Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Van itt rajtam kívül olyan nő, akinek a párkapcsolata megingott egy másik nő miatt?
Egy kapcsolatot két személy hozott létre, ugyanaz a két személy is szükséges ahhoz, hogy megromoljon az a kapcsolat.
A 3. fél akár fejre is állhat, de ha a kapcsolat harmonikusan boldog, akkor próbálkozása célt téveszt.
Nem a 3. fél a hibás jelen esetben. Eleve rossz a kapcsolatotok. Lásd be.
Nem megingott. Elváltunk.
Még ő is elismerte utólag, hogy köztünk minden rendben volt, csak ő nem tudott nemet mondani. Kitartóan hajtotta a csaj, hónapokig elutasította, de egyszer csak nem ment.
Aki szerint két ember kell, hogy tönkremenjen a kapcsolat: akkor ha egyszer megüt a párod, akkor az is a te hibád is? Ugye, nem? Onnantól, hogy az egyik nem a kapcsolatba fektetni az energiáit, a másik már tehet bármit.
A jó kapcsolathoz kell két ember. Tönkretenni egy is elég.
"Aki szerint két ember kell, hogy tönkremenjen a kapcsolat: akkor ha egyszer megüt a párod, akkor az is a te hibád is? Ugye, nem?"
De igen, mert te választottál egy agresszív embert. Annak pedig jelei vannak, amit te nem voltál hajlandó észre venni.
"Még ő is elismerte utólag, hogy köztünk minden rendben volt, csak ő nem tudott nemet mondani. Kitartóan hajtotta a csaj, hónapokig elutasította, de egyszer csak nem ment."
Nem volt elég szilárd a kapcsolatotok. Sorry. De hogy volt minden rendben a kapcsolattal, csak mentegetett téged, hogy ne érezd magad hibásnak. És látom, el is érte a célját ezzel, mert te már hátra dőltél és már elkönyvelted magadnak, hogy te ártatlan vagy, ő volt akarat gyenge.
Mond csak, miért is mondott végül igent? Csak mert a 3. fél ostromolta megállás nélkül?
Na, akkor tételezzük fel, hogy téged is ostromol hónapokon keresztül egy pasi, a végén te is igent mondasz neki, ha valóban szereted és tiszteled a párodat?
Ui.: ez még most jutott eszembe, ha valóban jól működött az a kapcsolat, akkor miért is mondott igent?
Ha tényleg megkapott tőled mindent, szeretve érezte magát melletted, szemében csinos voltál, akkor hogyan is mondhatott igent egy másik nőnek?
Ösztön? Hagyjuk már! Ez a kifogás és a felelősség nem vállalása.
Be kell látni, tudom nehéz, de egy kapcsolat megromlásáért mindig csak az a két fél a felelős, akik létrehozták azt a kapcsolatot.
Olvassatok pszichológiai és párkapcsolati témában könyveket.
65%-os úgylátszik még nem nyálazta át a teljes szakirodalmat, mert nem jutott el az "új ingerek" részhez!
Ez pedig úgy mondom, hogy én voltam az, akinek pont a tökéletesség ölte meg a kapcsolatát. Annyira nem volt semmi konfliktus, annyira jól ment a szekerünk, mindent meg tudtunk beszélni, kiélni a vágyainkat, ismertünk egymást öviről hegyire...
És akkor jött egy ismeretlen, aki flörtölgetett velem. A párom nyomában sem érhetett se külsőre, se jellemre. De mégis imponált, hogy kitartó, hogy szépeket mond (és ez tisztességtelen előny, mer pl a páromtól már megszokott és nem jelent akkora izgalmat mint egy idegentől). De a történet vége, az hogy a páromtól kezdtem elhidegülni. Megunni. Hiába volt tökéletes minden az új ingerek erősebben hatnak.
És én ezt megéltem megtapasztaltam. Nem tudom a páromat okolni semmiért, mert én voltam a hülye. Az új ember ad egy plusz izgalmat, amit a párunk nem tud megadni, mert ismerjük, mint a kényelmes, kikopott bőr kanapénkat. És hiába ő a legkényelmesebb a világon, egy új dezignos bútor akkor is könnyebben felkelti a figyelmed és nagyon megörülsz neki.
Ez unfair helyzet, és meg lehet tanulni kezelni. De ahhoz fel is kell ismerned, hogy mibe kerültél, és észnél kell lenned!
Az összes pszichológiai könyv azt mantrázza, hogy mindig a nő legyen emberfeletti szinten tökéletes, különben jogos a félrelépés.
Pont olyan volt a házasságom, mint az exemé. Milyen meglepő... Ő hízott 15 kilót, kopaszodott... mégse én léptem félre.
Naivság azt hinni, hogy ha a férjed naponta háromszor bő nyállal leszopod, ragyog a ház, három fogásos ebéddel várod, és 16 éves korod után egy percet se öregszel, akkor nem csal meg.
Egyet nem tudsz megadni: az újdonság izgalmát. Ez a legtöbb félrelépés oka.
Nincs ebben semmi misztikum.
Nem választottam rosszul. 14 évig éltünk boldog házasságban, van két csodás gyerekünk. Ő azt gondolta, hogy úgy is megbocsájtok. Tévedett. Innen nézve ő választott rosszul. :)
10+ év házasság után nincs már lángoló szerelem. Aki mást mond, az hazudik. És hopp: már be is fér a harmadik. Csak van, aki tud nemet mondani, van aki nem.
Visszatérve az újdonság varázsára.Erre a kérdésre az a vallásos válasz, h az ördög megkísérti az embert, olyan dolgot ajánl fel ami édes, vmiért kecsegtető, és akkor az ember el kezd azon fantáziálni h az újjal milyen lenne, arra meg aalig lesz hely az agyában h a párja milyen jó tulajdonségokkal rendelkezik. És ha beférkőzik az új az agyába, öröm endorfinok, izgalom minden, és így szépen felborulhatnak jó kapcsolatok. Az emberek nem monogámok,egy ember vonzódik többhöz. 2 ok lehet ha nem jön össze egy másikkal, vagy félelmei vannak,vagy eldönti h nem kockátatja a kapcsolatát.
Amikor félremennek vmi hiányik a kapcsolatból, van amikor semmi, csak az újdonság varázsa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!