Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Jó ötlet így összeköltözni,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Jó ötlet így összeköltözni, ha a feltételek nekem nem tetszenek, vagy jobban teszem ha itthon maradok?

Figyelt kérdés

Elég komoly döntés előtt állok. Párommal szeptembertől összeköltözni tervezünk. Mindketten 21 évesek vagyunk, nem kicsik már. Az összeköltözés apropója az egyetemi tanulmányaink kezdete lenne.

Sopronban lakunk. Párom Budapestre orvosi egyetemre készül, én pedig óvónőnek. Páromnak muszáj Pestre költözni ugye, nekem viszont lenne lehetőségem itt, a közelben tanulni is, ám mégis úgy gondoltam, hogy megyek vele, és én is ott fogok tanulni. 5-6 év amit elég távol kellene tölteni egymástól, szerintem megviselné a kapcsolatunkat, meg azért nem 26-27 évesen akarnám elkezdeni a közös életet.

Eleinte az volt a terv, hogy Budapesten egy szoba konyhás pici albérlet kettőnknek tökéletes. Azonban párom ismerőse felajánlotta neki, hogy van egy nagyobb lakása Pesten, amit kiadna nekünk. Ezzel nem lenne baj, de mivel több szobás a lakás, mindenképpen lakótársakat kellene keresni, akik jelen állás szerint a párom 2-3 haverjai lennének.

Na már most, én csak azért választottam egy budapesti egyetemet az itthoni egyetem helyett, hogy elkezdhessük ketten a kis közös életünket részben, aztán általában hétvégente hazajárni. Én vele akarok lenni, nem osztozkodni más srácokkal is. Szeretek itthon lakni, jó a viszonyom a szüleimmel, húgommal is, nem érzem, hogy menekülnöm kell innen. Úgy érzem, magammal csesznék ki, ha oda felköltöznék, ilyen feltételekkel.

Páromnak mondtam már ezt, szerinte nem lenne rosszabb a helyzet ha lakótársaink lennének, de én ezt másképp gondolom. Ráadásul párom agyament anyja is a nagy lakást preferálja és amellett kampányol (nyilván, mert az ő ismerősének a lakása lenne) Az is baj lenne, hogy mivel hozzájuk tartozik a lakás, minden úgy lenne ahogy ők akarják, nekem kb semmibe nem lenne beleszólásom, csak fizetnék.. Még van lehetőségem jelentkezési sorrendet módosítani az egyetemre és tudok maradni, az itthoni egyetemen is.

Ti mit csinálnátok a helyemben? Nem akarok rossz, meggondolatlan döntést hozni. Tapasztalatok is érdekelnek hasonló helyzetekről! Köszönöm:)

2018. ápr. 15. 13:47
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
100%

19-re: Ha a fiát különben ellehetetlenítené az anyja, azzal, hogy nem támogatja a tanulmányai ideje alatt, és a fia ezzel befenyítve érzi magát, akkor menjen albérletezni Pestre az anyuka ismerősének a lakásába a barátod a haverjaival.

Te pedig maradj otthon, aztán találkoztok hétvégeken.

Ha kibírja a kapcsolat, akkor jó, ha nem, akkor ez van. Neked borítékolható, hogy nem bírnád 2-3 hónapnál tovább a társbérletet, és akkor mindenképp hazaköltöznél, újra jelentkezhetnél át a soproni suliba.

2018. ápr. 15. 14:40
 22/39 anonim ***** válasza:
95%
Semmi esetre nem költöznék így, pincerbő szakácsnő takaritónő szemelyi asszisztens leszel egyben, 21 éves vagy, tanulj, bulizz, élj, ne majmokat szolgálj ki!
2018. ápr. 15. 14:43
 23/39 A kérdező kommentje:

Az a baj, hogyha meghátrálok és itthon maradok, akkor anyucika elérte a célját és veri a mellét. Az egész az ő terve volt. Abban sem vagyok biztos, hogy egyáltalán az az ismerős felajánlotta-e a lakást, vagy csak ezt hazudja a páromnak.

De most kezdjek el egy harcot az anyjával szemben?

Párom 100 százalékosan mellettem áll. Persze ő nem látja annyira szőrnyűnek a helyzetet, mert az ő barátai lennének ott. Ha az én 2 legjobb barátnőm lenne, én sem pánikolnék. Azóta gyűlöl engem az anyja egyébként. mióta megérezte, hogy a fia ténylegesen szeret engem. Pont az albérletről volt szó ott náluk, és mondta az anyjának hogy én másképp gondolom, erre az anyja azt mondta, hogy nem baj, ő azt akarja hogy a fiának jó legyen, más nem érdekli. Majd párom azt válaszolta neki, hogy neki akkor jó, ha nekem is jó, ő akkor boldog ha én is az vagyok. Az anyja köpni nyelni nem tudott, rámnézett és kb majdnem megölt a nézésével.. Ha nem büntetnének a késelésért, a konyhakést belémvágta volna szerintem.

2018. ápr. 15. 14:49
 24/39 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem tudjátok megoldani úgy, hogy mindkettőtöknek jó legyen, akkor tényleg kuka a kapcsolat, és ezt nem rosszindulatból mondom. Olyanba ne menj bele, ami neked nem jó, csak mindenki másnak. Ezt a párod vagy megérti, vagy legalább most kiderült, még fiatalok vagytok. Én módosítanék sorrendet, ha nem tudtok dűlőre jutni, és marad ez a nagy lakás + haverok felállás.
2018. ápr. 15. 14:57
 25/39 anonim ***** válasza:
100%
De ha a párod melletted áll, és ezt az anyjával szemben is felvállalja, akkor mi a gond? Akkor legyen egy kis alberlet kettesben és kész.
2018. ápr. 15. 15:07
 26/39 A kérdező kommentje:
Az, hogy hiába mond bármit a párom, lesz*rja az anyja, az lesz amit ő akar. Mindenféle megbeszélés nélkül kivenné a nagy lakást, és ez van nem kapsz mást. A kis lakásban meg nem támogatná semmivel sem, és sajnos így az orvosi egyetem mellett 21 évesen, rá van szorulva némi anyagi támogatásra, mert ha el is menne munkát vállalni esetleg mellete, nem lenne arra elég, hogy albérletet fizessen, egyen igyon ruház kod jon stb. Ja és mellette tanuljon is ugye, mert ez a szak azért nem kevés tanulással jár.
2018. ápr. 15. 15:12
 27/39 anonim ***** válasza:
52%
De lehet, hogy csak te gondolod úgy, hogy akkor nem támogatná. Ennyire nen hiszem, hogy a fia ellen fordulna.
2018. ápr. 15. 15:15
 28/39 A kérdező kommentje:

Ismerem már annyira, simán megteszi. Nem a fia ellen fordul, hanem ellenem, de azt nem fogja fel, hogy ezzel vele is rettnetően kitol, ezért mondom, hogy fájdalmasan buta.

Annyiszor kicseszett már vele, amikor velem akart persze, de vele is sikerült.

2018. ápr. 15. 15:21
 29/39 anonim ***** válasza:
100%

"Az a baj, hogyha meghátrálok és itthon maradok, akkor anyucika elérte a célját "

Az a baj ezzel, hogy akkor is elérte a célját édesmama, ha elmész ugyan Pestre, aztán nem bírod (mert nem fogod bírni) a kényszer társbérletet, és 2-3 hónap múlva visszamész Sopronba.

Csak akkor még jól ki is cseszel magaddal, és tettél egy vargabetűt.

2018. ápr. 15. 15:41
 30/39 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nagyon elcsúsztak a válaszok a lényegtől, mert nem anyuci meg a gonosz terve a lényeg. Nem fog szépen hangzani, de azt kell, hogy mondjam, hogy de igen, még "kicsik" vagytok. Ha közös kis albérletben lennétek kettesben sem garancia semmire. Az egyetemen új emberek, bulik, társaság lesz, ilyenkor élik ki magukat a fiatalok ami így is van rendjén. Nem véletlen, hogy a gimis szerelmek nem élik túl az egyetemet (persze vannak kivételek). Mindenhogyan egy próbatétel lesz, de még fiatal vagy, ha feláldozod azt amit te szeretnél más miatt, később nagyon meg fogod bánni. Amúgy meg hidd el, hogy 26 évesen "elkezdeni" a közös életét valakivel még közel sem késő.
2018. ápr. 15. 16:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!