Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért nem képes értékelni a párom, hogy tetszeni szeretnék neki?
Úgy érzem, képtelen vagyok megfelelni a páromnak (30/F). Folyamatosan, ha pl. filmet nézünk, mondja, hogy az a ruha milyen dögös, meg ilyenek. Én pedig sokszor vettem hasonlót, és arcizma sem rándult, meg sem dicsért.
A legutóbbi esetet pedig még senkinek sem mertem elmondani... Akkor egy amcsi sorozatot néztünk, és az egyik csajon lévő élénk színű rúzsra mondta, hogy húúú, de jó, és nekem is megtetszett. Vettem egy hasonlót, és ezúttal észre is vette, csak beszólt, hogy neki ez a rúzs azon a 18-20 év körüli csajon tetszett, és 30-hoz közeledve bohóckodás az egész, nem kell papucskodnom neki. Többször mondott hasonlót, csak akkor nem direktbe rám, hanem a 30 körüli, gyerektelen, divatozó nőkre mondta, hogy ritka szánalom, hogy a külsejük élteti őket. Nagyon érdekel az öltözködés, heti 3x járok edzőterembe, étrendem is van, hobbi szinten sminkelek is, de valamiért nem vettem magamra ezeket a beszólásait, de most már kezdem.
Határozott, büszke nőnek ismer mindenki, nem is merem ezeket elmesélni senkinek, mert kezdem szégyellni, hogy eltűröm ezeket és görcsösen próbálok megfelelni neki. Már teljesen úgy nézek ki, olyan formában vagyok, mint az általa idealizált, ajnározott nők, de rajtam semmi sem érdekli őt.
Azt is megjegyzem, hogy a munkahelyi dolgaim sem érdeklik, a barátaimmal kapcsolatos dolgok sem, pedig én mindig figyelek rá, mindent megjegyzek, de ez egy másik probléma. Most arra lennék kíváncsi, hogy miért lehet ez, hogy nem tudok megfelelni neki sehogy sem külsőre, mikor elvileg nagyon jó nőnek tartanak, egy rakás férfi udvarol, ráadásul pont olyan dolgokkal is meglepem, amik neki tetszenek.
Már ott tartok, hogy elhagyom, mert ha kommunikálni próbálok vele, akkor azzal jön, hogy ne hisztizzek, semmi baj a kapcsolatunkkal.
Kezdek nagyon beleunni...
27/N
Akkor meg minek pazarlod az idődet ilyen pacákra?
Csak egy okot mondj!
Az pl. lehet,hogy önbizalomhiányos és ahelyett,hogy magát próbálná rendbe tenni,inkább a te egódat rombolja le.Ha annyiszor lenne csak 5 ft-om,amennyiszer ezt láttam a környezetemben,abból már nyaralót vehetnék magamnak 2 országban is.
Kerdező, minek vagy vele, ha te ennyire "jobb vagy nála"?
Nekem az a véleményem, hogy nem az van, hogy rádunt, hanem ő egy önbizalomhiányos s..gfej, és szándékosan rombolja a te önbizalmad is. Direkt ledegradál, hogy ezáltal ő legyen fölényben. És megteheti, mert te hagyod. Direkt lesed minden kivanságát, fokyamatosan puncsolsz neki, ezt látja, es tudja, annál inkább földbe döngölhet.
Ez egy bántalmazó kapcsolat előszobája, enyhébb fokozata.
Szedd össze magad, az önertekelésed rakd helyre, aztán dobd ki. Sokkal jobbat találsz. Es 27 évesen egyáltalán nem vagy öreg, el ne hidd neki.
Cdak arra vigyázz, hogyha már végre elhatároztad magad, akkor tarsd magad hozzá, meg ne gondold magad azért, mert ő esetleg nem akar elengedni, és szavatkozik, hogy megváltozik. Nem fog, max rövid időre, aztán folytatja tovább.
Ismerem már a fajtáját, nem hagyja majd könnyen a szakítást, a csillagokat is leígéri majd az égről.
Nekem is volt hasonló pasim, de én ezt nagyon hamar meguntam, az ilyen viselkedés engem gyorsan kiábrándít. Nekem is jöttek akkor az ígéretek, rá sem ismertem, pedig előtte meg állandóan azt hangoztatta, hogy nem szerelmes, nem tud az lenni. De engem akkor már nem erdekelt.
Teljes passzivitás jellemzi. És ennek tetejében még bunkó is, illetve teljesen készpénznek veszi, hogy te neki ott leszel és vele maradsz. A francokat... tényleg jobbat érdemelsz. Kár félni attól, hogy ennyi idősen már nem találsz mást, mert ha ennyire nem becsül téged valaki és semmibe vesz, akkor az is jobb ha egyedül vagy. De mondom, ez nálad biztosan csak időleges lenne, mert vannak még olyan férfiak, akik nem szállnak el maguktól, ha szép a barátnőjük és nem unnak rá, hanem örülnek neki. :)
Én is kíváncsi lennék, hogyan reagálna ha visszanyalna a fagyi és te kezdenéd el szúrkálni, csak olyan kedvesen, de célzatosan. Utána pedig szintén kedvesen ott hagyni, hogy keressen magának olyat, aki megfelel az ízlésének. Azt hiszem, nézne egy nagyot.
Ja és valóban lehet a dologban önértékelési probléma, valahol mélyen irigykedik, de közben elégtétel neki, hogy ennyire próbálsz megfelelni... ez a legalattomosabb és visszataszítóbb dolog az egészben.
A Te érdekedben szabadulj meg tőle!
Hát lehet a srác nem is találna mást elhiheted. Senkinek se kell egy önző, becsmérlő alak aki a saját sikertelenségét ügykompenzálja, hogy a másikat maga alá húzza a fejében levő hatalmi rétrán.
Te viszont simán találsz mást. Marhára nem 60 éves vagy, csak 27.Ilyenkor m€g azt teszel amit akarsz, dolgozol, tanulsz
babázol, pasizol,világot láthatsz bármelyiket átélheted ami vonz.
Én is ilyen korban találtam meg a párom s nagyon szeretem. Nem azért mert elvakít a rózsaszín köd bár még mindig tart 2 év után is. Hanem mert tisztában vagyok vele sokszor mennyire magába tud zuhanni s milyen sok okból vannak félelmei, nem elégedett magával. Ami fura mert szó szerint csorgatom utánna a nyálam annyira szexi számomra. De soha, semmikor egyszer se éreztette vagymondta nekem, hogy bármiben is kevesebb lennék mint ő idegen más nők. Ezzel pedig megmutatta így is lehet.
Mindkét verziót leírták már előttem, amire gondoltam.
1. Talán egyszer szeretett, tetszettél neki, de ezek az idők elmúltak, ő másra (is) vágyik, és ezen nem tudsz változtatni, bármennyire is adsz magadra. A változatosság kell neki, esetleg a fiatalabb lányok vonzzák most épp és ahhoz pedig nem elég érett, hogy ezt félretegye, okosan kezelje a kapcsolata miatt.
2. Önbizalomhiányos és azzal próbálja ezt kompenzálni, hogy a te egódat rombolja le, veled próbálja elhitetni, hogy nem is vagy te olyan jó nő, mint azt a környezeted visszajelzései alapján gondolhatnád.
Nekem a másodikban volt részem, másfél évig benne voltam egy hasonló kapcsolatban. Minden csinos nőre (akár élőben, akár tv-ben) megjegyzést tett, feltűnően megbámulta őket a jelenlétemben is. Ezen kívül sokszor hangoztatta, hogy neki nem a külső számít, ezért nem ilyen nőkkel van együtt, ő el tud engem fogadni bárhogy is nézek ki. Eleinte ki tudtam zárni - ahogy te is írod, hogy egy darabig ment - mert nem éreztem, hoy annyira szarul nézek ki, hogy azt valakinek erőfeszítésébe teljen elfogadni. Aztán kezdtek "mélyebbre menni" ezek a kis beszólogatások, amik között sose volt dícséret, viszont napi szinten egy-egy apró megjegyzés, hogy mi az, amin változtatna a külsőmön. Utólag azt mondom, borzalmas volt. Részben leépítette az amúgy helyén lévő önbizalmam. Több dolog miatt, miután már semennyire sem lehetett vele a problémákról kommunikálni, szakítottam. Pár hónap elteltével megismertem a jelenlegi páromat (azóta férjemet), hát mondanom sem kell, hogy ég és föld. Belsőre, külsőre értékelt, dícsért, éreztem minden egyes mozdulatán, hogy odavan értem. Na amikor ezt megtapasztaltam ismét, akkor láttam be igazán, hogy a korábbi kapcsolatom mennyire romboló és rossz volt.
Nem vagyok szakításpárti, de ebben a helyzetben nem biztos, hogy lesz más megoldás, ha a kommunikációtól is elzárkózik. Utána pedig vadászhatja a csajokat, ha lesz olyan, aki szóba áll vele. (Az én exem a mai napig nekem siránkozik kb kéthavonta egyszer, hogy azóta egyetlen nővel sem sikerült semmit kezdenie, holott eltelt lassan 6 év.)
Csak azért mondja, hogy ennyi idősen már nem találsz szerelmet, hogy ne hagyd el. De ez egy hatalmas b.romság. Én 28 voltam amikor megismerkedtem a nagy Ő-vel és sose voltam még annyira szerelmes mint most. És 2 év elteltével már az esküvőnket szervezzük.
Ne hagyd hogy pazarolja az idődet!
Ha a kislányom lennél, azt mondanám, menekülj! Van kislányom és megfogadtam, hogy ezt a tapasztalatot átadom neki! 10,5 éve élek egy ilyen kapcsolatban. Nagyon-nagyon sok időbe telt felismerni, hogy mi történik velem. Módszeresen tette tönkre az önbizalmam. Én nem tudtam kilépni. Egy percig se hittem, hogy egy olyan átlagos lány, mint én, talál még valakit. Anyagilag nem tehettem meg, hogy független legyek, emiatt is ragadtam benne az egészben.
Az, hogy átlagos vagyok, azt is tőle tudtam meg. Azt mondta, engem a legtöbb férfi átlagosnak lát szerinte, de ezzel nincs semmi baj, mert ő is átlagos és összeillünk, neki megfelelek. És neki nem kell jó nő, mert azt félteni kell. Hagy ne mondjam, hogy ezután a mondata után olyan lettem az ágyban, mint egy darab fa.
Éveken át sminkeltem neki, de mindig nyavalygott, hogy minek, neki ettől nem tetszek jobban. Mondjuk egy előző hozzászóló jelezte, hogy ugyanezt mondta a barátnőjének, csak egy fokkal kedvesebben, a párom szájából nem bóknak hangzott. Ha magassarkút vettem, máris ment a hőbörgés, hogy minek...Mondjuk erre könnyen rájöttem, hogy az zavarja, hogy magasabb lettem nála. Az esküvőnk után egyetlen egyszer bókolt, azt mondta, szép volt a ruhád. Még hetekkel később is azt hallottam valakitől, hogy én voltam a legszebb menyasszony, akit valaha is látott. Nyilván vannak ilyen kegyes hazugságok, talán ez is az volt, nem tudom. Ma egy festményhez hasonlította valaki a profilomat. Egy férfi néhány héttel ezelőtt meglátott egy rendezvényen kicsit kiöltözve és csak annyit tudott mondani, hogy Húúú...., de hát mondani bármit lehet, a szemében ott volt minden. A férjem sose nézett rám ezzel az elragadtatottsággal. Sose dícsért meg. Amíg boldog szerelmes voltam, mindenki észrevette, annyira megszépített. De ő akkor se bókolt.
A kezemet elengedte mások előtt. Más lányok előtt nem vállalt fel. Munkatársainak nem mutatott be. Később elszólta magát egyszer, mert én azt hittem, szégyell a fiatal munkatársai előtt, de amikor autót vett, azt azonnal megmutatta nekik , azt mondta, egy autó egész más, mint egy barátnő akit félteni kell. Sose hittem volna, hogy azért tart távol a munkatársaitól, nehogy elcsábítsanak. Igazából még ma se tudom biztosan, jól értettem-e, mert annyira félmondata volt, de megdöbbentem akkor rajta.
Szégyellnivalónak, rettenetesen rondának éreztem magam. Itt a gyakorikérdéseken világosítottak fel, hogy ez a bántalmazás egyik formája. És egy remek módszer arra, hogy magad mellett tartsd a nőt, aki nem hiszi többé, hogy másnak még szép lehet.
Soha nem éreztem azt, hogy büszke rám, hogy szépnek tart. Azt gondoltam, azért van velem, mert lejjebb adta.
Később jöttem rá, hogy hajlamos volt a lekezelő viselkedésre általam nagyon szépnek tartott lányokkal kapcsolatban is. Egyszer szépségkirálynő választáson kommentálta úgy az egyik díjazottat, hogy bottal sem piszkálná meg. Miközben az átlagos barátnőjét meg állandóan piszkálta...Egyszer előzményekben megtaláltam , hogy az excsajok.hu-n járt és az egyik szerencsétlen és igazán szép lány képe alatti hozzászólásból felismertem őt, abban is az állt, hogy bottal sem piszkálná meg. Aztán volt olyan lány, akiről bevallotta, hogy jó nőnek tartja. Az a lány a jó nő legfelsőbb kategóriája volt: bomba alak, derékig érő sűrű barna haj, szépséges arc.
Mindezekkel elérte, hogy soha többé ne élvezzem vele a szexet.
Én voltam/vagyok az első komoly kapcsolata. Amikor arról faggattam, talán az a baja, hogy nem vagyok olyan szép, mint valamelyik előző barátnője, akkor azt mondta, neki sose voltak igazán szép barátnői.
Biztos így is volt. Ami durvább, hogy szerintem 27 éves koráig sose volt szerelmes. Legalábbis ahogy a néhány barátnőjéről beszélt, nekem úgy tűnt, egyikért se őrült meg soha.
Megkérdeztem, el tudja-e képzelni az életét mással, azt felelte, persze.
Innen kezdve valóban arra következtettem, mint sokan akik olvassák, hogy nem szeretett.
Azért nem tudtam kilépni, mert rengeteg tette az ellenkezőjét sugallta. Éveken át úgy aludtunk, hogy szorosan magához ölelt. Nekünk bőven elég volt egyszemélyes ágy is, annyira imádtunk összebújni. Állandóan puszilgatott, ha más nem látta.
Amikor agonizáltam, hogy én nem vagyok neki elég jó, azt mondta, ne aggódjak, ha egyszer szülnék neki egy kislányt, higgyem el, mi lennénk neki a világmindenség és nem kéne neki senki más. Szültem neki és úgy is volt évekig, de ezt is elrontotta.
4 éve együtt voltunk, amikor kiderült, nem tudja milyen színű a szemem. A mai napig, ha valaki meg akar rajtam dícsérni valamit, az égszínkék szememet dícséri meg. Nem tudta, hogy kék.
Mindez nem csak azt jelenti, hogy annyira jó nőnek tartott, hogy tudat alatt, de módszeresen tönkretette az önbizalmam, hanem azt is, hogy képtelen volt arra, hogy bárkibe beleszeressen. Emiatt valóban nem tudta meglátni bennem a szépet. Az igazán jó nők, akik neki jó nők voltak, számára félelmetesek voltak és távol tartotta magát tőlük, képtelen lett volna beleszeretni bármelyikbe is, mert akkor kiszolgáltatottá vált volna. Választott egy átlagosat, de arra itt is nagyon vigyázott, hogy annyira ne legyen szerelmes, hogy meglássa benne ami igazán szép.
Én azt gondoltam, mindenáron tudnom kell, szerelmes-e belém vagy sose volt az, szégyell vagy csak gátlásos mások előtt...
Vén fejjel annyit mondanék a kislányomnak: teljesen mindegy. Az önbizalmad tönkre teszi. Sose fogod azt érezni, hogy büszke rád. Hogy szépnek lát. Te magad hamarosan elhiszed, hogy átlagos vagy és ennek megfelelően kezdesz érezni, viselkedni. Nem lesz jó többé a szex. A boldogság el fog múlni belőled.
Úgyhogy menekülj és várd meg azt, akinek Te leszel a királynő!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!