Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Aki nem kívánja a szexet, miért akar, vagy miért van párkapcsolatban?
Igaz, emberek vagyunk, de az emlősök között van jópár olyan állat, ami ha abban az időszakában van, úgy megtámadja a közösülni akaró másik állatot, hogy sok esetben meg is öli.
Gondolom azért olyan nagyon nem távolodtunk még el az őseinktől.
Rengeteg olyan kérdés volt már, amikor kiderült, a lány nem tudta, hogy gyógyszerek miatt nem kívánja a szexet, de van olyan is, amikor más szervi bajok miatt. Férfiaknál is van.
A szexualitással meg teljesen megszűnik a legtöbb, a másikhoz való vonzódás.
Tudom, tapasztaltam.
Lehet írni, hogy baromság, elképzelhető, nem vagyunk egyformák.
Mert különbözőképpen lehet vonzódni emberekhez. Lehet intellektuálisan, érzelmileg, és szexuálisan. Ezek közül egy párkapcsolatban nem mindig áll fent mind a 3, sőt, nagyon sok esetben nem, lásd az összes olyan kérdést, ahol a "szeretem a feleségem/férjem, de már nem vonzódom hozzá", vagy "miért vonzódom hozzá, ha tudom, hogy egy nem jó ember", stb. Sokaknál ezek össze is kapcsolódnak, de sok esetben lehet, hogy az egyik hiányzik, de a többi az vonzó a másikban.
Ezen kívül vannak aszexuális emberek is, akik szeretnének párkapcsolatot, mert az intimitást nem csak szexuálisan lehet megélni.
Az ember alapvetően társas lény, és hiába vannak nagyonközeli barátaid, az nem ugyanolyan mint amikor valakivel tényleg párban állsz. Függetlenül attól, hogy van-e szex vagy nincs.
Szerencsére azért a párkapcsolat nem csak és kizárólag szexről szól (bár nagyon fontos eleme, ha nem vagy aszexuális), én is tapasztalom. Már két hónapja nem szexeltünk a férjemmel (betegség, még előre láthatóan egy hónapig nem is lesz semmi), de ugyanúgy megvan a kapcsolatunkban az intimitás, a szerelem, a vonzalom. Csak ezért nem fogunk elválni, nyilván, ennél azért szerencsére többről szól kettőnk kapcsolata.
De igen, egyformák vagyunk. Egy kavicstól istenig. Egy növénytől egy zseniig.
Azért tapasztaltad, mert nem élsz tudatos életet, nem csinálsz semmit sem tudatosan, s a te és párod esetében a tudatos érzelem gyakorlásának hiánya miatt elhidegültél. Más egy kicsit tanultabb.
A párkapcsolat nem csak a szexről szól. (Az esetek 99%-ában arról IS, de nem csak arról)
Tehát ha valaki nem kívánja a szexet, attól még lehet igénye egy társas kapcsolatra, amiben sok eegyéb szálon lehet kötődni, ragaszkodni a másik emberhez.
Azt nem tudom hogy szex nélkül egy kapcsolat egyébként meddig, vagy milyen szinten működhet. Bár ha egyformák az igények, akkor lehet...
Hozzáteszem, szerintem a szexuális vágy hiánya sokkal de sokkal könnyebbé teszi az egyedüllétet. De idővel, vagy időnként a társaság, társ hiány akkor is felszínre tör valamilyen mértékben.
Azért, mert a párkapcsolat nem csak szexből áll. Mivel nem állatok vagyunk, képesek vagyunk függetlenedni az ösztöneinktől és nem csak testi vágyat érezni.
Egy lehetséges megfogalmazás: a párkapcsolat testi, érzelmi és szellemi kapcsolatból áll (most direkt elhanyagolom az anyagiakat). Lehet, hogy van, akiknek a háromból kettő is elég, sőt, biztos vagyok benne, hogy nagyon sok kapcsolat még ennél is kevesebbel "beéri".
Valóban, alig távolodtunk el az őseinktől, a városokat, meg a civilizációt is az éti csigák alakították ki, nem az ember :O
Másokat megölni, mert nem szexel velünk totál logikusnak tűnik, ez hajtja előre a kultúránkat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!