Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nálatok hogy működnek az anyagi dolgok?
Ti mit hogyan csináltok, gyűjtötök e közösen?
Mennyire szólt bele a családod a pároddal a penzugyeidbe?
A szüleim azt mondják hogy barátnőm a szüleinek ad pénzt. Az én szüleim sokat segítenek nekünk, parome nem igazán. Meg ehhez hasonló dolgot mondanak és nem tudom hogyan reagáljak..
Beszéltem barátnőmmel ő azt mondja nem így van..
Közös kassza úgymond már együtt élés előtt is volt, de szó szerint közös lakás óta.
Nem szóltak bele, semennyire.
Az "én" egy havi fizumból megélünk kaja+ rezsi, heti 2x-i szórakázás, és heti 1x-i vásárolgatás, ruha, vagy hobbi területén, illetve nagyon sokat "eating-outolunk". Ebből fenntartunk 3 járművet is, és egy nyaralót, amivel igazából a területi illetékeken kívül nincs semmi kiadás. Párom fizuja pedig minden hónapban el van téve, mert amúgy sem tudnánk elkölteni.
Havi szinten Excel táblázatba vezetjük a számlákat, külön számlánk van, de mert 18 éves korunktól megvannak már. Teljesen közös kassza, minden közös.
Külön kassza és ha komolyra fordul a dolog akkor szerződés. Innentől kezdve azt csinál mindenki, amit akar. Egyáltalán nem érdekel és őt sem. Ha ő a családjára akarja költeni, vagy épp adományozni szeretne hát csinálja.
Senki nem szólt bele semmibe. Miért tennék?
A házasságunk óta közös kasszán vagyunk. Eleinte még megvoltak a külön számlák, majd összevontuk megtakarítási okokból. Egy bankszámla van, társtulajdonosok vagyunk és mindenkinek van kártyája. A céges utalásokat a férjem intézi, a magánutalásokat én, de bármelyikünk bármikor beléphet az internetbankokba.
A havi kiadásokat egy Excel táblában írjuk, de a 100 forintos tételeket is. Például kávé stb. Én havonta készítek erről egy kimutatást, kördiagramot és átbeszéljük. Az apró kiadásokról mindenki dönt, a nagyobbakat megbeszéljük, hogy mi fér bele és mi nem. Szerencsére azonos az értékrendünk, soha nincs vita.
A szüleink pedig az elejétől fogva nem szólnak bele semmibe. Néha tájékoztatjuk őket, hogy jól haladunk, de ez is, csak a megnyugtatásuk miatt van.
Kulon elunk. Mindegyikunknek sajat lakasa/haza van. A csalad nyilvan nem szol bele felnott emberek eletebe.
A kozos programokat megbeszeljuk, ritkan enged fizetni, egyedul soha, max. felezes, pedig en keresek jobban.
Kozosen gyujteni nem kell, minden megvan kulon is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!