Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Barátnőmmel nagy a baj?

Figyelt kérdés

A barátnőm 17 éves. Én 15. Engem ez van, hogy kissé zavar, őt egyáltalán nem. A lényeg az, hogy mind a ketten szeretjük egymást 6 hónapja. Ezalatt megtudtam sok dolgot a múltjából. És ezeket nem tudom hova tenni. Mindent helyre szeretnék hozni, de nem lehet.

7 éves koráig nevelőintézetben volt Faddon (nem tudom ez mond-e valamit). Ott a bátyja megerőszakolta. 7 éves kora óta nevelőszülőknél van. Már csak fél év, mire kiszabadul. Akkor végre láthatom. Csak mert így nem mehet ki a házból sem. Mert papír kell. A nevelője folyton bántja. Lelkileg. Egy szolgának tartja. 7-en testvérek. 2 lány külön él, 2 fiú börtönben, és 1 fiúval meg 1 lánnyal él együtt. 3 idegen kisgyerek társaságában. Az erőszakolós ügyet nem hozták nyílvánosságra, és emiatt hazugnak titulálták. Járt pszichológushoz, aki elcsavarta a fejét. 1 éven át.

Eléggé ingadozó a jelleme. Hol majd ki ugrik a bőréből, hol pedig sírvafakad. Nagyom féltékeny. Ha egy osztálytársammal kedves vagyok (de nem akarok senki mástól semmit sem), már akkor is képes emiatt sírni, veszekedni, hogy ha ő kell, akkor hagyjam el.

Én az egyik szülőmmel élek, az apámmal, az anyám meghalt 2 éve..

Szóval nagy baj van, szex közben például (mindkettőnknek első) nekem jut eszembe a megerőszakolása, neki szerencsére nem. De ez nekem borzalmas. Viszont olyan gyengéd voltam vele, amennyire csak lehetett. Nem is fájt neki, mert előtte 2 órán át foglalkoztam vele.

Van, hogy beszél ezekről, viszont van, hogy úgy kell belőle kihúzni.

Ha rosszul érzem magam, akkor ő is. Viszont szerencsére fordítva mindig meg bírom nevettetni, vagy felvidítani.

Elég kis önfejű, ha valamit a fejébe vesz, az úgy is lesz. Emiatt is szoktunk veszekedni, mert a saját érdekeim teljesen elnyomom, mivel ez így neki a legjobb, és nekem is jó. De van, hogy nem hallgat rám, így gondot okoz magának.

És mellesleg nagyon bírom benne, ahogyan 17 éves létére meséken él, képes megtépni egy horrorfilm alatt, és szeret. Nagyon szeret.

Szerintetek mit lehetne tenni? Hogy javuljon a múlt, a jelen, és a jövő?

2018. máj. 1. 10:42
 1/9 anonim ***** válasza:
57%

Futni kéne. Gyorsan. Nagyon gyorsan.

31/f

2018. máj. 1. 10:57
 2/9 anonim ***** válasza:
73%
Az a szörnyű az egészben, hogy mindketten még gyerekek vagytok, de már sok szörnyűségen mentetek keresztül (főleg a barátnőd). Ezt mind feldolgozni felnőtteknek is sok lenne. Szerintem keressetek olyan felnőtteket, akikben megbíztok (pl. egy nálatok valamivel - de nem sokkal - idősebb házaspárt valamelyikőtök rokonságában), akik "szüleitek helyett szüleitek" tudnak lenni, és próbáljatok sokat beszélgetni velük. Így távolról, ismeretlenül, az interneten keresztül nem nagyon fog tudni segíteni nektek senki.
2018. máj. 1. 10:59
 3/9 anonim ***** válasza:
45%

Rossz kategória. Sehol sem vagytok még felnőttek... Nevetséges...

"És mellesleg nagyon bírom benne, ahogyan 17 éves létére meséken él, képes megtépni egy horrorfilm alatt, és szeret. Nagyon szeret."

Oh, persze persze... Tanuljatok nem lesz idő a hülyeségre...

2018. máj. 1. 11:17
 4/9 anonim ***** válasza:
72%

Először én is arra gondoltam hogy ez a tini párkapcsolatok kategória, de aztán rájöttem hogy nem. Szegény barátnőd már többmindenen átment mint más egész életében. Azért is néz meséket mert azok az ártatlan, boldog gyerekkort idézik, bár neki az pont nem az volt... Amúgy lelki válságban én is szeretek azt nézni, pedig kétszer annyi idős vagyok.

A hangulatingadozásai, és a beteges féltékenysé is érthetőek, nagyon nehéz élete lehet.

Neked sem lehet ez könnyű 15 évesen, de le a kalappal hogy ezt így bírod. Neki nagyon nagy szüksége lehet a szeretetre, a megértésre, a támogatásra.

Bár néhány dolgot azért kicsit nehezen értek, úgy tudtam hogy azt a hatóságok ellenőrzik hogy a nevelőszülők hogyan bánnak a gyerekekkel. Ez olyan mintha valamelyik nagyon elmaradott országban lenne...

2018. máj. 1. 11:56
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Igen nem ő tehet róla milyen helyzetben van. Igen arról se tehet, hogy a testvérei börtönben vannak.

Viszont közös a neveltetés, egy helyről származnak, a család felszakadása miatt pedig olyan kötődési zavarai lehetnek és olyan szellemi visszamaradottsága amin nem tudsz segíteni, talán pszichológus sem.

Ez már egy nagyon probrémás emberré teszi őt. A testvéreivel való kapcsolata természetes hogy szorosabbá tenné ha módja van rá, hisz elválasztották őket egymástól. Viszont te ezáltal nem csak őt kapod a nyakadba hanem a 6 testvérét is amire már nem elég a szerelem.

Ilyen korban a felfedezés, együtt megélt pillanatok, érzések nem mindig szépek de hogy ennyire problémásak is legyenek az nem feltétlen kell.

2018. máj. 1. 11:58
 6/9 anonim ***** válasza:
Ahol a vér szerinti szülők a védőnő és a házi gyerekorvos orra előtt halálra éheztethetik a gyereküket, ott én semmin nem csodálkozom... :(((
2018. máj. 1. 11:58
 7/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2018. máj. 1. 12:06
 8/9 A kérdező kommentje:
Sajna az apámra se számíthatok, mert egy adócsaló, alattomos rohadé.k. Tudom, nem szép ilyeneket írogatni, de mindenkit csak átvág, játtsza magát, majd hátbatámad. Engem.
2018. máj. 1. 12:09
 9/9 anonim ***** válasza:

Szerencsétlen lánynak kijutott a sz@rból rövidke élete során. A viselkedése nem meglepő (pl. hangulatingadozások vagy túlzott érzelmi reakciók adott szituációban), ugyanakkor kezelendő. Az, hogy a pszichológusa "elcsavarta a fejét" csak súlyosbította a már megélt traumáit, tehát többet ártott neki, mint használt.

Én mindenképp azt javaslom, hogy keressen fel egy normális pszichológust, aki nem azzal van elfoglalva, hogy a megtépázott önbecsülésű, traumatizált páciensek bugyijában turkál (már ha ezt jelenti az "elcsavarta a fejét"), hanem valóban képes szakmai(!) segítséget nyújtani. Ennek a lánynak nagyon nagy szüksége van rá, mert rengeteg dolgot fel kell dolgoznia, amit egyedül még a felnőttek zömének sem sikerülne.

Annak örülök, hogy ilyen jól megvagytok, és hogy támogatjátok egymást, de ez így semmilyen formában nem egészséges kapcsolat: pl. hogy te teljesen elnyomod a saját érdekeidet miatta. Lehet, azt hiszed ezzel segítesz neki, de valójában csak elodázod az összeomlást, ami elkerülhetetlen lesz egy idő után. Erre mondjuk szerintem nem is kell olyan sokat várnod, mert amint betölti a 18-at és "szabadul", elég intenzív változásokon fog ő is és a kapcsolatotok is keresztülmenni. Tehát tenni max annyit tudsz, hogy rábeszéled, hogy kezdjen el terápiás jelleggel egy hozzáértő pszichológushoz járni, mert a leírtak alapján az az 1 év, amit eddig rászánt nem segített neki a feldolgozásban és a fejlődésben. (Engem különösen az intenzív hangulatingadozások aggasztanak, ez általában a depresszió egyik tünete.)

2018. máj. 12. 19:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!