Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Esélyt kellett volna adnom vagy elegendőek a kezdeti jelek?
Sziasztok. Netes ismerkedésről van szó, pár hónapja csetelünk,képen tetszünk egymásnak, nemsokára találkoztunk volna.Ő 26/F,én 27/N.A probléma az hogy iszonyatosan önbizalomhiányos, többször szóvá tettem hogy nem esik jól mikor negatívan nyilatkozik magáról és hogy hajlamos pesszimistán látni a dolgokat. Azt mondta hogy az előző kapcsolatai jelentős szerepet játszottak abban hogy így tekintsen önmagára és bár szívesen megígérné hogy megpróbál ezen változtatni,de úgy érzi nem fog menni.
Nekem az előző szakításomnál jelentős indok volt,hogy a párom így viszonyult magához, elhanyagolta magát, úgy érezte nem érdemel meg dolgokat. Most azt látom hogy ha nem vagyok észnél ugyanebbe a hibába esnék,ha összejön néni. Úgy érzem nem várhatom el, hogy megváltozzon és szerintem nem is fog, viszont az én nyelvemre lefordítva ez úgy tűnik, hogy nem is érek neki ennyit, hogy legalább megpróbálja, pedig azt mondogatta hogy nálam jobban még senkit sem kedvelt ennyire.
Ezért most felhagytunk a további aktív,napi beszélgetéssel,de mindketten nagyon szenvedünk tőle.
Jól tettem vagy támogatóbbnak,türelmesebbnek kellett volna lennem?

Jól döntöttél, egy kicsit se bánd, hogy elengedted ezt a srácot. Az önbizalomhiány reneteg problémát szül egy kapcsolatba. Az ikyen emberek gyakran betegesen féltékenyek, mert az a képzetük, hogy úton útfélen találsz nála jobbat, állandóan bizonygathatod hogy szereted, jó neked stb, aztán ahogy kicsit "elmarad a dicséret", már megy a vita, vádaskodás, hohy mar nem szeretsz, van neked mas, egyebek. Nagyon sokat lehet sérülni egy ilyen kapcsolatban.
Jó, ha már az elején ki tudod ezt szűrni, aztán búcsút inteni neki.
Lehet, hogy nálad is van valami, hogy folyton bevonzod az ilyet, de szakemberrel talán kidwrül.

#10, igen ezt is jól látod. Te feltehetőleg törődő, támogató lelkületű vagy és egyrészt ezért foglalkozol velük, másrészt ezt érzik is rajtad, hogy te majd megértő és türelmes leszel velük. Na pont ezért ahogy a #9 valaszban is írtam nem lenne változás, és a végtelenségig nem tudnál türelmes lenni.
Mivel felismerted a helyzetet és jól kezelted, szerintem nincs probléma.

Soha nem jönnék össze ilyen emberrel. Jól döntesz, ha keresel mást.
25f

Hogy egy picit a srácot is védjem, iszonyat nehéz ebből az önsajnáló, saját magát maró állapotból kijönni, tipikus jele a nulla önbizalomnak és a sok csalódásnak.
Nekem a legjobb barátom segített ebből kilábalni, sokat támogatott, egyszer aztán elpattant az agya és jól kiosztott, hogy semmire nem megye ezzel, ráadásul őt bántom a legjobban vele, mert úgy állítom be, hogy szerinte is értéktelen vagyok , holott ez nagyon nem igaz.
Na innentől elkezdtem magam összeszedni, tudatosan figyelni, hogy ne nyavalyogjak, ne panaszkodjak, ne tegyek önbántó megjegyzéseket és viszonylag hamar el is tudtam ezt hagyni. Na most ezek után ki merem jelenteni, aki folyton csak pátyolgatást akar, az menjen a jó büdös fenébe. Egy idő után olyan szinten lehúz, hogy már nem tudod mi bajod. Kiábrándító. Szóval nem hagytál ki semmit.
Plusz azt gondolom, ha olyan nagyon akartátok volna, hiába 300 km meg diploma és a csomó egyéb kifogás, egy hétvégén bőven meg lehetett volna oldani a találkát, azon semmi nem múlik. Nem tettétek. Szerintem egyikőtök sem akarta igazán ezt a dolgot.
Köszi neked is.
Igen, tudom milyen mélyre lehet ebben süllyedni, azért is vívódtam.
Én szerettem volna hamarabb is találkozni,de úgy gondoltam hogy ez a srác dolga, hogy feltegye a kérdést. Mikor utaltam rá hogy mire várunk, akkor kaptam ezeket az indokokat, plusz azt hogy fél hogy csalódást okoz. Hát azt okozott, de leginkább azzal hogy a pozitív reakcióim ellenére nem ér neki ennyit ez az egész.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!