Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Esélyt kellett volna adnom...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Esélyt kellett volna adnom vagy elegendőek a kezdeti jelek?

Figyelt kérdés

Sziasztok. Netes ismerkedésről van szó, pár hónapja csetelünk,képen tetszünk egymásnak, nemsokára találkoztunk volna.Ő 26/F,én 27/N.A probléma az hogy iszonyatosan önbizalomhiányos, többször szóvá tettem hogy nem esik jól mikor negatívan nyilatkozik magáról és hogy hajlamos pesszimistán látni a dolgokat. Azt mondta hogy az előző kapcsolatai jelentős szerepet játszottak abban hogy így tekintsen önmagára és bár szívesen megígérné hogy megpróbál ezen változtatni,de úgy érzi nem fog menni.

Nekem az előző szakításomnál jelentős indok volt,hogy a párom így viszonyult magához, elhanyagolta magát, úgy érezte nem érdemel meg dolgokat. Most azt látom hogy ha nem vagyok észnél ugyanebbe a hibába esnék,ha összejön néni. Úgy érzem nem várhatom el, hogy megváltozzon és szerintem nem is fog, viszont az én nyelvemre lefordítva ez úgy tűnik, hogy nem is érek neki ennyit, hogy legalább megpróbálja, pedig azt mondogatta hogy nálam jobban még senkit sem kedvelt ennyire.

Ezért most felhagytunk a további aktív,napi beszélgetéssel,de mindketten nagyon szenvedünk tőle.

Jól tettem vagy támogatóbbnak,türelmesebbnek kellett volna lennem?

2018. jún. 2. 07:26
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
78%
Azért a találkozót megvárhattad volna ezzel. De ha igazán tetszene, akkor meg is vártad volna.
2018. jún. 2. 07:30
 2/18 A kérdező kommentje:

Összejönnénk* elírtam.

A választ pedig köszönöm.

2018. jún. 2. 07:34
 3/18 anonim ***** válasza:
100%

Pár hónap?? Ha én nem tudok találkozni pár napon belül, el is felejtem az illetőt, nem kell a virtuális kapcsolat.

Ha már most probléma van én a helyedben nem erőltetném tovább.

2018. jún. 2. 07:35
 4/18 A kérdező kommentje:
Köszi a véleményeket, mentek a zöld kezek.
2018. jún. 2. 07:40
 5/18 anonim ***** válasza:
18%
Az elsővel értek egyet, valószínűleg nem tetszik neked a srác. Nem véletlenül nincs önbizalma.
2018. jún. 2. 08:21
 6/18 A kérdező kommentje:

Az a helyzet, hogy pontosan olyan külsőre mint amilyenre vágyok,de sajnos nem minden a külső. Többször mondtam neki hogy tetszik nekem,mert így is van. Az a bajom,hogy félek hogy úgy lesz mint az előző kapcsolatomban, hogy hiába mondom, nem hiszi el, hiába igazolják a cselekedeteim is, végül feladom évek múlva.

Azért köszi neked is.

2018. jún. 2. 08:27
 7/18 anonim ***** válasza:
87%

Egyrészt hónapokig nen jó elhúzni a netes ismerkedést, ha szimpik vagytok egymásnak, találkozni kell, aztán majd élőbe kiderül. Kár rabolni az időt virtuális "kapcsolatra". Nekem is volt régen ilyen ismerkedésem, és 1 hónap után mindig találkoztunk már, aztán vagy lett belőle valami, vagy nem.

Másrészt az ismerkedés azért van, mert hát ugye nem is.ered, de ilyenkor megtudsz róla dolgokat, amik vagy szimpatikusak, vagy nem. Te tudod, hogy milyen párt keresel, és nem külsőleg, hanem hogy milyen természete, élethez való hozzáállása, mennyire egyezzetek véleményekben stb. Ha ezekben szimpatikis és úgy érzed egyeztek, és lehet belőle valami, akkor találkozni kell, aztán majd a többi kiderül. De ha az illető már itt "megbukik", mert már itt kitűnik olyan probléma amit nem tudsz és nem is akarsz nagyon eltűrni, mert már az előző kapcsolatodban is ezt már megtapasztaltad, akkor azt kár erőltetni, én azt gondolom.

Hiába jön be külsőre, meg a többi dologba jó lenne, ha már az elején találsz olyat, ami ennyire zavar, és mar azon megy az agyalás, hogy ebben változnia kell, meg majd talán a segítségeddel stb, akkor már meg is ette a fene az egészet. Ne kelljen mar azzal kezdeni az egeszet, hogy türelmes vagy, meg pátyolgatod a lelki világát, hogy "valami értelmeset" kihozz belőle.

Nem kell megalkudni az első "jelentkezővel", ha (számodra) fontos dologban hibádzik.

2018. jún. 2. 08:53
 8/18 A kérdező kommentje:
Megerősített a válasz abban hogy jól döntöttem. Igen, nem kellett volna eddig sem húzni,csak 300km-re lakik és épp a diplomáját teszi le,ezért vártunk. De persze kifogás az mindig lesz.
2018. jún. 2. 09:14
 9/18 anonim ***** válasza:
100%

Nem érdemes erőltetni, és neki is az a jobb, hogy odafigyeltél és észnél voltál.

Ridegnek tűnhet, de gondolom nem a pszichológusa, pótanyukája vagy lelki szennyesládája szeretnél lenni. És neki sem lenne jó beleélnie magát, aztán újra csalódnia.

Eleve már az intő jel, hogy több hónapnyi chat után is csak felmerült, hogy majd találkoztok. Ez annak a kézzel fogható jele, hogy nem alakul semerre, nincs mögötte komoly szándék és tett, a végtelenségig csak írogatna és traktálna a bajaival. Egymás idejét rabolnátok.

És nagyon jól látod, hogy neki nem ér annyit, hogy változni akarjon.

Egyébként sem működik az, hogy majd egy kapcsolatban kivirágzik. Igazából pont fordítva van. Ha türelmes, megértő és támogató lennél és készen benne lennétek a kapcsolatban, akkor mindig csak elvárná, hogy pátyolgasd a lelkét, legyél megértő vele.

Te hiába akarod támogatni, ha ő vígasztalásra vágyik és nem akar változni.

Hónapok álltak a rendelkezésére. Hónapokig ismerkedtetek, hónapokig bizalmat és esélyt adtál neki. Tetszik is neked, gondolom ezt tudja is. Ezekből, HA akart volna, akkor ha lassan is, de építgethette volna az önbizalmát. Te egy kapcsolatot szeretnél, ő pedig valakit, aki sajnálja és meghallgatja. Ezért nem történt semmi hónapok alatt.

Nyilván ő is megérdemli a boldogságot, de ehhez először neki kell magában rendbe rakni a dolgokat. Mas helyette ezt nem teheti meg.

És még azon is gondolkoz el, hogy emiatt mentetek szét az előző pároddal. Most pedig még nem is találkoztatok, de ez a téma. Nem sülhet el jól.

2018. jún. 2. 09:20
 10/18 A kérdező kommentje:
Igen,ez így van. Azon kell még elgondolkodnom hogy hogyan ne az ilyen férfiakat vonzzam be. De már segítséget kértem közben szakembertől, remélem hogy rájövök a módjára,mert szerintem nekem is van kehélyem jócskán ha folyton ezt hozza az élet elém.
2018. jún. 2. 09:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!