Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Jogosan vannak kiadva a szüleim a barátomra?
Barátommal már picit több mint 3 éve együtt vagyunk, nem élünk együtt, 2-3 hetente találkozunk. Ahogy időnk adja, úgy több napra is. Ha előre tudja, hogy ekkor nem tudunk találkozni akkor mindig előrébb hozza, hamarabb találkozunk, hogy ne maradjon ki.
Viszont most adódott egy olyan alkalom, hogy nem tudtunk találkozunk mert neki nagyon közeli határidőre meg kell írnia egy 80-100 oldalas nevezzük "beadandónak", és mivel nem haladt vele sokat ezért lemondott mindent találkozót barátokkal, családdal és velem is. Be van pánikolva, hogy nem lesz kész.....
Anyámék máris azzal jöttek, hogy hülyének néz és nem szeret engem.....
Őszintén engem ez így nagyon elbizonytalanított, állandóan rossz megjegyzéseket tesznek.
Szerintetek jogosan?
Köszönöm előre is a válaszokat!
24L
Ha még azt a kérdést kell feltenned, hogy a szüleidnek miben van igaza, és beleszólhatnak e az életedbe, akkor inkább a tini párkapcsolatokban tedd...
A felnőttség nem azt jelenti, hogy betöltötted a 18-at, hanem azt, hogy a saját életed éled, a saját döntéseidért vállalod a felelősséget, és nem anyuci, apuci, meg a legjobb barinő mondja meg, hogy hogyan csináld.
Igazad van csak annyiszor hozzám vágják ezeket a dolgokat, hogy már nem tudom mit gondoljak erről. :(
Nagyon fáj
Szerintem nem arról van szó, hogy a kérdező a szüleitől várja, hogy a szájába adjanak egy véleményt, hogy ez jó vagy rossz, mi a helyes. Inkább arról van szó, hogy bár ő megérti, hogy a barátjának mi a motivációja, mit miért tesz, most a tanulásra koncentrál, és egyáltalán nem arról van szó, hogy őt nem szereti, addig a szülei folytonos duruzsolása, hogy igy meg úgy nem szeret, nagyon rosszul tud esni. Még ha tudod is hogy nincs igazuk.
Kérdező, nem, nem jogosan vannak kiakadva a szüleid. Egyedül azt tudod csinálni, hogy háritod az ilyen támadásaikat, radikális visszautasitod, hogy bárhogy is kritizálják, esetleg észérvekkel alátámasztva megvéded a párodat a szüleid szemében. Pl. én inkább büszke lennék ebben a helyzetben a páromra, hogy van annyira megfontolt, hogy tudja, mik a prioritások, és képes a tanulmányait a barátok és a párja elé helyezni. Bár ugye az is megfontolandó, hogy egyáltalán miért is kéne neked magyarázkodni a szüleidnek, hogy mi hogy van, és miért.
Velem is előfordult, hogy egy srác akivel csak ismerkedtünk, 3 hétig nem válaszolt az üzeneteimre, aztán kiderült, nem azért mert nem érdeklem, hanem ügyvédi vizsgákra készült és komolyan a tanulásra koncentrált. Én ennek csak örültem, hiszen amit megtanul, az viszi őt előbbre, ha megszerzi a diplomát, képesitest, az új kapukat nyit meg előtte, mig a barátnő...bármennyire is komoly kapcsolat, de sosem biztos, hogy örökre együtt maradtok.
És megnyugtatásul, nem csak a te szüleid ilyenek, a páromnak 2 hete betegeskedik, és engem is bánt a szüleim megjegyzése, hoyg egy kis betegség miatt nem is jön hozzám, nem is szeret...meg megkért a barátom, hogy husvétra utazzam fel hozzájuk, erre anyum nem is érti, milyen kapcsolat ez, milyen már, hoyg husvétkor a lány menjen a fiú után, hogy meglocsolják.... na szóval vannak ilyen szülők, igyekezni kell figyelmen kivül hagyni a véleményüket.
Köszönöm mindenkinek! Megnyugtató válaszok :)
Ment a zöld kéz
Egyáltalán nem jogos a szüleid véleménye. Felelősségteljes ember beadandó és nehéz vizsga idején pont úgy tesz, mint a barátod.
Egyébként az én anyámnak meg pont az a baja, hogy elvileg mindig egymáson lógunk, túl sokat találkozunk... Ki érti a szülőket?
22/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!