Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit tegyek, hogy ne legyek ennyire hisztigép a párkapcsolatomban?
Nos, arról van szó, hogy alkalmakkor párom elmegy a barátaival 1-2 sört meginni, beszélgetni, amivel nekem az elején semmi bajom nem volt, sőt bátorítottam hogy menjen, stresszes a munkahelye, kell a kikapcsolódás.
Mindig megbeszéljük, hogy mértékkel igyon, és x időre hazaér, de ez akárhányszor elment, nem teljesült. Volt hogy négykézláb jött haza, öt órával később mint amit megbeszéltünk; ha pedig ott vagyok és rászólok akkor sem hallgat rám, mert a "többiek elvárásainak" akar megfelelni, legalábbis amikor számonkérem őt, hogy mégis hogy néz ki, ezt mondja. A pár sör, amit iszik, ha úgy van, 8 sör- 8 kör uniqum, nem tud megállni és nem érzi a mértéket, még így 35 évesen sem.
Én ilyenkor rendszerint nagyon kiakadok, az én szüleim alkoholisták, ebben nőttem fel, és egyszerűen undorodom a részeg emberektől, félek, szorongok a részegek társaságában, és ha már tudom hogy hétvégén menni fog, előtte napokig nem alszom, tegnap is egy órát sem aludtam pl, mert arra gondolok, hogy hogyan fog hazajönni, mennyit fog inni, és mennyire fogok tőle is undorodni amíg ki nem józanodik;amikor részegen jön haza pont olyan szaga van, mint apámnak amikor hazajött a kocsmából, és még nekiáll utána simogatni... apám alkoholszagát és az ő simogatását nem tudom összerakni..
és magamat érzem hibásnak a gondolkodásmódom miatt, de nem tudok felülkerekedni az érzéseimen,
Ritkán jár el, talán kéthavonta egyszer, de akkor az egész hét így el van b***va, akárhogy mondja hogy vigyázzni fog, már nem bízom meg benne ezen a téren, tudom hogy nem egészséges ez, de nem tudom hogyan túltenni magam ezen.
A kapcsolatunk egyébként minden más téren rendben van, szeretem őt, másfél éve együtt élünk, de ettől a piálástól kikészülök, és attól félek, hogy megunja a hisztit és szakítani fog velem
Van tanácsotok, mit tehetnék?
Úgy éreztem, kezd változni, mert a szülinapi beszélgetésünk óta ugye hétköznap nem iszik semmit, tényleg nagy változáson ment keresztül, amit értékelek, és nekem nem is azzal van bajom hogy iszik, hanem ugye a mérték...
És hát most szombaton lesz ez a sörözés, és már most rettegek, érzem magamon a pánikot, mert most még az se volt, hogy na megígérem, most már nem is ígérte meg hogy vigyáz magára, nem leszek ott, aggódom érte,
És azért is aggódom, hogy mások mivel tömik a fejét, mert ugye külső szemlélő annyit lát, hogy egy pohár sörnél már feszülnek az idegeim.
Nem akarok hisztis lenni, nem akarok vele veszekedni és égetni se akarom őt más előtt, de nem tudom hogyan máshogyan oldjam meg ezt.. teljesen tanácstalan vagyok ezzel az egésszel kapcsolatban
Igazad van, és valóban gondoltam rá, hogy egy szünet jót tenne, végig szeretném gondolni, hogy érdemes e nekem vele folytatni, és a szívemre hallgatok, tényleg nagyon szeretem őt, és ragaszkodom is hozzá, jelenleg nem érzem azt, hogy mást tudnék így szeretni, lehet ez az én agyam járása, de más mellett nem tudom elképzelni magam..
Azt kívánom bár eltűnne minden alkohol a földről...
Mindenesetre nagyon jó hogy válaszoltatok és tanácsot adtok, mindenképpen elgondolkozom rajta, és valószínűleg felkeresek egy szakembert is.
Én értem amit írsz, ezért is kérdezem, hogy vajon hogyan tudok ezen változtatni..
Én engedem neki, hogy eljárjon, szórakozzon, azt is hogy igyon, de ugye az ivásnak vannak szintjei, és ő ilyenkor mindig a legvégsőkig iszik.
Én úgy gondoltam, ha már ő hozza fel ol a gyerektémát, akkor kész arra, hogy felelősségteljesen viselkedjen..
Ajj..
Azért köszönöm, ez is hasznos válasz volt!
#15, te nem a kommenteket nem olvastad, a kérdést se.
Nem tiltásról, és hisztiről van szó, hanem a segg és a száj különbségéről:
"Mindig megbeszéljük, hogy mértékkel igyon, és x időre hazaér, de ez akárhányszor elment, nem teljesült"
Vicces, hogy magadat állítod be hisztigépként, holott egy teljesen normális elvárást támasztasz a párod felé.
Nem csak az az alkoholizmus ám, ha valaki minden nap sokat iszik. Amit ő csinál, ha még nem is konkrétan nevezhető alkoholizmusnak, igen csak közel jár hozzá. A kontrollvesztés, az, hogy a nyilvánvaló hátrányok ellenére csinálja...
Te pedig gondolom láttál már olyat, hogy a bántalmazott gyerekből később bántalmazó lett, vagy az akit kiskorában bántalmaztak, később olyan embernél köt ki, aki szintén veri?
Ugyanezt csinálod. Gyakorlatilag pontosan olyan emberrel vagy együtt, mint az apád. És ne gondold, hogy bármi változni fog.
Ha ilyen ember mellett maradsz, akkor semmi jóra ne számíts. Pontosan ugyanazt fogod megélni, mint az édesanyád.
Azt javaslom, hogy szabadulj meg ettől az embertől és keress fel egy pszichológust...
#16, én mint kiugrott alkesz éppen a két kislányom miatt kezdetem gáznak érezni, hogy pelenkázom, aztán lihegem a képébe.... de ebben ne bízzál, mert sok esetben épp fordítva sül el a dolog, és súlyosbodik az helyzet.
És nem kis hülyeség, 800.000 alkoholbeteg országában, ez nagy gond - szóval nem a te "hisztid" a probléma.
"és magamat érzem hibásnak a gondolkodásmódom miatt, de nem tudok felülkerekedni az érzéseimen"
Ismerős tünet. Az alkoholbeteg családjában, közvetlen környezetében gyakorta előfordul. Általában a pár nőtagja veszi magára ezt a terhet, aztán egyre nehezebben szabadul tőle.
Ez a baj a masszív piással; nem csak magát teszi tönkre, hanem a körülötte élőket is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!