Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Rá lehet valahogy venni egy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Rá lehet valahogy venni egy férfit arra, hogy vigyázzon magára? Illetve arra, hogy ha mégis megtörténik a baj, akkor szóljon?

Figyelt kérdés

A páromról volna szó. Munkában szerszámokkal dolgozik, és mindig történik vele valami, tegnap már az n+1. alkalommal mehetett a sebészetre, egy lepattant fémdarab csúnyán megsebezte a karját, holnap megyünk röntgenre, hogy kiderüljön, benne maradt-e a karjában a fémszilánk -

egy már van a kézfejében, nem olyan rég került oda, úgyhogy tegnap már ismerősként fogadták a sebészeten. Emellett volt már egy csomó hasonló balesete.

Teljesen kész vagyok tőle.

Minden áldott reggel megkérem, hogy vigyázzon magára, ő minden áldott reggel megígéri, majd rendszeresen szembesülök ezzel.

Na de azt is hogy... Fel nem hívna ám ilyenkor! Nem, munkatársak segítségével ellátják a sérülést gyorsan amennyire lehet, valaki beviszi a rendelőbe, ott ellátják rendesen, mikor végeztek, akkor pedig állapotától függően visszamegy dolgozni(!!!) vagy hazamegy, és este, mikor én is hazaérek, akkor meséli el, hogy mi történt.

Ettől is teljesen kész vagyok.

Szerintetek tudok csinálni BÁRMIT, hogy odafigyeljen egy kicsit magára? Teljesen tojik ezekre, utólag csak legyint, hogy de hát nem is komoly baj (végülis, némi spriccelve távozó vér nem is komoly), én meg totál ki vagyok készülve, állandóan aggódok miatta, mert egyrészt tudom, hogy történni fog ilyesmi előbb-utóbb, másrészt tudom, hogy akkor nem fogok tudni róla, szóval folyton bennem van, hogy "akár épp most is kórházban lehet"..

Minden mást meg tudunk beszélni, minden más problémán tudtunk segíteni, de erre a két dologra egyszerűen nem tudom rávenni (hogy vigyázzon & hogy szóljon), ha a fejem tetejére állok, akkor se. Legalábbis én így érzem, és eléggé kezdek kétségbeesni.

Van valami ötletetek, hogy hogy tudnám rávenni ezekre, hogy tudnék hatni rá? Már elmondtam neki mindent, amit itt írtam, elmondtam hogy ez fontos lenne nekem, elmondtam hogy miért lenne fontos, stb, de ide más kell, úgy tűnik.

Mit tehetnék?

(27 évesek vagyunk mindketten, ha ez számít)

2018. máj. 16. 10:05
 1/6 anonim ***** válasza:

Tarts neki egy munkavédelmi oktatást otthon.Érvelj azzal, hogy ha nem tartja be a munkavédelmi előírásokat és úgy éri valami, holott a munkáltató biztosítja a szükséges eszközöket illetve a munkahelyi környezet megfelel az előírásoknak munkavédelmi szempontokból akkor ő csak rosszul járhat.

A munkavédelem célja a dolgozó egészségkárosodásának a megakadályozása.

De ez nem terjed ki arra az esetre ha bizonyíthatóan a dolgozó nem rendeltetésszerű eszközhasználatából és a munkavédelmi előírások figyelmen kívül hagyásából történt.

Azt is mondd el neki nyugodtan, hogy nem kívánsz egy felelőtlenségből végtag vesztett, vagy egyéb módon lesérült férfival élni.

Érvelj higgadtan, logikusan, kész tényekkel, és ha legközelebb megsérül ne ugráld körül.

2018. máj. 16. 10:29
 2/6 anonim ***** válasza:
Ha tudnam, hogyan lehet teljesen veletlen baleseteket elharitani es elore megjosolni, majd kikerülni akkor mar a letezesem is allamtitok lenne :"D.
2018. máj. 16. 11:06
 3/6 anonim ***** válasza:
Hogy jártál volna, ha nagyapám lett volna a férjed. Szegénynek volt olyan, hogy elütötték vagy karambolozott - és ebből otthon senki nem tudott meg semmit. Csak évtizedekkel később mesélte el. (orvosi papírok megvannak)
2018. máj. 16. 11:44
 4/6 anonim ***** válasza:

Túlzásba viszed az aggodalmaskodást. És ha szólna ? Odamennél, ellátjátok, ahogy tudjátok, bementek az orvoshoz, ott meg ellátják rendesen. Biztos "végig izgulnál" ahelyett, hogy akkor szembesülsz a dolgokkal, mikor már minden rendben van ? Nem mindig azzal van a baj, hogy az ember nem figyel oda magára. Vannak munkakörök, aminek ez velejárója sajnos.

31/f

2018. máj. 16. 12:05
 5/6 A kérdező kommentje:

40 km-re dolgozok tőley szóval nem tudnék odamenni, de tudnék róla... Szerintem ez eléggé alap dolog :(

Honnan tudjam, hogy most nincs kórházban pl, mert frissen lyukas erekkel dolgozik? 5-kor indul haza a vonatom, egy óra az út, szóval majd 6 körül megtudom, addig aggódhatok, mert ha baj lenne se szólna :(

2018. máj. 16. 13:29
 6/6 anonim ***** válasza:

Gépekkel dolgozni azt jelenti, hiába figyelsz, BÁRMIKOR megeshet a baj.

Apa is havonta-kéthavonta járt a szemészetre, mert fémforgács ment bele, a flex sokszor szalad meg neki, hiába figyel oda, előfordul.

Én ha nem viselem a konyhai védőkesztyűmet 10/8 biztosan elvágom az ujjam, pedig nem beszélgetek, nem megy rádió, semmi.

2018. máj. 16. 16:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!