Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Normális, ha nem érdekelnek a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Normális, ha nem érdekelnek a fiúk 16 évesen?

Figyelt kérdés
Volt már barátom, csók is volt, szex nem. Nem is akarom. Akárhányszor lenne valaki, mindig úgy gondolok rá, hogy csak időpocsékolás lenne, lehet, hogy helyes stb, de úgysem szeretném és nem lennék képes vele foglalkozni. Lehet, hogy pszichológushoz kéne mennem, de előbb azért még itt felteszem a kérdést. Az a helyzet, hogy a barátnőim 90%-a jár valakivel, meg már aktív nemi életet él. Én nem, de nem is akarok. Én nem szeretem a fiúkat. De hülyén hangzik ez..fura, de nekem egy fiú olyan, mint egy darab fa, nem tudok rájuk "úgy" nézni, még ha helyesek is. Sok helyes, férfias srác jön velem szembe nap, mint nap (egyetem környékén lakom) és általában néznek is, ez jót tesz az önértékelésemnek, de amúgy semmi különösebb érzés nem jön elő. Múltkor barátnőm házibulijában voltunk, ott volt egy helyes srác. Tök jól elbeszélgettünk és tényleg okos volt, meg helyes, de á, semmi érzést nem váltott ki belőlem, csak egy darab fa volt (ezt most nem ilyen nősoviniszta megjegyzésnek szántam). Én nem tudom őket szeretni, nem izgatnak. Anyám is mindig azzal jön, hogy "jaj, találj már valami értelmes, jóképű fiút és légy boldog", de egyszerűen nem megy, nem is akarok. Nem nézem le a pasikat, csak egyszerűen ilyen vonzalom szintjén nem jön elő semmi érzelem feléjük. Barátnőim is megjegyezték, hogy nekem senki se jó, de ez így ilyen formában nem igaz, egyszerűen nem érdekelnek, nem akarok járni fiúval. Ha megyünk barátnőkkel az utcán és elkezdik: "Nézd, milyen helyes srác", akkor még ha az is, csak egy közömbös "aha"-val válaszolok. Annyira kínos, mert azt hiszik, prűd vagyok vagy ilyesmi és már én sem tudom pontosan, hogy mi történik velem. Szerintem tényleg el kéne mennem egy pszichológushoz, csak azt is olyan kínosnak érzem, én nem szeretem az ilyen dolgokat. Vélemények?
2010. jún. 12. 19:58
 1/9 anonim ***** válasza:

szerintem te még nem láttál olyan pasit, akiben megfogott volna valami.

én is így voltam egy ideig, hogy a barátnőim mondták egyes pasikra, hogy mennyire helyes, engem meg tök hidegen hagytak. aztán van egy srác a suliban, akit ha meglátok, elkezd hevesebben verni a szívem és nagyon tetszik, mert megfogott benne valami...

de nem vagy lekésve semmiről, szóval szerintem normális.

2010. jún. 12. 20:00
 2/9 A kérdező kommentje:
Régebben ez másképp volt, mármint ilyen 15 éves koromig, akkor tetszettek fiúk, de ha elkezdtünk ismerkedni vagy mondjuk megölelt egy fiú, akkor már abszolút nem éreztem semmit.
2010. jún. 12. 20:02
 3/9 anonim ***** válasza:
Én úgy értelmezem a problémádat, hogy két dolog közt vívódsz: teljesítsd-e azokat az elvárásokat, amik a barátaid, szüleid felől érkeznek, vagy élj úgy, ahogy neked jó. Szerintem nem kérdés, hogy melyiknek tegyél eleget...A szerelmet egyébként sem kell keresni, és nem lehet meggyőzéssel sem rátalálni. Viszont ha elérkezik, akkor már nem fogsz kételkedni.
2010. jún. 12. 20:08
 4/9 A kérdező kommentje:
Nos, nem is igazából az a problémám, hogy vívódom, mert már kérdőre vonnak. Hanem az, hogy tényleg nem érdekelnek a fiúk. Addig eljutok, hogy helyesnek tartsam őket, de tovább nem. Elég rossz, olyan üresnek érzem az életemet, mert szeretnék szeretni. De ha nem érdekelnek a fiúk, akkor hogy?
2010. jún. 12. 20:13
 5/9 anonim ***** válasza:
Nem lehet, hogy lezbikus vagy?
2010. jún. 12. 20:33
 6/9 anonim ***** válasza:
A kommentedre válaszolva csak azt tudom mondani, hogy nem kell ezt erőltetni. Egyébként lehet, hogy az ismerkedési csatornán kellene változtatnod. Normális esetben nem javasolnám, de talán próbálkozhatnál a neten is, mert akkor nem a külsőn, hanem a belsőn lenne a hangsúly, és talán valakinek a jelleme, személyisége fog megfogni. (ha csak a külső, akkor az nem hosszú távú kapcsolatra utal)De az is lehet, hogy csak a korodbeli srácokra nem tudsz úgy nézni. Pl. én is így voltam a te korodban. Nem tudtam elképzelni magam mellett őket, de amikor megismertem egy 8 évvel idősebb srácot, minden más lett!
2010. jún. 12. 20:36
 7/9 A kérdező kommentje:
Arra is gondoltam, hogy a lányokat szeretem, szóval meg is ismertem egy csajt, akire felnéztem stb, neki meg tetszettem, de "úgy" vele sem tudtam volna lenni. Meg egy időben hirtelen sok ilyen leszbikus, meg bi ismerősöm lett, de mind olyan hülye volt. Nem tudom igazából
2010. jún. 12. 20:39
 8/9 anonim ***** válasza:
Még csak 16 vagy, sztem nem kell erőltetni. Elég baj, hogy a 15-16 éves bnőid már aktív nemi életet élnek. 16 évesen még én sem akartam volna "úgy" együtt lenni egy fiúval. Semmi baj nincs abban, ha még nem kívánod a sexet. Ez később változni fog. Sztem előbb ismerkedj a fiúkkal, szerezz haverokat és majd lesz vki előbb útóbb aki megtetszik. Sztem ne menj még pszichológushoz.
2010. jún. 14. 22:49
 9/9 anonim válasza:

Véleményem szerint túl reagálod. Ennek több mint valószínű a környezeted az oka. Az a baj, hogy a mostani világ egy gyökérhely (legalábbis ebből a szempontból biztosan). Még csak 16 éves vagy, igazából még nem vagy felnőtt, a vonzalom-szerelem nem létfontoságú kérdés. Valószínüleg az lehet a "baj" hogy még nem állsz készen egy komoly kapcsolatra, ami szerintem teljesen normális és a te korodban nem is szükséges. Valami olyasmi is vegyülhet a dologba az elmondásod alapján, hogy még nem is találkoztál olyan fiúval/férfival, aki igazán tetszett volna. Szerintem nálad talán a belső fontosabb is a külsőnél egy fiúnál, ezért tartod a helyes srácokat a te szavaiddal élve "fadaraboknak", és ebben nincs semmi abnormális.

Még fiatal vagy, ez a közöny idővel változni fog. Vagy mert idősebb, érettebb leszel, vagy mert találsz magadnak egy neked tetsző fiút(vagy mindkettő egyszere).

Ahogy az előttem szólok írták: "Nem kell erőltetni a dolgot".

Egyébként, ne hagyd hogy a környezeted befolyásoljon, és rád erőltesen olyasmit, amihez neked jelenleg nincs kedved, az neked is meg a fiúnak is rossz lenne, akivel éppen kényszerből jársz.

Amúgy, ha nagyon akarsz elmehetsz pszichológushoz, csak teljesen felesleges, mert valószínüleg ugyan ezt fogja mondani. (Ha 30 évesen is fennáll a probléma, és nem vagy tisztába az okával, akkor nem tartalak vissza, keress fel egyet XD)

2010. jún. 15. 00:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!