Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan lehet legyőzni a beteges féltékenykedést? Már bele betegszem, és őt is tönkre teszem.

Figyelt kérdés
Egyszerűen nem bírom már tovább. Megbolondulok. Folyamatosan jár az agyam, hogy éppen kivel van, mit csinál. A legdurvább dolgok fordulnak meg a fejemben. Nem tudom magam türtőztetni. Kétszer el fog menni nyáron külföldre fesztiválra nélkülem. Már most teljesen magam alatt vagyok, hogy meg fog csalni. Annyira szánalmas amit csinálok, ez már beteg, de nem tudom legyőzni. Mit tudnék tenni? Már gondolkodtam rajta, hogy szakítok vele, de annyira szeretem, hogy nem megy. De ez sem mehet így tovább. Nem bírom már sokáig.
2018. júl. 15. 17:51
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Teljesen ugyanilyen vagyok, neha mar azt veszem eszre, a sirastol hogy mar majdnem remeg a testem, annyira rossz. Rossz erzes hogy kioltozve, jol beparfumozve elmegy, bezarja maga mogott az ajtot. Nekem a szivem lelkem darabokra hull. O a mindenem.
2018. aug. 13. 18:41
 12/16 anonim ***** válasza:
Én azért elgondolkodnék azon, miért nélkülem megy fesztiválozni...Azért a féltékenységet nem alaptalan teljesen. Normális kapcsolatban a párok együtt mennek.Beszéld ezt meg mindenképpen a barátoddal és kérd meg hogy változtasson ezen.Ha szeret meg fogja érteni és tesz érte hogy ne érezd rosszul magad miatta. Te pedig ha kell, ne szégyelj segítséget kérni, hogy visszakapd az önbizalmad.
2018. szept. 2. 11:18
 13/16 anonim válasza:

Én is ugyan ilyen vagyok sajnos és én is minden alkalommal mikor valami furcsát vettem észre rá bizonyítottam, hogy biztos megcsal. Fél évig tűrte aztán szakított mert már nem tud bízni abban, hogy meg tudok változni. Teljesen össze vagyok törve én is mindennél jobban szeretem de már nem tudok mit tenni.

A saját érdekedben fejezd ezt be, hidd el hogy szeret és azért van veled. Kívánom, hogy ne kelljen megtapasztalnod milyen elveszíteni a viselkedésed miatt 😕

Kitartást kivánok és győzd le azt a félelmed! 🙂

2018. szept. 2. 11:56
 14/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a választ! Sok erőt adtak, de ennek ellenére is nagyon nehéz. Kicsit már javult a helyzet, de még mindig nem az igazi. Egyik nap azt mondta, hogy elgondolkozott a szakításon, de egyelőre nem áll szándékában szakítani, meg szeretne velem tervezni hosszabb távra. Azonban attól tartok, hogy ha egyszer valaki elgondolkozik a szakításon, akkor az idő kérdése és ténylegmeg fogja tenni. Pedig próbálok változni, de néha úgy érzem, hogy vége lesz a kapcsoltunknak.
2018. szept. 2. 12:05
 15/16 anonim ***** válasza:

szia, bocsi ez hosszu lesz, de remelem tanulsz belole valamit!

csak a feltekenyseg a problema? mert nekem speciel szemelyisegzavarom van (ez ne ijesszen meg, nem orult vagyok, csak par dologban eltero viselkedesi mintat mutatok, mint az atlag; peldaul en is betegesen feltekeny vagyok/rettegek attol, hogy elhagynak).

nem tudom segiteni fog-e, de meselek magamrol. 3 eves kapcsolatomnak lett vege a szemelyisegzavarom miatt, az egyik foludas a betegesen feltekenykedes volt, hozzatennem, ongyilkossagi hajlamom is van, ami miatt kozel voltam hozza, hogy vegetvessek mindennek a szakitas miatt. lenyeg a lenyeg, elkepzelheted mennyire tonkrementem en is ebben, illetve az exem. ha sokaig nyomod afele, hogy o rosszul erezze magat (nyilvan nem szandekosan, gondolom te sem akarsz feltekeny lenni), akkor egy ido utan ki fog szeretni beloled es onnan mar nincs visszaut. mikor ez megtortent a kapcsolatomban, igertem neki mindent, es en magam is elhittem, hogy a valtozas lehetseges, ugymond "csettintesre". de ez nem igaz. bar probalkoztam es elfojtottam a nagyreszet, akkor is neha kijott, plusz engem teljesen megbetegitett, hogy mindent magamban kell tartani. de a lenyeg, hogy soha tobbet nem szeretett belem az exem ujra, csak vergodtunk, szenvedtunk ketten, amig veget nem vetett ennek a szakitassal.

en nem tudom, hogyan szedtem ossze magam a szemelyisegzavarommal, de valahogy megis eldegelek, es meg egy uj kapcsolatom is lett. eleje jo volt (mint elozonel is), aztan itt is kezdett a feltekenyseg eluralkodni, betegre aggodtam magam, remegtem minden "jeltol", ami megcsalasra utalhat, volt hogy 2 oran at sirtam panikrohamot kapva, hogy eppen megcsal (ha kiment szulinapozni pl valakivel es meg volt hivva egy csaj, akivel anno volt koztuk valami). aztan neki is megtortent a kiszeretes. ugyanaz az igergetes, probalkozas. mostmar jobban megy, ebben a kapcsolatomban sokkal kevesebb szenvedest okoztam a feltekenyseggel, probaltunk dolgozni rajta, olyan szitukat probaltam elfogadni, aminel anno eretvagtam volna (pl hogy egesznap azzal a csajjal dolgozott kettesben, aki ugy tunt, tetszik a baratomnak). aztan idovel jobban es jobban elfogadtam, bar nem tetszett, de nem panikoltam es sirtam es a baratomnak nem is emlitettem semmit barmifele rosszerzesrol. tudtam, hogy minden kapcsolatomat szetcseszne ez a viselkedes, mehetek ra a kovetkezo csavoral, de ugyanez tortenne. sajnos terapiara nincs penzem, de en amennyit tudok, akaraterovel elerek. mindig emlekeztetem magam, hogyan ereztem magam elozo szakitasnal, hogy ne kelljen ujra ezt atelni. emlekeztetem magam, hogy ezzel fajdalmat okozok a partneremnek. kompromisszumokat kotunk, van par dolog amiket semmikepp sem tudnek elviselni (kozeli lany baratok pl), az neki okes, mert amugy sem voltak soha igazan. aztan 1-2 dolgon kivul, ami no-no nekem, a tobbin probalok dolgozni, elfogadni, hagyni, hogy tegye.

eees azt mondom, haladok! mar van olyan is, hogy kimegy haverjaval inni es nem is gondolok arra, hogy megcsalna. vagy ha a munkatarsnojevel van egesznap, az se keszit ki, megyek tovabb a sajat napommal. nem teszek fel buta kerdeseket. sokkal kevesebb a veszekedes. ez egy hosszu es nehez ut, de eljuthatsz egy jobb allapotba, ha a baratod partner ebben es segit es megerti, hogy neked komoly problemad van es nem csak hisztis vagy. ha latja, hogy probalkozol foggal-korommel, ebbol lehet javulas, o is meghallgathat, mi az amit jelenleg pl ne tegyen, mert kikeszit, es amin kepes vagy valtoztatni, azt probald meg feldolgozni mikozben o pozitivan visszaigazol (pl baratom mondta, hogy nem akar semmit munkatarsnojetel, meg nem egesznap csacsognak, mint ahogy en elkepzelem).

sok sikert!

2018. szept. 18. 09:44
 16/16 anonim ***** válasza:

Ha együt vagytok, miért nem együtt fesztiváloztok?

Ha külön szerettek bulizni, miért vagytok együtt?

2018. okt. 16. 10:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!