan jobb lesz. Hat nem. Vettunk nagy nehezen csokkal egy kozos lakast ( de mondanom se kel hogy kozbe 10x el akart válni Aztan kibekultunk..) apam lejött segiteni felújítani a lakast. Hat ott vegig hallgattam hogy ez szar az szar mennyit iszik stb.. tenyleg sokat iszik de saj sort es o mar nem rúg be tőle. Dolgozott össze adva egy honapot, ugy hogy valaszfal épült stb... nagyon szep lett kb fe millios munka ha nem tobb. Hat veluk is vegig baszakodott , egyszer elmentünk kajalni kozosen (anyam apam tesom o meg en) hat huzta az orrát apámmal
Bunkzott, inkabb haza vittem. ( ekkor anyam meg tesom is lent volt nalunk felújítani) megjegyzem 200km rol jöttek ide. Ekkor anyam nem beszelt vele ezután szivesen, köszönt neki es ennyi. Na ez se volt eleg, le hívta es kiosztotta hogy mi a szart képzel mit jatsza itt magat anyam stb meg ez am is az o haza mit képzelnek hogy ki nezik innen. Anyam nem tudta hova tenni. Megjegyzem megint szabadságot vettek ki, munkákat mondtak le otthon Pesten. Mind1 csak befejezték. Ekkor született a gyerek is kb 1 honapja volt ez. Azota ugyanúgy hallgatom
Miert ilyen kad miert az miert ez stb... gyermekel a kezbe is siman uvoltozik utoget rugdos. Mar csak a gyerek miatt csinalom ezt de nem birom sajnos. Komolyan, tudom hogy en vagyok a hibás hogy bele mentem ebbe de nem birom, de szegény gyerek nem nőhet fe ezzel a novel
Hat mit fog tőle tanulni. Ja meg ilyeneket mond mindig hogy Jajj en ot kaja meg viz nelkul vittem a kórházba stb.. igen ez igaz mivel fogom nem volt hogy ott ilyeneket
Nem adnak, amikor szolt hogy kell mar vittem is mert hat csak terhes... ez a maniaja hogy meggyőzi magat meg masokat ezeket a ki forgatott drámai dolgokkal amik valojaban vagy nem ugy voltak vagy valaminek a következményei.
Fogod a gyereket, összecsomagolsz és elköltözöl, vissza a szüleidhez. Beadod a válást, és a gyerekelhelyezest. Kell egy nagyon jó ügyvéd.
Kis szerencsével a felséged csinál akkora hülyeséget, amivel be is bizonyítja, hogy nincs abban az elmeállapotban, hogy egy babát rá lehessen bízni.
Ne haragudj, de én nem is értem, hogy lett ebből házasság és gyerek. “Azt hittem jobb lesz/ megváltozik”.. ez olyan szomorú.. miért kellett világra hozni egy ártatlan babát? Csórikám nem fog megvàltoztatni egy ilyen pàrkapcsolatot. Ez mindig a legbutább döntés, amit meglehet hozni. Ilyen szülőkkel nem lesz teljes élete az tuti.. mit lát az anyjától? Kiabál, idegbeteg, örjöng. Te menekülsz előle. Tényleg ne haragudj meg ez miatt, de ez a felfogás és a folyamatok is szörnyű és gyors és rendkívűl gyerekes. 1,2 év és már gyerek.. házasság stb.. Miért kell mindenkinek egyből mindent “megcsinálni”? Mostmeg itt sír a szád mert idegbeteg a nőd. Hát nem kellett volna elhamarkodott döntéseket hozni, a gyereket meg el lehet vetetni vagy esetleg védekezni kellett volna normálisan. Alapba nem értem, ha az elején sz a r volt, miért nem léptél ki az egészből? Sajnálom tényleg, de ebben te is hibás vagy. Elsősorban a gyereket sajnálom.
De szerintem ezt nőt el kell hagynod minnél hamarabb. Nem 2-3 év múlva. Amilyen gyorsan elvetted és meg is csináltad a dgokat, old meg ugyanúgy azt is, hogy elhagyod. Tönkretesz téged és amíg a gyerek sem nagy addig kell lépned. Amit pedig főztél, edd is meg. Ilyen anyánál nem maradhat. Ügyvéddel kéne beszélned mit lehet tenni ilyen esetben. (Az tuti, h én valami rejtett kamerás felvételt csinàlnék a kirohanásairól.)
Ha 2-3 éves koráig ott hagyod a gyereket ezzel a nővel már majdnem mindegy elviszem-e vagy vele nől fel. Addigra rengeteg dolog rögzül a gyerekben és ha van érintettsége akkor addigra könnyen lehet hogy maga a gyerek is klinikai eset lesz. Most amíg meg nagyon pici kell elvenni az anyjától. Az anya az elsődleges szocializációs minta. Ha hibás az anya gyerek kapcsolat ha a szülő ambivalens viselkedést mutat a gyerek súlyosan sérül már az első évben.
Olvass utána a kötődés kísérleteinek ainsworth és Spitz is “kísérletezett” kisgyerekekkel.
Ha ilyen közegben nő fel soha nem lesz képes normális kapcsolatot kialakítani hisz nem tanulja meg a kiegyensúlyozott szülő-gyerek felnőtt-felnőtt kapcsolatok alapjait. Valószínűleg gondjai lesznek az oviban az iskolát könnyebben adja fel az ilyen gyerek és jellemzően hamarabb és könnyebben kerül rossz társaságba vállal gyereket fiatalon stb.
Ha jót akarsz annak a gyereknek bebizonyítod hogy a nő bolond és a családod és te nevezitek fel. Abban a fél évben lakhat a nagyszülő el is.
Ez még nem feltétlenül mentális betegség, csak súlyos nevelési hibák, és/vagy hiányosságok megnyilvánulása, hisztéria, érzelmi zsarolás, manipulációs akaratérvényesítés.A vagdosás mindig azt a célt szolgálja, hogy valaki azt észrevegye, még ha takarják is, "valahogy" mindig kiderül.A folyamatos öncélú kritikája amivel másokat illet a hátuk mögött nem más, mint egy pótcselekvés, önmagára nem képes reflektálni.A párod egyik eredendő baja az, hogy nem tanulta meg a konstruktív problémamegoldást gyermekkorban(ezért csak a manipulációval tud élni), nincs egészséges önképe, és nem ura az érzelmeinek.
Ez nyilvánvalóan nem egy szeretetkapcsolat, kérdőjel számomra, hogy miért ugrottatok bele fejest, gyerek+csok, ez nagyon felelőtlen volt, remélem levonod a tanulságot.
Nem a te dolgod őt megnevelni, nem is tudnád, ilyen korban már csak az önnevelés marad, viszont az először is igényli, hogy tudjunk önmagunkra reflektálni.
A helyedben válnék, a gyerek számára a kritikus időszak a válásra 3-4 éves kor után következik, nem kell félned, viszont kötelességed támogatni a gyermeket(nem anyukát).
Én nem tudom minek vársz még, amíg nagyobb lesz. Pont most szdei össze személyiségének alapjait, legkritikusabb növekedési fázisban vársz még?! Ne viccelj. Készíts felvételeket (hang, videó) a feleséged patáriázásairól és irány az ügyvéd. Válópert beadod, ha a bizonyítékok megfelelőek, még a felügyeletet is megkaphatod (ezért konzultálj ügyvéddel előtte, milyen esélyek vannak, mi kell ehhez!!!).
Nagy hiba volt ezzel a r.ibanccal összeszűrni a levet, ha most még vársz, az egy még nagyobb hiba lesz részedről!
29n
Előző kommentemhez még annyit, hogy eddig is felnőttek gyerekek anyjuk nélkül (legyen akár válás, vagy hirtelen tragikus halála az anyának). Ilyenre fogni, hogy nincs tej meg ilyenek?! Ne viccelj már. Létezik ám tápszer a földön, meg beszélj a szüleiddel, hogy tudnak-e segíteni a nevelésben.
29n
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!