Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy dolgozzuk fel, hogy valószínűleg sose lesz saját lakásunk/házunk, és lehet, hogy még albérletünk se?
A párommal néhány éven belül szeretnénk esküvőt, utána pedig majd babázni.
Viszont a lakhatás-kérdés teljesen kilátástalan számunkra. Egyikünk se keresi túl magát - jól boldogulunk, de egy ingatlanhoz édeskevés, amit megkeresünk. A környéken 15-20millió között kezdődnek a 40 nm-nél kisebb, lepukkant és/vagy félkész házak. Albérlet a faluban nincs. (Szeretnénk ebben a faluban maradni, mert a közelben más helyek vagy még drágábbak, vagy nem túl biztonságosak...) Hitelbe nem igazán merünk belevágni, mert a páromnak volt egy betegsége régen, ami az orvosok szerint visszatérhet bármikor, és akkor hosszabb időre teljesen kieshet a munkából.
Sajnos emiatt egyre többször van rossz kedvünk, ami nem tesz túl jót a kapcsolatunknak.
Jelenleg a párom szüleinél lakunk, egy kétgenerációs ház felső szintjén... elvagyunk egyelőre, de nem szeretnénk, ha ez végleges lenne.
Egyre többször jön szóba a téma, és csak rossz kedvünk lesz és ingerültek leszünk.
Mit tehetnénk? Hogy törődjünk bele a kilátástalanságba? Mit csináljunk, hogy ez ne csináljon feszültséget? Hogy győzhető le ez a reménytelenség-érzet?
Kérdező, nem akarlak bántani, de Nálad azért nagy baj van a dobozban:
Értem így már a kétgenerációs családi házat. Ha a párod nem puhap!cs, és tudja az érdekei(teke)t érvényesíteni, akkor beszélje meg a szüleivel, hogy a kedves mama dolgozószobája költözzön le a saját lakrészükbe, ez lenne a legfontosabb.
Utána a hajópadlós szobákat mindet szigetelni kellene. Van ilyen lépésálló hungarocel, direkt erre a célra. És utána ennek a tetejére egy vastagabb padlószőnyeg.
És végül nem tudom, hogy van-e külső feljáró, vagy a szülők lakrészén keresztül mentek fel? Ha ez utóbbi, akkor meg kell csináltatni a külső lépcsős feljárót. Ezzel lényegében annyira vagytok anyóstól-apóstól, mintha egy panelban felettük levő lakásban laknátok (jó, tudom, sokszor az is túl közel van, de ha az embernek nincs pénze, nem rossz megoldás ez sem).
Külföld: Ott nem házat bérelnétek, hanem lakást. Nagyon pici lakást, akár egyszobás lakást, hiszen kettőtöknek elég kell, hogy legyen. Unokatesóm kint alja munkát végez, ketten ment a kislányával (aki még bőven sulis), és mégis bérel egy tetőtéri kis lakást, és félre is tud tenni, ezért ment ki. Ti mindketten dolgozó emberek vagytok...
Írtam, hogy miért nem akarunk (merünk) hitelt felvenni.
Pilisjászfalu.
Hol írtam, hogy nem teper? Napi 10-12 órát dolgozik, minden sz.t megcsinál.
Vezetői beosztást azért nem kap, mert pici cég, 2 tulaj van, ők a 2 főnök, meg van pár alkalmazott. Jól megy, de nem tudnak több embert felvenni, hiába keresnek folyamatosan, nem igazán van ilyen végzettségű ember a környéken. Amúgy jól megy az üzlet, csak nincs összetettebb hierarchia.
Én próbálkoztam amúgy "piacképes" szakma tanulásával, de életem pofáraesése volt, mennyire minőségtelen az oktatás (ELTE-IK programtervező informatikus szak)
"a kedves mama dolgozószobája költözzön le a saját lakrészükbe"
Sajnos ott nem fér el... :/
Ennek a szigetelős dolognak utánanézek, köszönöm!
Melyik országba ment ki az unokatesód? Mi is erősen gondolkozunk a kiköltözésben, csak sokan írják, hogy ott se nagyon lehet félretenni mert drágább minden, stb, de nagyon érdekelne egyébként, ha találnánk normális helyet, én szívesen mennék! A párom nem tanult suliban angolt mert diszlexiás, de nekiálltunk ketten otthon angolozni egy ideje direkt emiatt, hogy ha külföldben akarnánk gondolkozni, és már egész jól megy neki.
,,több embert felvenni, hiába keresnek folyamatosan, nem igazán van ilyen végzettségű ember a környéken."
Akkor kérjen egy fizu emelést,vagy menjen és keressen egy nagy multit,ennyi.
Kis cégnél dolgozni kb. olyan mintha belepisilnél a poharadba.
Semmi értelme.
"Amúgy jól megy az üzlet, csak nincs összetettebb hierarchia."
Akkor pályázzon meg jobb melókat,és amikor felvennék közölje be,hogy vagy emelnek ennyit és ennyit vagy most felmond.
"Én próbálkoztam amúgy "piacképes" szakma tanulásával, de életem pofáraesése volt, mennyire minőségtelen az oktatás (ELTE-IK programtervező informatikus szak)"
Mondjuk be kellett volna fejezni,és mellette kiegészítő képzéseket elvégezni ami a fejlesztéshez kapcsolódik.
Életed legnagyobb hibáját követted el,hogy nem végezted el.
Most nem lenne gondod,helyette gondolom valami büfészakot befejeztél,hogy legyen valami amivel kb. zsebpénzre valót se keresed meg.
Kicsit tökösebben kellene neked is meg a párodnak is élni,mert így soha nem fogtok előre jutni.
A párod helyébbe már lenne a zsebembe 2 ajánlat minimum.
11-es válaszolóval értek egyet. Ha nincs pénz akkor azzal kell boldogulni ami megadatott. Őszintén szólva én se vennék fel hitelt ki tudja mennyi időre, pláne ha a párodnak van egy kiszámíthatatlan betegsége is. Semmi gond a közös családi házzal. A 11-esnek teljesen igaza van, hogy azt kellene újítgatni, szigetelni, stb. Én kisvárosból származom, rengeteg ilyen családot ismerek a környezetemben, akik így élnek valamelyik fél szüleivel külön lakrészben.
Éljetek egy boldog hitelmentes gondtalan életet a kétgenerációs házban. Ez nem szégyen. Ne esettek abba a csapdába, hogy hitelt vesztek fel és ha gond van, mindenetek odavész.
"Kis cégnél dolgozni kb. olyan mintha belepisilnél a poharadba.
Semmi értelme.
(...)
Akkor pályázzon meg jobb melókat"
Keresgél gyakran, de a többi hely közel se fizet ennyit, mint a mostani.
"Mondjuk be kellett volna fejezni,és mellette kiegészítő képzéseket elvégezni ami a fejlesztéshez kapcsolódik.
Életed legnagyobb hibáját követted el,hogy nem végezted el.
Most nem lenne gondod,helyette gondolom valami büfészakot befejeztél,hogy legyen valami amivel kb. zsebpénzre valót se keresed meg."
Hát nem tudom... próbáltad elvégezni? :D Undorító.. Lehet, hogy hiba volt. Most tanári végzettségem van. Tény, nem keresek vele sokat, de ez volt a másik álmom.
Köszi!
Ha nem akarsz menedzser lenni, akkor elég oda az angol, vagy kell a német? Németül a párom tanult valamicskét, én semennyit - cserébe angolból nekem felsőfokú nyelvvizsgám van, páromnak papírja arról semmi, de már megvan a társalgási szint, cél egy közép nyelvvizsga.
UK-ban is gondolkozunk egy ideje, csak a brexit miatt az elég bizonytalan...
,,Hát nem tudom... próbáltad elvégezni? :D "
Persze,el is végeztem,beleimet kihajtottam,sõt munka mellett csinàltam,alvàsból le kell csípni sokat és menni fog,pont ezért az egészségemet se kímélve hajtottam lesz_rtam a magas vérnyomàst meg,hogy a szívemmel is van gond.
De megérte mert programozó az új bankàr ha érted,tudtam vagy ezt végzem el és könnyen lesz luxus életem vagy marad valami büfészak nettó 2,3 kilóval.
Szèp hely Pilisjàszfalu, ahogy láttom a Budai Tájvédelmi körzet túlsó fele a másik oldala Mariaremete azaz a II. kerület. A magasabb ingatlan arak érthetőek.
Innen azért be tud járni Budapestre vagy be tudnátok költözni a fővárosba is. Tudna jobb helyet keresni a párod ahogy te is. Azért ez nem Mátészalka - Budapest távolság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!