Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » 32 éves nőként komoly párkapcs...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

32 éves nőként komoly párkapcsolatban élek - az egyetlen probléma, hogy a párom hallani sem akar gyermekvállalásról - van-e valaki hasonló helyzetben? Ha igen, mit tesz?

Figyelt kérdés
32 éves nő vagyok, a párom velem egykorú. Két éve komoly kapcsolatban élünk; minden nagyon jól működik, egyetlen kivétellel. Ha a gyermekvállalás témája szóba kerül, akkor a párom erre mindig úgy reagál, hogy ez még korai, még élvezni kell az életet - az utóbbi időben pedig már a téma felvetését sem engedi. Én pedig egyre inkább úgy érzem, hogy korban ott vagyunk, hogy néhány éves késedelem már problémás lehet. Hiszen nyilván 35 felett sokkal nehezebb a teherbe esés. Van valaki hasonló életkorban hasonló helyzetben? Ha igen, mit gondoltok helyes módszernek? Várni, ráhagyni, vagy erőszakosabbnak lenni ebben a kérdésben. (Természetesen az őszinteség a legfontosabb, szóba sem jóhet, hogy a tudta nélkül nem védekezek, és így "oldom meg" a problémát.

2015. szept. 4. 12:31
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
69%
győzködd, fontos téma ez, amit nem sokáig halogathatsz
2015. szept. 4. 12:34
 2/14 anonim ***** válasza:
83%
Ha nem is akar veled gyereket, inkabb most deruljon ki...
2015. szept. 4. 12:35
 3/14 anonim ***** válasza:
85%

Igenis erőltesd a témát, ne hagyd az ágy alá seperni. Ezzel időt akar nyerni. Én pl tudom, hogy soha nem akarok gyereket, de ezt ismerkedéskor el is mondom... ne legyen később, hogy nem mondtam.

Ezt Ő is megtehette volna, ha igazán korrekt és nem akar. Mert az látszik az egészből, hogy elsunnyogja a kérdést.

24/F

2015. szept. 4. 12:52
 4/14 anonim ***** válasza:
81%
Mit akarnál ráerőszakolni, ha ő nm akarja? Nem való olyan embernek gyerek, aki nem készült fel rá. 32 évesen viszont már tudnia kellene a párodnak, akar-e, és ha igen, mikor. Ha a probléma felvetését sem engedi, akkor gondolkozz el azon az eshetőségen, hogy egyáltalán nem akar, soha nem is akart, csak nem mondja el neked, nehogy elveszítsen. A fogamzóképességed pedig nem fog 35 évesen drámaian átalakulni, csak nagy divat a nőket ijesztgetni azzal, hogy kifutnak az időből, ugyanis mihamarabb kellenek az utódok, fogyóban a magyar. Van egy ideális életkor a szülésre, amikor a legkönnyebb teherbe esni, és legkönnyebben viseli a szervezet a terhességet, ezt leszámítva viszont ma már nemigen fordul elő, hogy valaki életkorából adódóan ne tudjon teherbe esni, inkább az a baj, hogy életmódból/genetikából adódóan már jóval korábban sem fogamzóképes a nő, és a későn tervezett gyerekvállalás miatt későn értesül róla. Van, akinél még lehet segíteni a dolgon, van, aki kifut az időből. Ha téged ez a része aggaszt, vizsgáltasd ki magad, mennyire vagy alkalmas gyerekvállalásra. A pároddal kapcsolatban pedig ne ringass illúziókat, mert felnőtt ember, és olyannyira ki akarja zárni az életéből a gyereket, hogy említened sem szabad. Ha belemegy, akkor is csak azért teszi, hogy mellette maradj.. nem lesz társad a gyerekvállalásban, és ha nagyon nem jön be neki a dolog, téged fog vádolni, amiért "tönkretetted" az életét. Ha én gyerekre vágynék, és így állna a témához a párom, tudomásul venném, hogy vagy ő, vagy a gyerek. Olyan embernek szeretnék szülni, aki velem együtt várja a gyerek érkezését. 32 évesen túl sok éve nem marad az embernek, amit olyan kapcsolatra vesztegethet, ami nem vezet a számára vágyott irányba.
2015. szept. 4. 12:57
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

Nekem a barátnőm ilyen, pedig nem így indultunk neki 3 éve én 34 vagyok.

Nálunk lassan kenyér törésre kerül a sor emiatt.

Lehet egymást keressük :D

2015. szept. 4. 13:06
 6/14 anonim ***** válasza:
42%
5. Remélem kérdező nem őt kereset, mert ez a lassan kenyér törésre kerül a dolog.... addig persze jó ha van valaki....eléggé undorító ez a dolog. Szakítsatok, aztán ismerkedj!!!
2015. szept. 4. 13:10
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

Beszéld meg vele, hogy nem akarsz tovább várni, mert kifutsz az időből. Lassan ideje eldöntenie, hogy akar-e gyereket, mert neked már nincs olyan sok időd a családalapításra.

Ne hagyd, hogy elmismásolja a kérdést.

Jobb, ha tiszta vizet öntötök a pohárba és konkrétan megbeszélitek, egyáltalán ugyanaz-e a jövőképetek? Mert ha nem azonos, ha ő egyáltalán nem akar babát, akkor nem erőszakolhatod rá és el kell döntened, vele folytatod-e tovább, de gyerek nélkül, vagy így nem látod értelmét.

2015. szept. 4. 13:14
 8/14 anonim ***** válasza:
82%

"Remélem kérdező nem őt kereset, mert ez a lassan kenyér törésre kerül a dolog.... addig persze jó ha van valaki....eléggé undorító ez a dolog. Szakítsatok, aztán ismerkedj!!!"

Amíg nem voltál a cipőmben ne ítélj meg!

3 éve mikor összejöttem vele benne volt a gyerek témában, aztán kiderült, hogy ő nem is akar. Gondolom ez gerinces dolog volt tőle.

2015. szept. 4. 13:21
 9/14 anonim ***** válasza:

Te ismered a párodat, de szerintem azt a kérdést lenne érdemes és fontos feltenned magadnak, hogy ha a körülményeitek, anyagi és egyéb feltételek egyébként adottak a gyermekvállalásra, ő pedig "már a téma felvetését sem engedi", akkor reálisan nézve mennyi esélyt látsz arra, hogy a párod elérkezettnek lássa az időt, és kifejezetten vágyjon majd az apaságra, illetve érettnek és alkalmasnak is érezze rá saját magát és a kapcsolatotokat annyi időn belül, amit te még jó érzésekkel, nyugodt szívvel tudnál várni erre, azt figyelembe véve, hogy - ezt valószínűleg te is tudod, illetve látod a saját ismeretségi körödben - a baba kérdés sajnos nem úgy működik, hogy eldöntjük, hogy jöhet, aztán jön.

Gondolom, ennyi idősen együtt is éltek már két év után. Megkérdezhetem, hogy mikor komolyra fordult a kapcsolatotok, akkor szóba került-e a gyerek téma, elmondtátok-e egymásnak őszintén, hogy ki mire vágyik ilyen téren, és ha igen, akkor korábban mi volt a párod álláspontja erről a kérdésről?

2015. szept. 4. 13:24
 10/14 anonim ***** válasza:
42%
El kell döntened mi a fontosabb. Egy nem is létező gyerek, vagy a párod akit elvileg szeretsz. Sokàig nem vàrhasz, mert ha màst keresel, azzal is sok időt elvesztesz. Ezt amùgy a kapcsolat elején kellett volna megbeszélni ki, mikor mit szeretne, mit vàrtok stb . Nàlunk se lesz gyerek, bàr màs okok miatt, de ettől a hàzastàrsam még szeret és eszében sincs elhagyni. Pedig neki lehetne, ha összejönne màssal.
2015. szept. 4. 13:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!