Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit tanácsolnátok?

Figyelt kérdés

1 éve vagyok együtt a barátnőmmel, ő még egyetemre jár, én dolgozok. Fél évvel ezelőtt összeköltöztünk, nem volt minden zökkenőmentes, de belerázódtunk. A legfőbb probléma, hogy én általában este dolgozom (vendéglátás), emiatt csak hétvégén tudunk több időt együtt tölteni, hétköznap 1-2 órát látjuk csak egymást.

A párom megpályázott egy ösztöndíjat, ez 6+6 hónap, de a 2 szemesztert nem kell egyben elvégezni. Már régebben is jelentkezett rá, de akkor nem jött össze neki, de most úgy néz ki, hogy lehetősége lenne rá és látom rajta mennyire szeretné ezt kihasználni. A szülei ezerrel támogatják, biztosították arról, hogy anyagiakat is megteremtik számára. Leültünk megbeszélni a dolgot, kezdeményezte azt, hogy menjek ki vele, el tudnék helyezkedni a vendéglátásban ott is, de ezzel szemben azért vannak kétségeim. A legnagyobb problémám, hogy nem tudok jól németül, évekig tanultam, de még a konyha szint sem megy.

2 napot rágódtam a dolgon, beszéltem a bátyámmal aki már dolgozott külföldön és finoman szólva lebeszélt. Beszéltünk arról is, hogy távkapcsolat és Németország nincs túl messze és 1-2 hetente tudnánk találkozni, de ettől meg én félek, mert szerintem ez nem szokott működni. Szóval van még pár hónapunk addig és annyit mondtam a páromnak, hogy addig használjuk ki az időt és ha lehetősége adódik, akkor menjen ki tanulni, de nélkülem. Tartjuk a kapcsolatot, de mindenki azt csinál amihez kedve van, ha talál valaki mást akkor nincs sértődés a dologból. A párom ezt úgy vette, hogy szakítani akarok, és azt mondta, hogy akkor szakítsunk inkább most. Közös albérletben vagyunk, nem szeretném az egészet feldobni emiatt. Mit csinálnátok a helyemben?

2018. márc. 22. 11:13
1 2
 11/11 A kérdező kommentje:

Valaki azt kérdezte privátba, hogy nem voltam tisztában azzal a megismerkedésünk pillanatában, hogy a párom külföldre akar menni tanulni? Nem voltam vele tisztában, ez kb fél évvel később említette először, de akkor nem tulajdonítottam neki jelentőséget. Arra már nem emlékszem, hogy konkrétan közölte-e velem, hogy újra beadta a pályázatot(nem emlékszem).

A bátyám szerint ne egyem a kefét, mert ő rúgta fel a kapcsoltunkat, helyzet elé állított amivel nem éltem és ezzel át is tolta a felelősséget a nyakamba. Azt mondta, hogy méltósággal vegyem tudomásul, hogy neki a karrier és tapasztalatszerzés fontosabb volt a kapcsolatunknál és engedjem el békességben.

2018. márc. 23. 10:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!