Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Ilyenkor mit kéne tennem?...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ilyenkor mit kéne tennem? Maradjon így minden?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Még eleg fiatal tanuló diákok vagyunk mindketten (19) de ennek ellenére ide szerettem volna tenni a kérdésem,mert úgy vélem itt érzelmileg érettebb,tapasztaltabb emberek tudnának válaszolni.

A probléma igazából nem is annyira fizikai,mint inkább "lelki" vagy felfogásbeli. A dolog úgy kezdődött,hogy a barátommal (párom) mindig beszélgetünk a terveinkről,céljainkról. Mikor elkezdte az egyetemet,azt mondta neki nem ez a célja,hanem az evégett tanult piacképes állás megszerzése és,hogy engem ezzel eltartson és,hogy jó életet biztosítson,mert ez az igazi célja az életében.

A gond ott van,hogy én ezt nem akarom... Nem ilyen ember vagyok. Mindig megkűzdök azért amit el akarok érni. Vannak terveim a jövőre. Továbbtanulás,diploma,egy számomra szeretett állás megszerzése. Mindezt önerőből szeretném megszerezni. Ő mégis mindig felajánlja,hogy eltart majd,hogy nem kell dolgozzak,sőt ha akarom a házat sem kell nekem vezetni. De ez így... Nekem nem felel meg.

Ő egy nagyon jó ember és nagyon szeret,és én is őt,de nem tudnék eltartottként élni. Erről már beszéltünk,es meg is ért szerencsére és úgy néz ki el is fogadja,de valahogy mégis ott motoszkál bennem,hogy vajon mi lesz később.

Szakítani semmiképp sem szeretnék. Fiatalok vagyunk,még csiszolódhatunk. De szerintetek ilyenkor mi a teendő?

(Csak 2 éve vagyunk együtt)

2018. márc. 24. 14:33
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Nyugodj meg,idővel alakulni fognak a dolgok,ne stresszelj ezen.

Fiatalok vagytok még.

2018. márc. 24. 14:38
 2/5 anonim ***** válasza:

kérdezd meg tőle, hogy neki jó-e úgy, ahogy te szeretnéd. (csak hogy tudd, nincs ezen különösebb elfogadni való)

ha nem, akkor az probléma. ha sokat hangoztatja. viszont ha messze még az egyetem vége, ne aggódj, csak figyelj, hogy más dolgokban mennyire ragaszkodik a hagyományos szerepekhez.

2018. márc. 24. 15:10
 3/5 anonim ***** válasza:

Még te is változhatsz. Rájöhetsz például, hogy a család sokkal fontosabb, mint a karrier.

Vagy változik ő, és elfogadja, hogy neked mások a prioritásaid.

Mivel még nem tartotok ott, hogy erről dönteni kelljen, szerintem koncentráljatok a tanulmányaitokra, és arra, hogy szeressétek egymást. Amikor pedig már mindkettőtöknek lesz állása, térjetek vissza erre a "ki tart el kit" témára.

Tudod, egy "eltartott" feleség egyébként sokszor szó szerint eltartja a férjét. A munka, amit otthon, a ház körül, a gyerekkel végez, sokszor értékesebb, mint a férje "hű de haj" karrierje. A férj karrierje csak arra jó, hogy pénzt termeljen, míg az "eltartott" feleség szó szerint életben tartja a családot testileg és lelkileg. Én ezt a szerepet egyáltalán nem becsülném le.

2018. márc. 24. 15:13
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Ezen ne pörögjetek most, addig sok víz lefolyik a Dunán. Majd ő is rájön idővel, hogy 2 kereset kell ahhoz, hogy szilárd lábakon álljatok, Ha ő megbetegszik tartósan, baleset éri, akkor mégis miből fogja ezt a tévképzetét finanszírozni?!

Ezeken nyilván egy egészséges, ereje teljében lévő 19 éves nem gondolkozik.

Szerintem te egészségesen állsz hozzá a témához, két lábbal állsz a földön! :)

2018. márc. 24. 18:15
 5/5 anonim ***** válasza:

Én azért nem ütném el annyival, hogy fiatalok vagytok és majd rájöttök, mi a tuti. Szerintem ebben a korban is fontos lehet foglalkozni az ehhez hasonló alapvető hozzáállási problémákkal.

Szerintem először azt kéne megértenetek valahogyan, hogy pontosan mi az, amit a barátod ezzel közvetíteni akar. Mit jelent neki pontosan az, hogy eltartana téged? Ez nagyon fontos.

Lehet például, hogy egyszerűen ezen a nem éppen megfelelő csatornán próbálja kifejezni azt, hogy értékel téged, hogy ragaszkodik hozzád, hogy szeretne támogatni, segíteni, az életed részévé válik. Ez egy alapvetően pozitív dolog, csak egy jobb módot kell találni arra, hogy közvetítse ezeket a dolgokat.

De az is lehet, hogy egy birtokló, kisajátító, alárendelő viszonyt próbál kialakítani, függővé akar tenni saját magától (akár anélkül, hogy ennek tudatában lenne). Ezt nyilván káros és egészségtelen dolognak gondolom.

Szerintem ezt próbáljátok megérteni, akár közösen. Remélhetőleg elég lesz annyi, hogy rájön, a piacképes szakmájával meg a jó állásával elég a kettőtök közös életét támogatnia, miközben tiszteletben tarthatja a személyes autonómiádat is.

2018. márc. 26. 15:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!