Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Van itt olyan, aki orvostanhallgatóval jár (t)?
És olyan, akinek a párja ráadásul távolabbi egyetemen végzi az egyetemet,tehát távkapcsolatban vannak?
A barátnőm Szegeden elsőéves, én Pesten dolgozom,jó esetben hétvégenként találkozunk.
Elég rosszul veszi az akadályokat a tanulmányait illetően: nehezen megy neki, sokat kell tanulnia, főleg így vizsgaidőszak közeledtével rengeteget hisztizik,mert nagyon frusztrált.
Szeretem őt, de nem tudom, hogy ez így hosszútávon hogy fog működni. Valakinek hasonló tapasztalat, bármi jó tanács?
29/F

" azt gondolom, hogy ennek semmi köze a "szexista társadalmi diskurzushoz", akinek orvos/medikus a párja, vagy bárki a családjában, az tudja, hogy ez a hivatás mivel jár."
Hát rosszul gondolod, és valszeg azért, mert nem látod át, hogy a makrotársadalmi folyamatok hoyan csapódnak le az egyén életébe, a mikorokörnyezetére.
Ha egy ország konzervatív, szexista módon gondolkozik a nőkről, ahol tradicionálisan még mindig zártak a női szerepek, mert a többség azt gondolja, a nőknek a legfőbb dolga a gyerekszülés (vö. a házelnöktől kezdve Ákosig ez az uralkodó diskurzus9, akkor az egyszeri magyar férfi, akinek a párja a hivatásának próbál meg élni, és egy klasszikusan maszkulin pályán boldogulni, mint amilyen az orvosi, könnyen nevezheti női hisztikézésnek a párja erőfeszítéseit egy megfeszített vizsgaidőszakban.
Jó lenne, ha átlátnád ezeket a társadalmi folyamatokat a maguk komplexitásában!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!